Heel blij word ik van mooie kunst en vooral van illustraties. Dus naast mijn ietwat chaotische en kleurrijke top 12 favoriete Instagram-accounts volg ik ook tig accounts van schilders, beeldhouwers en illustratoren. We hebben hier in huis dan ook nooit genoeg muren om al onze schilderijen en illustraties op te kunnen hangen. Dankzij Instagram kun je tegenwoordig makkelijk nieuwe, soms totaal onbekende, illustratoren ontdekken. Heel tof! A beautiful illustration a day keeps the doctor away!

Dit zijn de 10 Instagram accounts van illustratoren waar ik enorm van kan genieten.

Noortje den Oudsten

instagram

Noortje is een Utrechtse mode-illustrator en grafisch designer. Op haar account zie je voornamelijk vrolijk gekleurde fashion-illustraties.

Laura Callaghan

Instagram accounts

(c) Laura Callaghan

De illustraties van deze Ierse kunstenares zijn kleurrijk en ontzettend gedetailleerd. Die vrouw moet me een partij geduldig zijn!

Ricardo Ladeira Carvalho

illustratoren

(c) Ricardo Ladeira Carvalho

Een account dat mij telkens weet te verbazen! Grafisch werk met een gezonde dosis zwarte humor. Ladeira woont in Portugal.

Sybille Art

illustrators on Instagram

(c) Sybile Art

De illustraties van de Belgische Sybile zijn poëtisch en dromerig met veel details en bloemetjes.

Guillermo Meraz

Illustraties op Instagram

(c) Guillermo Meraz

De Mexicaanse Guillermo Mera laat zich voornamelijk inspireren door films maar ook door modellen, zangers en games voor zijn fashion illustraties.

Paperfashion

illustraties mode

(c) Katie Rodgers/Paperfashion

De Amerikaanse Katie Rodgers woont in New York en heeft voor de grootste modemerken en tijdschriften gewerkt, waaronder Christian Louboutin, Jaeger-LeCoultre, Elle en Harper’s Bazaar.

Sketchinc

(c) Becky Kemp/Sketchinc

(c) Becky Kemp/Sketchinc

Becky Kemp is Engels. Ze maakt poppen en illustraties. Ik ben echt gek op haar account.

Adolie Day

lily rose depp

(c) Adolie Day

Deze Franse illustratrice maakt regelmatig gebruik van fruit, groenten en bloemen in combinatie van haar illustraties. Heel leuk vind ik. Illustreren met een knipoog!

Sabine Wisman

Sabine Wisman

(c) Sabine Wisman

Sabine Wisman is een Nederlandse schrijfster en illustrator. Haar account weerspiegelt dat ook heel mooi met een spannende mix van beeld en woord.

Ëlodie

Illustrators on Instagram

(c) Ëlodie

Deze Franse mode illustratrice is vooral bekend om haar mode illustraties in tijdschriften zoals Cosmopolitan, Glamour en Marie-Claire. Haar account is lekker fris en zomers!

Júlia Sardà Portabella

Illustrators on Instagram

Deze dame uit Barcelona illustreert kinderboeken. Haar account is daarentegen een tikkeltje duister en helaas onderhoudt ze het ook niet echt. Toch houd ik haar wel in de gaten 🙂

 

Dallas Shaw

Illustraties mode

(c) Dallas Shaw

Ik denk niet dat ik een (mode)merk kan bedenken waar Dallas Shaw niet mee samengewerkt heeft. Ze heeft o.a gewerkt voor Ted Baker, Chanel, Oscar de la Renta, Victoria’s Secret maar ook voor Disney en de Ritz Carlton – Shaw is erg gewild!

Mijn favoriete illustrator is Benjamin Lacombe, hij illustreert voornamelijk kinderboeken, maar ik vind zijn Insta account juist weer wat minder. In zijn geval kun je beter zijn eigen website bekijken 🙂

From Madame Butterfly (c) Benjamin Lacombe

Uit het boek Madame Butterfly (c) Benjamin Lacombe

Volg jij ook illustratoren op Instagram? Welke accounts raad je me aan?