Afgelopen week wonnen Willow Smith en haar broer Jaden de ‘New Fashion Icons’ prijs bij de prestigieuze Fashion Awards in het Royal Albert Hall in Londen. Weer een zoon en een dochter van maar hebben ze meer te bieden dan alleen een familienaam? Acteur, zangeres, fashion iconen…Wat is er zo speciaal aan de twee kinderen van Will Smith en Jada Pinkett?

Jaden Smith Willow Smith

Overigens, voor de volledigheid, Will Smith heeft nog een kind: een zoon uit zijn eerste huwelijk met Sheree Zampino. Hij heet Willard Smith en wordt Trey genoemd.  De 24 jarige Trey blijft meestal uit de spotlights.

Jaden Smith, de fashion icoon

Jaden is inmiddels 18 jaar oud. Hij acteert en zingt en staat al enkele jaren bekend om zijn onconventionele kledingstijl. Hij schroomt er niet van om in een Schotse kilt op een feestje te verschijnen en loopt rustig in jurken rond als hij daar trek in heeft.

Jaden Smith

Jaden Smith bij de Fashion Awards in Gucci pak

Die eigenzinnige smaak sprak al meerdere ontwerpers aan. Begin dit jaar was Jaden bijvoorbeeld het gezicht van de damescollectie van Louis Vuitton SS16.

Willow Smith, een rebels imago

De twee jaar jongere zus van Jaden, Willow, was vorig jaar op 15 jarige leeftijd al het gezicht van Chanel. Ook zij heeft een rebels imago wanneer het op mode aankomt en daar gaat Lagerfeld maar al te graag voor overstag. Terwijl grote broer Jaden in Londen de modeprijs ophaalde was Willow met haar moeder onderweg naar het Ritz hotel in Parijs om de Chanel Collection des Metiers d’Art 2016/17 bij te wonen.

Willow Smith was overigens in goed gezelschap bij de Chanel show. Zij liep zelf niet mee maar dochters van Lily Rose Depp, Sistine Stallone en Georgia May Jagger waren wel op de runway te vinden.

Willow, de zangeres

Voor aanvang van de Chanel modeshow zong de jonge Lagerfeld muse een van haar nummers, November 9.

Willow live at the Ritz @willowsmith @chanelofficial #onlyatchanel

A video posted by michelgaubert™ (@michelgaubert) on

Willow’s debuutsingle kwam uit toen ze nog net geen 10 jaar oud was (!!). Het nummer heet Whip my hair en werd nog redelijk bekend ook. Willow heeft ook hier en daar wat geacteerd maar ze probeert vooral een zangcarrière op te bouwen. Deze week kwam ook een EP op Soundclound uit met drie nieuwe nummers, Mellifluous.

 Jaden, de acteur

Behalve in de mode heeft Jaden ook al heel wat stappen in de filmwereld gezet. Hij acteert sinds hij ongeveer 6 jaar oud is en heeft al behoorlijk veel rollen op zijn naam staan, o.a in After Earth, in The Karate Kid en in de Netflix serie The Get Down. Een van zijn meest geslaagde rollen, wat mij betreft, is zijn rol als Christopher in The Pursuit of Happyness naast zijn vader.

jaden smith

Jaden en Will Smith in The Pursuit of Happyness

Jaden Smith

Jaden Smith in The Get Down

Daarnaast zingt Jaden ook regelmatig en heeft hij sinds een jaar ongeveer een eigen kledinglabel genaamd MSFTSrep.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo gecharmeerd ben van deze twee. Ik ben niet vies van kruiwagens en a little help from your celeb-family, ik ben bijvoorbeeld hartstikke #teamLilyRoseDepp maar Jaden en Willow spreken me niet zo aan. Jaden’s acteerprestaties vind ik in het niets vallen bij die van zijn vader en van de stem van Willow gaan mijn haren overeind staan.

willow smith

Willow Smith

Vooral bij Willow krijg ik een verwende-tiener-gevoel maar net als bij elke celeb geldt dat ik dat eigenlijk totaal niet kan beoordelen. Je weet nooit wat er zich achter de façade afspeelt. Misschien is Willow wel een schatje dat elke dag de afwas doet en kerstcadeaus rondbrengt voor arme kindertjes in de wijk, weet ik veel.

Ach, zullen we…toch…? Ja, we doen het toch…Dit zijn twee quotes van Jaden en Willow uit een interview die ze in 2014 aan NY Time magazine gaven:

Willow over school: “I went to school for one year. It was the best experience but the worst experience. The best experience because I was, like, “Oh, now I know why kids are so depressed.” But it was the worst experience because I was depressed.” en Jaden: “Kids who go to normal school are so teenagery, so angsty.”

Wat vinden jullie van dit dochter/zoon van-duo?