Enkele dagen geleden was ik naar de bioscoop met mijn kleinste man. Wij gingen naar Vaiana, en vonden het beiden een erg mooie animatiefilm maar daar is al een recensie over. Ik wil jullie vertellen over de ‘voorfilm’, het kort filmpje dat vaak vóór een Disney Pixar film getoond wordt. Het is een filmpje van 6 minuten en het heet Inner Workings.

Leo Matsuda heeft de film geschreven en geregisseerd. Matsuda werkte eerder al mee voor o.a Wreck-It Ralph and Big Hero 6. Veel kinderen zullen Inner Workings best een maffe film vinden. Er zat een jochie naast me die tegen zijn vader iets zei in de trant van ‘dit is geen kinderfilm’ en mijn kleine man noemde het filmpje ‘weird’, ‘vaag’ en ‘raar’. Ik vond zelf het filmpje wel echt heel leuk.

Hart vs verstand

Het gaat over Paul, een beetje een suf mannetje dat op safe speelt en geen risico’s durft te nemen. Hij is best bang voor van alles en nog wat. Elke dag begint dezelfde routine opnieuw en opnieuw en opnieuw. Wekker, douche, ontbijt, lopen naar het werk, werken, eten, slapen, en weer opnieuw beginnen. Hij zit dus vastgeroest in een saai leventje – je weet wel, dat 9 tot 5 cliché beeld – maar dan in een soort van 80s Amerikaanse setting. Dan ben ik dus verkocht 🙂

Wij volgen Paul vanuit zijn binnenste. Ja, nee, het heeft echt een andere insteek dan Binnenstebuiten. Het is in dit geval voornamelijk een strijd tussen de hersenen en het hart. Kennen we dat niet allemaal? Volg je je hart of volg je je verstand? Ja, we zien ook de longen, maag en de blaas aan het werk maar die zijn van ondergeschikt belang in de film.

Lava vóór Binnenstebuiten

Ik ben wel altijd benieuwd naar de shorts vóór de Disney Pixar films. Hieronder zie je een stukje van de short vóór Binnenstebuiten. Die vond ik heel mooi en het had niet misstaan als short voor Vaiana eigenlijk.

Vinden jullie de shorts voor de animatiefilms van Disney Pixar ook zo leuk?