Omdenken is denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen. Dat klinkt al best goed, toch? Een soort van half vol half leeg glas maar dan met denken. Maak van een probleem een mogelijkheid. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws. De grondlegger van omdenken is Berthold Gunster, hij schreef al 10 boeken over dit onderwerp waaronder Lastige kinderen? Heb jij even geluk en Lastige kinderen? Heb jij even haast over opvoeden. Of juist niet eigenlijk want: “Stop met opvoeden. Begin met houden van.”

omdenken doe je zo

Omdenken voor kinderen

Er is ook een Omdenken-boekje voor kids. Het boekje heet ‘Omdenken doe je zo!’ en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Aan de hand van vier stappen leren kinderen hoe je kunt omdenken. Het boekje staat vol met voorbeelden, grappige verhalen en tekeningen. En als je kind niet zo’n lezer is, dan ga je gewoon voor het kaartspel. Hiermee kunnen kids spelenderwijs leren denken en omdenken. Ook deze is geschikt vanaf 9 jaar en kan met 2 tot 5 mensen gespeeld worden.

 

Wat ik vind van Omdenken

Ik vind het zelf een erg leuk boekje met veel concrete voorbeelden en grappige verhalen en tekeningen. Ik leer mijn kinderen graag dat er altijd meerdere manieren bestaan om iets te doen, om naar iets te kijken, om iets te interpreten en ja, ook om na te denken. Wat dat betreft liggen zowel het boek als het spel in één lijn met wat ik ze graag meegeef. Wil je meer weten/lezen over Omdenken, dat kan hier.

omdenken

Winactie: win het boek en spel

Twee collega-bloggers, Tamara en Roelfien hebben iets leuks bedacht: een Instagram adventskalender! Er doen 12 bloggers mee. Elke dag tot 25 december kun je bij één van ons iets leuks winnen. Vandaag kun je het boek ‘omdenken doe je zo’ en het spel ‘Wie is de beste omdenker?’ winnen.

win omdenken

Wat ook leuk is, is dat de winacties slechts 1 dag duren dus je weet al snel of je gewonnen hebt en je kunt het met een beetje geluk nog vóór de kerst ontvangen 🙂

Hoe doe je mee met onze adventskalender?

Gesloten. 

Om te winnen:

  1. Volg je Srsck en alle deelnemende bloggers op Instagram.
  2. Laat op Insta in een reactie weet dat je meedoet en tag één vriend/in die de give-away ook leuk zou vinden.
  3. That’s it! Fluitje van een cent 🙂
  • Stel je wilt dit pakketje echt graag winnen maar je hebt geen Insta, dan mag je ook op Facebook een berichtje achterlaten en dan neem ik je mee in de loting. 

Op Insta zie je ook meteen welke blogger de volgende dag aan de beurt is in de adventskalender. Zo kun je dus van de een naar de andere hoppen. Vergeet niet: elke winactie duurt slechts 24 uur!

Succes!