SRSCK

Top 10: leukste traktaties en cadeaus voor de juf en meester

Een leuke traktatie om uit te delen op school is elk jaar weer een hoofdbreker, vooral voor de juffen en meesters want wat doe je? Geef je de leerkrachten dezelfde traktatie als de kinderen of krijgen ze een aparte behandeling? Op de oude school van mijn kids kregen de leerkrachten vaak chocolade terwijl de kindjes gezonde spiesjes kregen. Dat vond ik dan toch een beetje scheef…. En dat is dan nog de traktatie, je hebt natuurlijk ook de cadeaus voor de leerkrachten aan het einde van het jaar of als ze jarig zijn…Wij hebben een beetje rondgeneusd op internet en dit is het geworden, onze top tien leukste traktaties en cadeaus voor de juf en meester.

Liefde gaat door de maag

Traktatie voor de juf
Een nieuw recept (c) Giggles Galore

Dit kookpakketje dat ik op Giggles Galore vond is erg leuk als cadeau voor de juf en/of meester, met lievelingsrecept van je kindje (en dan het liefst ook geschreven door je kind!) maar voor een traktatie is het wel erg veel van het goede. Je zou voor een traktatie wel bijvoorbeeld alleen een houten lepel met het recept kunnen doen en leuk inpakken. Of een pak spaghetti met het favoriete pasta recept van je kind en een mooi lintje erom heen. Met zo’n kookpakket als uitgangspunt kun je eigenlijk alle kanten op!

Een groene traktatie

Een groene traktatie (c) Effie Maakt
Een plantje (c) Effie Maakt

Deze lieve groene traktatie vond ik bij Effie Maakt. Het zou ook met een mini-plantje van de markt kunnen of…helemaal leuk, feestelijk en origineel: met een zakje bloemenconfetti!

Mooie nagels = een blije juf

Nagellak en een vijl (c) She's kinda crafty
Nagellak en een vijl (c) She’s kinda crafty

Waarom nagellak? Gewoon omdat een vrouw gewoon een vrouw is, ook een juf…en dat een vrouw nooit teveel nagellak kan hebben!! (En de meester? Ehhh…een Superman USB stick? Of…een beste meester button? ) Wil je ook van die ‘Awesome’ labels, die kun je downloaden op de site van She’s kinda crafty.

Creatief plakken

Rolletje kiezen (c) 464Handmade
Rolletje kiezen (c) 464Handmade

Deze foto heb ik van de Etsy winkel 464Handmade maar natuurlijk kun je zelf een soort van standaard maken voor de Washi tape. Allerlei mooie kleurtjes en motieven erop en de klassen rond maar. Het ziet er kleurrijk en feestelijk uit en elke leerkracht kan een rol uitkiezen. Weer eens wat anders, toch?

Het goede voorbeeld

fruitige stickers
Vrolijk fruit (c) Alpha Mom

Wie is er nou niet blij met vers fruit? Maak een mooie mand met verschillend vers fruit, een ananas, een paar appels, peren en bananen, pruimen en perziken, maak er een mooi gekleurd mandje van. Laat elke leerkracht zijn eigen favoriete fruit kiezen tijdens de klassenronde. Op de site van Alphamom kun je die labels uitprinten die je op de foto ziet maar het lijkt mij leuker om je eigen kind leuke labels te laten maken en die aan het fruit te bevestigen.

Stempel je gek

traktatie juf
Gepersonaliseerde juffenstempels (c) Karenvandelaer

Hoe gaaf is dat? Een gepersonaliseerde stempel voor de juf! Dan kan ze de hele vakantie lekker stempelen 😉 Ik vind ze echt super. Je kunt ze bestellen bij Karenvandelaer. Als je heel crea bent kun je ook googlen naar tutorials hoe je zelf stempels maakt.

Een handige bewaardoos

Mooie bewaardoos (c) Eighteen 25
Mooie bewaardoos (c) Eighteen25

Twee keer hetzelfde idee maar verschillende uitvoeringen. De ene kun je vinden op eighteen25 en de andere op project queen. Wat ik leuk vind aan dit idee is dat je het zo groot of klein kunt maken als je maar wilt en naar eigen wens kunt vullen. Ben je op zoek naar een echt cadeau voor de leerkracht dan maak je net zo’n grote doos en vul je het met handige dingen zoals paperclips, elastiekjes, lijm en bijzondere punaises maar je kunt ook een klein doosje met slechts 2 vakjes gebruiken als het voor een traktatie is.

cadeau voor juf
Survivaldoos voor de juf en meester (c) Project queen

Die plastic doosjes vind je overal, bij ijzerwaren winkels maar ook bij de Hema of de Xenos. Een klein doosje met een paar grappige paperclips erin is heel geschikt voor een traktatie, het hoeft helemaal niet enorm groot!

Een lieve boodschap

Lieve woordjes memo (c) How does she
Lieve woordjes memo (c) How does she

Ok makkelijker dan dit kan niet (en super budget optie!) maar hoe ontzettend lief, niet? In de stap voor stap tutorial van How does she zie je hoe zij het gedaan heeft maar luie donder die ik ben…ik zou gewoon een kant en klaar memoblok kopen (gelijmd! verkrijgbaar bij bijna elke kantoorwinkel). Je kindje maakt een mooie tekening of schrijft een lieve boodschap aan de zijkanten en klaar is kees. Persoonlijk en praktisch!

Grappige herinneringen

Herinneringen ophalen (c) Glow of Beauty
Herinneringen ophalen (c) Glow of Beauty

De tutorial voor deze herinneringen-pot kun je vinden op Glow of Beauty. Met wat aanpassingen superleuk voor de juf of meester. Vul de pot met confetti en briefjes met allerlei leuke herinneringen van het schooljaar, complimentjes en/of leuke weetjes. Elke dag/week mag de juf of meester 1 briefje lezen. Een hartverwarmend persoonlijk cadeau.

cadeau voor juf
Geldboompje (c) Ivy’s Monograms

Waarschijnlijk is het meest geliefde cadeau bij de juffen en meesters zelf (maar helaas wel erg onpersoonlijk)…de cadeaubon…Ze krijgen natuurlijk zoveel cadeaus via kinderen op school dat een bon handiger is. Tegenwoordig heb je er een enorme keus in (winkels maar ook uitjes of belevenissen) en leuk inpakken scheelt natuurlijk al een boel. Op de foto zie je meerdere cadeaukaarten, bedoeld voor meerdere meesters en juffen. Op de site van Ivy’s monograms kun je zien hoe ze het precies heeft gemaakt.

Het is wel een dure grap om alle meesters en juffen cadeaukaarten te geven als je het mij vraagt. Ik vind het daarom geen geschikte traktatie maar wel geschikt als eindejaarscadeau voor de eigen juf.

Verder kun je wat traktaties betreft voortborduren op eten en drinken. Je kunt bijvoorbeeld een zakje nootjes + notenkraker geven, mooi verpakte kruidenpotjes of een potje muesli met een mooie lepel. Zelf ben ik geneigd de traktaties heel simpel te houden of de leerkrachten hetzelfde te geven als de kinderen (en wel extra energie te stoppen in een cadeau voor de eigen juf aan het einde v/h schooljaar).

Mijn zoontjes hadden vorig jaar bij de traktaties de leerkrachten een mooi ingepakte roos gegeven en mijn dochter had bij de juffen en meesters muesli repen en vers fruit uitgedeeld.

3 thoughts on “Top 10: leukste traktaties en cadeaus voor de juf en meester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »