Zelfs als de vogel loopt, voelt men dat hij vleugels heeft (c) Antoine-Marin Lemierre

Vlinders, vogels en alles wat vliegt…Letterlijk of metaforisch…De vaste lezers weten dat ik in een museum werk. Ik verzorg daar al een paar jaar de online communicatie en sinds kort alle PR, dus ook ‘offline’. Ik vind het heerlijk om constant omringd te worden door allerlei moois – enerzijds de kunst, anderzijds de zee – het is erg leuk werk! Een van de zalen in het museum heeft wijds uitzicht op zee, een waar levend schilderij: de ene dag is het windstil, dan is de zee heftig en wild, dan is de lucht weer blauw en een andere keer kan het zo mistig zijn dat je de zee niet eens ziet.

zeezicht

Uitzicht vanuit het museum

Op eigen vleugels vliegen en dan weer niet

Voordat ik in het museum werkte ben ik een jaar of 12 op freelance basis werkzaam geweest. Om na zo’n lange periode weer in loondienst te treden voelt een beetje alsof je na jaren uit huis weer bij je ouders gaat wonen. Het was aan het begin dan ook even wennen om niet meer eigen baas te zijn. Anderzijds bracht het ook meer zekerheid en veel rust met zich mee.

Maar het blijft goochelen hoor, omdat ik alleen voor de kids zorg, is het wat lastig met fulltime 9-17 banen en daarom werk ik deels in het museum en vanaf deze maand zal ik ook weer deels als freelancer aan de slag gaan. Dat valt beter te combineren met de kinderen. Ik ben gewend om te werken wanneer ze slapen, of op school zijn of bij vriendjes spelen of dat soort momenten.

uitzicht

Een bewegend schilderij

Ik ben heel gedisciplineerd, volgens mij wel een belangrijke kwaliteit om goed te functioneren als freelancer, daarnaast raak ik niet snel in de stress. Ik moet dan ook regelmatig lachen als ik een hele krappe deadline heb en ik iedereen om me heen helemaal zie stressen ‘dat lukt toch nooooooooit’, ‘dan al? dat kan toch helemaal niet?’. Op dat vlak ben ik misschien een tikkeltje arrogant, ik weet dan gewoon dat ik die deadline haal 😉

Kinderboek over gevleugelde wezens

Vorige week stond in het teken van vleugels. Krumlov heeft een prachtig kinderboek gekregen: Vlinders, vogels en alles wat vliegt tekenen én mijn nieuwe website ging online, inclusief gevleugelde gouden ei.

sursock pr

Mijn nieuwe site

In de woorden van de ontwerper van mijn logo: “Middels jouw PR met een focus op kunst, cultuur en horeca til je concepten en initiatieven op, los van de grond om uit te vliegen en te tonen aan de rest van de wereld. Dit alles vanuit een kunstzinnige, vrije uitloop visie van ‘sunny side up’ gedachten en geschriften waar je op een juiste manier op broedt voordat je schrijft, alvorens ze kunnen groeien. Een gouden combi.” Daar kon ik me wel in vinden. Ik houd sowieso van vleugels en van gevleugelde wezens (en van troostduiven!). Ik kon dus net als Krumlov mijn lol op met dat boek.

draken

De draak van Krumlov

alles wat vliegt

Krumlov gaat los

Het is soms een uitdaging om mijn kleine man van de computer af te krijgen maar met dit boek lukte het. Vlinders, vogels en alles wat vliegt tekenen van de Schotse illustrator Trina Dalziel is een ontzettend leuk doe boek voor kids, klein en groot, dat kids helpt met tekenen maar ook vooral inspireert. Het boek wakkert de fantasie erg aan! Zo leer je toekans tekenen, vleermuizen, bijen maar ook gevleugelde voeten, pterosaurussen en griffioenen.

kinderboek

Aan de slag met papegaaiduikers

In dezelfde serie zijn ook andere thema’s beschikbaar, o.a bloemen, zeedieren, honden en katten. Mooi boek, toch? En wat vinden jullie van mijn logo?