Tags

, , , ,

(c) Achim Lippoth

(c) Achim Lippoth

Nee, maak je geen zorgen, ik ga niet alweeeer mijn betoog houden over kleurrijke creatieve originele kinderfotografie. Ik laat jullie alleen even wat foto’s zien van een van mijn favoriete fotografen. Hij heet Achim Lippoth en hij woont in Keulen. Lippoth is een van de grote namen op het gebied van kinderfotografie.

kinderfotos

(c) Achim Lippoth

Zijn foto’s zijn vaak grappig, ze vertellen een verhaal en ze zijn meestal zwaar in scene gezet (waar ik persoonlijk erg van houd. Ik ben ook een groot fan van David Lachapelle bijvoorbeeld en van Erwin Olaf – oops I did it again, ik dwaal weer af dus terug naar Lippoth en kinderfotografie).

(c) Achim Lippoth

(c) Achim Lippoth

(c) Achim Lippoth voor Amora

(c) Achim Lippoth voor Amora

Hij fotografeert zowel commercieel als editorials. Hij heeft bijvoorbeeld reclames gefotografeerd voor de Mac, Fisher Price, Volkswagen, Axa, nou ja heel veel. Lippoth is ook al sinds begin jaren ’90 bezig dus….

(c) Achim Lippoth voor Diesel

(c) Achim Lippoth voor Diesel

harrods

(c) Achim Lippoth voor Harrods

Twee keer per jaar komt zijn magazine uit, Kids wear. Kids wear bestaat sinds 1995. Echt een heel mooi blad, een aanrader als je van kinderfotografie en kindermode houdt! Achim Lippoth is ook de fotograaf achter de campagnes van Anne Kurris waar ik het laatst over had. Je kunt veel meer van het werk van Lippoth zien op zijn site.