De leukste films vind ik eigenlijk wel films uit de jaren 80. Ik vind sowieso bijna alles uit de jaren 80 helemaal geweldig, zoals ook de muziek en de kledingstijl! Ik ben gewoon in de verkeerde tijd geboren 🙂

The eighties

Maar goed, de vakantie is er bijna en dan is er eindelijk tijd voor een Netflixmarathon! Daarom hier mijn top 5 films uit de jaren 80 die nu op Netflix te zien zijn:

The Breakfast Club

Over The Breakfast Club heb ik laatst al geschreven. Dit blijft natuurlijk m’n favoriete film ♥ Hij verveelt gewoon nooit, dus als je hem nog niet gezien hebt, raad ik je aan hem zeker te kijken! Het gaat over vijf scholieren die op een zaterdag moeten nablijven. Ze zijn allemaal heel anders, en kunnen het niet echt met elkaar vinden.

Beste film!

Beste film!

Maar tijdens het nablijven leren ze elkaar steeds beter kennen, en misschien verandert het wel in een hechte vriendschap..

Dead poets society

Deze film vind ik echt super. Het gaat over een leraar, meneer Keating (super goed gespeeld door Robin Williams), die Engelse les geeft op een hele chique kostschool. De jongens worden daar klaargestoomd voor de universiteit onder het motto tradition, honor, discipline, excellence.

Captain, my captain

Captain, my captain

De leraar boeit al z’n leerlingen omdat hij er zo enthousiast over vertelt, en wanneer ze horen over de Dead Poets Society, een club waar hun leraar vroeger in zat, gaan ze door met de club. In die club lezen ze gedichten maar ze leren daar ook genieten van het leven (Carpe Diem!) en hun hart te volgen. Ik werd eigenlijk heel vrolijk van de film, maar toen kwam er een hele verdrietige wending 🙁

Ferris Bueller’s day off

Deze film is net als The Breakfast Club van producer John Hughes. Ik heb nog twee andere films van hem gezien (Sixteen Candles en Weird Science) en ik vind al z’n films leuk! Maar na the Breakfast Club vind ik Ferris Bueller’s day off toch wel het leukst.

Ferris

Ferris

Het gaat dus over Ferris Bueller (natuurlijk) die een dagje gaat spijbelen met z’n beste vriend en vriendinnetje en in hele grappige situaties terecht komt 🙂

Labyrinth

Deze film vond ik toen ik klein was heel eng 🙂 Maar hij is wel heel mooi gemaakt. Het speelt zich namelijk af in een soort Escher-achtige omgeving (een labyrinth dus ;)) en dat vind ik heel vet.

David Bowie!

David Bowie!

Het gaat over een meisje van wie het broertje ontvoert wordt, en ze moet door een labyrinth om hem te redden. Ook speelt David Bowie in de film en hij is echt één van m’n helden dus dat is ook cool.

Stand by me

Toen ik heel klein was heb ik deze film voor het eerst gezien, en toen had ie me heel erg bang gemaakt :). Maar ik heb hem laatst weer gezien en het is echt van de beste films ooit!

standbyme

Ik heb hem in de laatste week twee keer gezien, en ik ga hem binnenkort weer kijken met een vriendin, want elke keer dat ik een goede film zie, kijk ik hem samen met m’n vriendinnen :). Één van m’n helden, River Phoenix, speelt er ook in. Hij speelt mijn favoriete personage: Chris Chambers

When Harry met Sally

Deze film is vooral heel chill en schattig, en je gaat er ook van nadenken. Het gaat dus over Harry en Sally, en ze hebben een nogal gecompliceerde relatie. Harry is heel eerlijk, hij zegt wat hij vind en heeft een heel negatief standpunt. Sally is heel netjes en fit en vrolijk.

Harry and Sally

Harry en Sally

Ze zijn praktisch het tegenovergestelde van elkaar en toch worden het beste vrienden. Echt een hele leuke film!

Back to the Future

80s

Achtervolging met de hoverboard

Ook heel erg leuk is de trilogie van Back to the Future. Ze zijn nu alle drie te zien. Marty McFly is vrienden met een gekke wetenschapper, doc. Brown. Doc ontwerpt een tijdreis-machine en dat is het begin van vele gekke avonturen. Ik heb de drie Back to the Future laatst gekeken en het is echt grappig omdat ze naar het verleden reizen, bijvoorbeeld naar 1955 maar ze reizen ook naar de toekomst maar die film is van 30 jaar geleden dus de toekomst speelt zich eigenlijk nu af. Volg je het nog?

En nog veel meer

Andere bekende films uit de jaren 80 zijn The Goonies, Top Gun, Dirty Dancing, Beetlejuice (van Tim Burton!!), The Karate Kid (maar de remake is leuker), Jaws (afgezet na 5 minuten want het is eng en goor), Indiana Jones, Gremlins, Cocktail, St. Elmo’s Fire en ook supermooi en grappig: Rainman!!

rainman

Oh ja en Heathers wil ik heel graag zien maar hij is niet op Netflix. Netflix, please, mogen we Heathers erop???

Kennen jullie ook deze kinderfilmlijst van vroeger met films zoals E.T en The Princess Bride? Vinden jullie films uit de jaren 80 net zo leuk als ik? En welke vinden jullie de beste?