De dochter van Michael Jackson, Paris (Michael Katherine) Jackson, is op 3 april 1998 geboren en dus nog maar 19 jaar oud.  Ja, we hebben er een nieuwe bij in de categorie dochters-van! Paris heeft een behoorlijk bewogen jeugd gehad maar 2017 lijkt haar jaar te worden. De psychische klachten en zelfmoordpogingen lijken voorgoed achter de rug en Paris verschijnt steeds vaker en public met een stralende glimlach.

Harpers Bazaar Paris Jackson

Madonna look-a-like op de Bazaar cover

Paris Jackson, de actrice

Deze week werd aangekondigd dat Paris haar eerste filmrol binnen heeft. De titel van de film is nog niet bekend gemaakt maar we weten wel al dat het om een Amazon Studios productie gaat en dat de zwarte komedie/thriller geregisseerd zal worden door Nash Edgerton. Ze deelt het scherm niet met de minste namen, zo zullen o.a Charlize Theron en Amanda Seyfried in de film spelen.

Paris Jackson

Rolling Stone cover

Paris Jackson, het model

Sinds april is Paris Jackson bovendien model bij IMG Models, het bureau van modellen als Gisele Bundchen, Gigi Hadid en Kate Moss. IMG Models heeft verschillende afdelingen. Ze hebben een afdeling development waar sinds kort een andere dochter-van, Kaia Gerber, deel van uitmaakt. En daarnaast hebben ze een afdeling ‘talent’ met dames en heren die eigenlijk geen model zijn maar wel ingezet kunnen worden in campagnes. In die categorie vinden we bijvoorbeeld Chrissy Teigen, Julianne Moore, Winona Ryder en nu dus ook Paris Jackson. Al snel stond Paris op de cover van zowel de Harper’s Bazaar’s als de Rolling Stone en de Vanity Fair.

met gala paris jackson

Insta Calvin Klein: Paris op het Met Gala

Met Gala 2017

Ook woonde ze enkele dagen geleden haar eerste Met Gala bij en dat is best een symbolisch dingetje daar in celeb-land. Dat deed ze overigens in een vrij ingetogen zwarte jurk van Calvin Klein. Je ziet hierboven op het Insta-account van Calvin Klein dat Jackson wordt beschreven als ‘Model, actress, singer and newly-minted It girl’. Volgens mij heeft ze zich tot nu toe vooral bewezen als newly-minted It girl maar ok wat niet is kan nog komen. 😉

Paris Jackson, de dochter van

Paris heeft zoals gezegd behoorlijk veel ups en downs achter de rug. Vader Michael Jackson overleed toen ze nog maar 11 jaar oud was. Er volgden allerlei schandalen en familievetes om de erfenis en de voogdij van de 3 kinderen. Paris is de middelste, ze heeft een oudere broer Michael Joseph Jackson Jr. en een kleiner halfbroertje Prince Michael Jackson II, beter bekend als Blanket. Wie de biologische moeder van Blanket is, is niet bekend al denkt men dat het een Mexicaanse verpleegster is.

paris en broers

Met haar broers

De biologische moeder

Haar moeder is Debbie Rowe maar Michael Jackson had de volledige voogdij over de kids. Dat is altijd wel een beetje een vaag verhaal geweest overigens. Rowe was een verpleegster en ontmoette Jackson die toen net gescheiden was van Lisa Marie Presley. Opeens waren ze getrouwd en kregen ze 2 kids en verdween Rowe weer. Ze hadden een soort van afspraak dat zij zijn kinderen zou krijgen en zich vervolgens niet meer met hun leven zou bemoeien, zoiets. Hoe dan ook, er deden allerlei roddels en verhalen de rondte dat Rowe helemaal niet de biologische moeder van de kinderen was. Volgens mij is de moeder van Paris gewoon Madonna hoor 😉

jackson kids

Lekker shoppen met maskers op

Neverland

Een deel van het domein waar Paris opgroeide

Paris groeide op op Neverland Ranch, het landgoed van Michael met dierentuinen en attractieparken e.d in het park. Wanneer de kids buitenkwamen werden ze door Michael heel erg afgeschermd. Zo liepen ze vaak met maskers op.

Zelfmoordpoging en borstkanker

Na het overlijden van Michael en veel gedoe rondom de voogdij kreeg de moeder van Michael Katherine de voogdij over de drie kids en mocht Debbie Rowe wel haar twee kinderen opzoeken. Paris Jackson bouwde (weer) een relatie met haar moeder op. In die tijd ging het totaal niet goed met Paris en ze deed in 2013 een zelfmoordpoging. In 2016 bleek Debbie Rowe borstkanker te hebben.

Het lijkt inmiddels wel echt veel beter met Paris Jackson te gaan. Wat denken jullie: staat Paris een grote toekomst te wachten of wordt het de zoveelste eendagsvlieg?