Toevallig kwam ik op Instagram op een foto van Sarah Snyder in een knalgele bikini terecht. Ik kende haar niet en werd ook niet erg geboeid door de dame in kwestie maar ik vond het zwembad waar ze in poseert wel erg indrukwekkend. Na wat research bleek het het zwembad van The Villa Casa Casuarina in Miami Beach te zijn.

Villa Casa Casuarina

De villa van Versace

De villa is een kleine 1765 m2 en een en al pracht en praal – én overdaad zoals een echte Versace betaamt. Casa Casuarina was namelijk de woning van Gianni Versace. Het werd in 1930 gebouwd door de Amerikaanse steenrijke architect Adlen Freeman.

Villa Casa Casuarina

De villa heeft na Freeman’s dood verschillende eigenaren gekend tot het in 1992 door Gianni Versace werd aangeschaft voor een slordige 2,95 miljoen dollar. Het aangrenzende hotel, Revere, kocht hij voor 3,7 miljoen dollar. Van het hotel is weinig overgebleven want daar is de tuin met zwembad aangelegd.

Versace Mansion

Schijnbaar heeft de renovatie van de ‘Versace Mansion’ drie jaar en meer dan 30 miljoen dollar gekost. Lang heeft hij niet van zijn Miami Beach paradijs kunnen genieten want hij werd in 1997 voor de deur van zijn villa doodgeschoten door Andrew Phillip Cunanan.

Een boutique hotel

The Villa Casa Casuarina is nu een boutique hotel en erg in trek bij de rich-and-famous in de VS. Niet alleen om te overnachten maar ook voor evenementen. Het heeft 10 suites in verschillende categorieën (met een duidelijke baroque Versace handtekening), het zwembad, een spa, een fitnessruimte, een bar en een restaurant met Italiaanse lekkernijen genaamd…Gianni!

Versace Mansion

De prijs voor een kamer begint rond 750 dollar per nacht en de duurste kamer kost circa 1200 dollar per nacht.

Wat vinden jullie? Mooi of te veel van het goede?