10 jaar geleden

10 jaar geleden – Tag

Wij doen zelden aan tags. Volgens mij was de eerste, en de laatste, de 5 reasons why I smile tag. Die had ik met Dochterlief ingevuld maar nu kwam ik de 10 jaar geleden tag tegen en ik ben zo’n nostalgische muts die het altijd leuk vindt om over vroegah te praten dus…. De tag is bedacht door Simone.

muur kopie
10 jaar geleden

Tien jaar geleden was mijn leeftijd…

ja en zie je, bij vraag nummer 1 voel ik me al oud. Tien jaar geleden was ik 32 en ik voelde me toen al vet oud eigenlijk. Ik vind oud worden best moeilijk eerlijk gezegd. Je hebt van die vrouwen die het ouder worden helemaal omarmen, en die worden dan ook vaak mooier oud dan de zeurpieten zoals ik 🙂

De witte haren zaten er 10 jaar geleden niet!
De witte haren zaten er 10 jaar geleden niet!

Niet dat het waar dan ook wat mee te maken heeft maar een paar dagen geleden zag ik een foto van Cameron Diaz zonder make up, zie hieronder. Zij wordt binnenkort 44 jaar oud en ik vond haar mooi 43. Ja, ik dwaal af. Zal eens niet.

CamDiaz

Tien jaar geleden was ik verliefd op…

Mijn ex-man. We waren toen een jaar of 5/6 samen en hadden twee kindjes. Dochterlief en haar broertje waren toen 3 en 5 jaar oud. Wel gek vond ik het om naar die foto hieronder te kijken want Krumlov was toen nog niet geboren. Die foto is overigens genomen in Český Krumlov, een van de mooiste steden ter wereld, en daar heeft Krumlov zijn bijnaam aan te danken. En dat terwijl hij als enige van ons gezinnetje nooit in Český Krumlov is geweest 🙂

Český Krumlov
in Český Krumlov

Anyway, ex-man en ik waren de ideale partners, helemaal blij met elkaar en met de kindjes. Dachten dat we 100% voor elkaar gemaakt waren en dat het van lang zal ze leven nooit fout zou gaan.

We hadden toen nog nooit ruzie met elkaar gehad (zijn we heel trots op geweest, dat we onze ruzie pas kregen toen we al 7 jaar bij elkaar waren maar we hebben het daarna wel mooi ingehaald;))

Met papa
Met papa

Tien jaar geleden woonde ik nog…

In Amsterdam. We hadden toen al ongeveer drie jaar een appartementje gekocht in een hele drukke straat in het centrum van Amsterdam. We woonden boven een restaurant en tegenover een discotheek. Het was een drukke en behoorlijk chaotische woning met veel kleur – paarse en groene muren, roze en oranje tapijt en veel schilderijen. De mooiste ruimte van onze woning was het dakterras. Een oase van rust in al die drukte 🙂 We hebben er echt hele mooie jaren gehad.

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…

Eh…moeilijk…volgens mij liep ik voornamelijk in spijkerbroeken en shirtjes. Net als nu. Net als op de middelbare school. Eigenlijk loop ik al 30 jaar in dezelfde soort kleding volgens mij. Beetje raar wetende dat ik styliste was, maar ik ben nou eenmaal beter in het aankleden van anderen. Bij mezelf kies ik altijd voor makkelijk en comfortabel. Ik vond het ook super om de kinderen aan te kleden bijvoorbeeld.

Werken in de mode, maar zelf...
Werken in de mode, maar zelf…

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…

Ik ben niet heel erg van het dagelijkse. Ik bracht wel de kinderen dagelijks naar school. Ik werkte als freelancer dus daar was niets dagelijks aan. Dat vond ik ook juist heerlijk, de afwisseling, ik verveelde me nooit.

Ik houd niet zo van dingen die dagelijks zijn, daar krijg ik het benauwd van. Ik ben claustrofobisch. Ik kan niet tegen gesloten ruimtes – liften, tunnels, kelders maar dus ook niet tegen dagelijkse dingen, sleur, regels. Brrrrr…..

Tien jaar geleden sliep ik s’ochtends tot…

Niet laat omdat ik de kinderen naar school bracht maar het is me niet bijgebleven of zo. Ik had een wekker aan en dat is nooit fijn. Er is maar 1 land ter wereld waar ik zonder wekker wakker word. En dus ook daadwerkelijk uitgerust ben.

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu…

In Nederland zou wonen. Ik wilde emigreren naar de zon. Geen land in het bijzonder maar naar de zon. In de zomer van 2005 en in de zomer van 2006 waren we aan het oriënteren op een eventuele bestemming. We dachten toen aan Italië of Slovenië.

Ook had ik niet gedacht dat ik nu in een museum zou werken. Ik was heel blij als styliste en was niet van plan om ooit nog van beroep te veranderen. En vooral had ik niet gedacht dat ik gescheiden zou zijn. Laten we het zo zeggen: tien jaar geleden had ik echt een heel ander leven voor ogen.

Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar…

Ik besef met deze tag dat ik behoorlijk saai ben want tien jaar geleden liep ik in dezelfde kleding als altijd en nu besef ik dat ik tien jaar geleden ook dezelfde muziek luisterde als altijd 🙂

Ik luisterde naar Queen, Janis Joplin, David Bowie, de Rolling Stones, muziek uit Hair en Chicago, Bob Marley, country, Franse klassiekers, jaren 80 muziek. Same old, same old.

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…

Leven. Maar echt he. Dus niet geleefd worden. Daar zit een enorm verschil in ben ik inmiddels achtergekomen. En toen was het leven. Met volle teugen!

Tien jaar geleden droomde ik over…

Ik wilde op wereldreis met man en kids. Dat was echt een grote droom van mij. En ik wilde emigreren. Ik heb beide gedaan maar het is niet gelopen zoals gepland. De wereldreis strandde halverwege en luidde het begin van het einde van ons huwelijk in.

Onze trouwe Landrover in Syrie
Onze trouwe Landrover in Syrië

En de emigratie? Nou ja, ik ben in Nederland dus..(en als je het verhaal wilt lezen – ik heb over onze emigratie geschreven op de site van Expat Mama’s) Toch ben ik enorm gelukkig met deze twee ervaringen en zou ze voor geen geld hebben willen missen.

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar…

Ik dacht niet. Ik droomde en ik deed. Na alle ups en downs van de afgelopen tien jaar kan ik zeggen dat ik geleerd heb dat er geen slechte keuzes zijn. Je moet het gewoon doen. Soms pakt het goed uit en soms niet maar de ervaring alleen al is goud waard.

Wat deed jij tien jaar geleden?

Vergelijkbare berichten

12 reacties

 1. Oeh wauw, die knoop ik in mijn oren: “Er zijn geen slechte keuzes. Je moet het gewoon doen. Soms pakt het goed uit en soms niet maar de ervaring alleen al is goud waard”.
  Heel gek is dat hé, om zo eens bewust stil te staan bij 10 jaar geleden? Ik heb deze tag vandaag ook op mijn blog staan en ik moet zeggen, het invullen ervan heeft nogal wat met mij gedaan.
  Ik vond het heel boeiend om jouw invulling te lezen.

  1. Ja dat is inderdaad gek maar altijd wel leuk vind ik om in de foto’s te duiken en herinneringen ophalen. Ik ga jouw invulling ook lezen 🙂

 2. Ik zo een leuke invullingen van deze tag!

  Ik ga hem toch ook nog eens invullen denk ik 🙂

  10 jaar is niets en toch ook weer zo lang geleden!

 3. Ik kom deze tag al een paar keer tegen vandaag, leuk!
  Ik vind het knap wat Cameron Diaz knap doet met haar boeken. Wel ben ik onder de indruk van de charmes van Julia Moore en hoe oud zij is. Wat je dacht te worden 10 jaar geleden en wat je nu bezig bent. Van je werk tot aan je relatie, maar dat is leven he, verrast ons voortdurend. Gewoon doen en ervaring is goud waard dat zeg je mooi!

  1. Oh Julianne Moore is inderdaad echt prachtig. En haar dochter trouwens ook, precies hetzelfde mooie haar ook 🙂

 4. Wat mooi dat je deze hebt ingevuld! Ik vind je antwoorden mooi én openhartig. Heel fijn om te lezen, zodat ik het gevoel heb dat ik je zo ook weer beter leer kennen. Bijzonder wat er in 10 jaar kan gebeuren. Met name als je deze tag invult als je boven de 35 bent, zeg maar. Ik bedoel in de periode van 30 naar 40 (en daarom heen), heb ik meer meegemaakt en ben ik meer noemenswaardig gegroeid dan in de periode van 20 naar 30. Niet dat mijn leven daarvoor onbelangrijk was, maar je snapt wat ik bedoel. Dan komt de fase van serieuze relaties, eventueel kinderen, serieus werk, etcetera.

  Mooi om te lezen dat je niet had verwacht dat je nu nog in Nederland zou wonen. En in een museum zou werken (wat ik als museum nerd wel heel cool vind). Bijzonder hoe het leven kan lopen in de tussentijd.

  1. Ah ja openhartig, mijn goede en tegelijk slechte eigenschap is dat 🙂 En yeah, een museum nerd, die zijn zeldzaam!

 5. Herkenbaar!! Leuke tag. Ik ben ook gelijk gaan terugdenken door jouw verhaal en inderdaad wat waren er toen een hoop dingen totaal anders … Ik ga ze denk ik ook maar eens opschrijven. Leuk om te lezen dat je wel ontzettend veel dingen hebt gedaan. Ik ben best een beetje jaloers op zoveel avontuur. Op naar de volgende 10 jaar tag 😉

  1. Ja altijd leuk zo’n sprongetje in het verleden. De volgende 10 jaar tag, brrrrr, mijn volgende tiental is 50 dat vind ik zo oud klinken daar wil ik echt niet aan denken haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.