Anne Kurris stopt ermee

De Belgische ontwerpster Anne Kurris stopt met haar label voor kinderen. Heel jammer want het was jarenlang mijn favo kindermerk. Altijd kleurrijk en origineel plus de kwaliteit was supergoed. De kleding van Anne Kurris ging jarenlang mee (van dochter op nichtje op vriendinnetje etc…). Oh ja en de campagnes. Ik vond de campagnes ook altijd tof, regelmatig werden ze gefotografeerd door Achim Lippoth.

anne kurris stopt

Lees hieronder wat Anne Kurris zelf in het persbericht over haar beslissing zegt:

“Paul Rand, grafisch ontwerper en één van mijn helden, zei ooit
‘Design is so simple, that’s why it’s so complicated’ . Deze uitspraak, deze bedenking, is echt van toepassing op mijn carrière…Ik weet het, omdat ik terugkijk op 20 jaar werken, gedreven door vreugde, passie en niet aflatende creativiteit.

Twintig jaar Anne Kurris staat symbool voor kleurrijke kindercollecties, successen, mensen en emoties. 20 jaar Anne Kurris wordt nog gevierd met een zomer 2019 collectie (die vanaf eind december in de winkels beschikbaar zal zijn), maar die ook onze laatste ‘collector items’ collectie wordt.

Ik ben mijn team, fans, klanten, leveranciers en iedereen die me op mijn weg heeft bijgestaan en geïnspireerd , enorm dankbaar. Ik ben ook heel trots met wat we bereikt hebben met Anne Kurris, samen met mijn collega ontwerpers hebben we de Belgische kindermode een sterk DNA gegeven en wereldwijd in kaart gebracht.

We hebben bij het ontwerpen altijd de kinderlijke verbeelding voorop gesteld, en dat heeft ons zelf 20 jaar lang fris en kleurrijk gehouden. Als je het geluk hebt om internationaal succes te genieten binnen een vakgebied en kunstactiviteit kan je alleen maar heel tevreden zijn met hoe alles gegaan is. Ik ben trots op wat ik gedaan heb, en dat maakt het gemakkelijker om een volgende stap te zetten.

Er is niks moeilijk aan afscheid nemen eens je begrijpt wat die volgende stap kan en moet zijn. Ik blijf docente aan Sint-Lucas Antwerpen en aan de Antwerpse Mode Afdeling, niet alleen omdat ik graag les geef, maar ook omdat het een privilege blijft om kennis en ervaring door te geven aan jonge beloftevolle ontwerpers en kunstenaars. Ik hoop dat ik een komende generatie kan enthousiasmeren.

Ik ben blij dat ik kan terugkijken op wat geweest is. Het einde is – heel simpel – wat het is. Anne Kurris”

einde Anne kurris

20 jaar Anne Kurris wordt zoals zij zelf al aankondigt nog gevierd met een zomer 2019 collectie. Deze zal vanaf eind december in de winkels beschikbaar zijn. Succes Anne Kurris, met alles dat nog komen gaat!

4 thoughts on “Anne Kurris stopt ermee

  1. Ik moet eerlijk toegeven dat ik haar totaal niet ken maar ik heb dan ook geen kinderen dus ben ook niet zo thuis in kinderkleding. Het is in ieder geval leuk dat er nog wel een collectie komt voor volgend jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »