Hotel Tips Disneyland Parijs: Hotel Cheyenne en vier andere hotels

Ik vind de hotels in Disneyland Parijs een regelrechte ramp. Over de jaren heen hebben we in meerdere Disneyland hotels gelogeerd. Een paar dagen geleden verbleven we in het Cheyenne hotel, maar van al die hotels is er nog steeds maar één die ik goed vond.

Hotel Cheyenne

We verbleven in kamer 2116 in gebouw 21. Als je naar Hotel Cheyenne gaat dan vooral niet kamer 2116 nemen! De kamer is op de begane grond op een hoek en ze hebben buiten, precies voor de ramen, bankjes en asbakken neergezet. Gevolg: van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat kun je meegenieten van ellenlange gesprekken van groepjes rokers.

Daarnaast stonk de kamer. We zijn op zoek gegaan naar een oude luier, want zo rook het, we dachten dat er misschien een luier ergens onder een bed was blijven liggen maar we hebben niets kunnen vinden. Geen idee dus wat die vieze geur was. Verder zijn de kamers heel basic maar alles wat je nodig hebt is er wel. Je hebt tenslotte niet veel nodig want je loopt de hele dag door de twee pretparken, toch?!

Het Wilde Westen

Een pluspunt voor hotel Cheyenne is er ook: De inrichting en decoratie. Het Wilde Westen thema is in alles, tot in de kleinste details, uitgewerkt. Van de lampen en de vloerbedekking in de kamers tot aan de barkrukken in het restaurant, werkelijk alles was in western thema. Erg leuk gedaan!

Het hotel zelf is over verschillende lage gebouwen verdeeld waardoor het hotel meer op een dorpje lijkt dan op een hotel. De gebouwen hebben allemaal namen die verwijzen naar cowboys en Indianen. In de zomer zal het er erg gezellig zijn!

Hotel Cheyenne Kamer 2116
Hotel Cheyenne Kamer 2116

Er zijn regelmatig busjes die van het hotel naar de Disney parken gaat en andersom maar wij hebben gelopen, dat was prima te doen. Een kwartier, twintig minuutjes lopen door Disney Village.

Disney Express

Je kunt vanaf 15 uur inchecken maar er is een plek waar je je bagage achter kunt laten wanneer je eerder aankomt. Ze zijn vanaf 7u30 geopend tot 23u. Je kunt dus ook je bagage hier achterlaten wanneer je uitcheckt als je nog een dagje park mee wilt pakken.

Wat handig is, maar wij hebben er geen gebruik van gemaakt omdat het tegen betaling was, is de Disney Express. Als je met de trein aankomt kun je je bagage afgeven bij het treinstation. De bagage wordt dan naar het hotel gebracht en jij krijgt in het station de tickets voor het park al. Zo kun je dus meteen genieten van het park en pas in de middag naar het hotel om in te checken.

Ontbijt en diner

Laatste punt: het restaurant, Chuck Wagon Cafe. Ok, ik weet het, de Cheyenne is een twee sterren hotel dus dan weet je van tevoren dat je geen ultra luxe ontbijt hoeft te verwachten maar de kamers zijn alsnog behoorlijk prijzig dus dan vind ik dat er op zijn minst eitjes en fruit bij het ontbijt geserveerd zou mogen worden. Nee dus, niets eieren, niets fruit. Er waren witte pistoletjes, croissants (natuur en choco), Kelloggs-spul (Chocos, Honey Pops, etc) en wat beleg. Alles geserveerd in kartonnen bordjes en bekertjes. Karig, karig.

20150225_094126 kopie

‘s Avond is er een buffet. Wij zijn er twee avonden geweest en de twee avonden was het aanbod precies hetzelfde. Minus de druiven, die waren zeker opgegaan de eerste avond. Nou ja, ik vond het in ieder geval niets. Ik was voor het goedkoopste arrangement gegaan en dat was een half pensioen maar ik zou een volgende keer alleen de kamer boeken en in een van de restaurants van Disney Village gaan eten.

Disneyland Hotel

Standaardkamer (c) Disneyland
Standaardkamer (c) Disneyland

Eerder zijn wij in het Disneyland Hotel verbleven. Het hotel ziet er erg mooi uit van buitenaf en de locatie is perfect. Je loopt de deur uit en je staat al voor de ingang van het park. Het restaurant was prima en het ontbijt heel uitgebreid. De decoratie is mierzoet, veel roze, alles in Victoriaanse stijl. Er is ook een (relatief klein) binnenzwembad.

Maar de service was niet geweldig en er was van alles kapot (we kregen toen wel een gratis overnachting aangeboden ter compensatie, dat dan weer wel). Buiten Disneyland Parijs had dit hotel de 3 sterren nog niet eens gehaald. De torenhoge prijs is echt alleen maar gerechtvaardigd door de ideale locatie.

Newport Bay Club 

Binnenzwembad (c) Disneyland
Binnenzwembad (c) Disneyland

Dit hotel zal door het thema wat minder aantrekkelijk zijn voor kinderen dan bijvoorbeeld Hotel Cheyenne. Alles is in maritiem thema, heel Engels en elegant, in wit en blauw. Wat kindervermaak betreft vond ik het in dit hotel wat tegenvallen. Ik denk dat dit hotel leuker is voor stelletjes die een paar dagen Disneyland Parijs aandoen dan voor gezinnen. Verder niets op aan te merken.

Zowel de service als het comfort waren beter dan in het Disneyland Hotel. Wel fijn op een regenachtige dag: er is een binnenzwembad (en eentje buiten bij mooi weer). Misschien leuk na afloop van een drukke dag in het park? Wij waren in ieder geval te gesloopt om nog van het zwembad gebruik te maken.

Hotel New York

Parkside Diner (c) Disneyland
Parkside Diner (c) Disneyland

[Update! Hotel New York heeft een grote renovatie ondergaan en is in 2021 weer opengegaan, nu als speciaal Marvel hotel.]

Wat mij betreft is Hotel New York, met vlag en wimpel, het betere hotel in Disneyland Parijs. We zijn hier dan ook al meerdere keren verbleven. Het hotel ligt op schappelijke afstand van de Disneyparken, middels een gezellige wandeling door Disney Village. Het is ongeveer tien minuten lopen. De ruime kamers zijn comfortabel, er zijn veel activiteiten voor kinderen en de sprekende kleuren zijn lekker vrolijk. Daarbij hadden wij te maken met efficiënte en vriendelijke medewerkers en is er een schaatsbaan voor de deur in de winter en twee prima restaurants en een goed ontbijt. Er zijn twee zwembaden, een binnen- en een buitenzwembad.

Vienna International Magic Circus Hotel

Kleurrijke kamers (c) Vienna International Magic Circus Hotel
Kleurrijke kamers (c) Vienna International Magic Circus Hotel

Het Vienna International Magic Circus Hotel ligt niet in Disneyland Parijs zelf maar wel heel erg dichtbij. Wanneer je met de auto bent, is dit de betere optie. Het is slechts 5 minuten rijden en het hotel is kwalitatief veel beter dan alle Disneyland hotels bij elkaar. Er is een shuttle naar Disneyland als je niet met de auto bent maar dan ben je zo afhankelijk, daar houd ik zelf niet zo van.

Het kleurrijke circusthema zal de kinderen erg aanspreken. Het is een mooi ruimtelijk hotel. De kamers zijn comfortabel en het restaurant biedt lekker eten. Het is ook wel lekker om even weg te zijn uit de Disney-drukte en alle heisa na een dagje parken.  Een goede plek om rustig bij te komen. Er is ook een binnenzwembad met een apart kinderbadje en er zijn meerdere speelhoekjes, speeltuintjes en een speelhal dus de kinderen zullen zich hier niet vervelen!

Ballon in Disney Village
PanoraMagique luchtballon in Disney Village

Bovenstaande Disneyhotels en het Vienna International Magic Circus Hotel hebben we zelf getest. In Disneyland Parijs zijn er nog drie hotels die we niet besproken hebben omdat we er niet zelf overnacht hebben: Sequoia Lodge, Hotel Santa Fe en de Davy Crockett Ranch. Deze laatste wordt altijd genoemd onder de Disneyland hotels maar je kunt niet vanuit Davy Crockett Ranch naar de parken lopen en er is geen shuttle naar de Disneyparken, je moet dus echt een auto hebben wil je daar verblijven.

Wat de prijzen betreft, de Disneyhotels zijn duur maar er zijn regelmatig aanbiedingen dus houd de site van Disneyland Parijs zelf goed in de gaten. Voor de hotels buiten het park, kun je op Booking of Expedia kijken. Tip! Kijk altijd op de verschillende sites en vergelijk, er zijn vaak prijsverschillen tussen de sites.

Heb jij wel eens in één van de Disneyland hotels overnacht? Hoe was het?

3 thoughts on “Hotel Tips Disneyland Parijs: Hotel Cheyenne en vier andere hotels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »