Kinderkleding tip: Macarons vanuit Duitsland

Macarons, AW15
Macarons, AW15

De macarons, wie kent ze niet, die klassieke gekleurde Franse koekjes die de laatste jaren de wereld veroverd hebben. Het kinderkledingmerk Macarons draagt de naam goed. Elk kledingstuk uit de collectie is om op te eten! De kleding lijkt ook op macarons, zowel door de zoete ontwerpen als door de originele en frisse kleurencombinaties.

Macarons, AW15
Macarons, AW15

Pure Fashion for the Next Avantgarde

Macarons is, anders dan je het zou verwachten, een Duits merk. Het is een echt familiebedrijf. Papa Veit, mama Julie en oma Kolhoff doen allemaal vrolijk mee en ze weten duidelijk wat ze doen 😉

De inspiratiebron voor de herfst en wintercollectie 2015-16 is het werk van de Duitse expressionistische schilder Franz Marc. Franz Marc schilderde voornamelijk dierportretten maar waar hij echt bekend om staat is om de door hem ontwikkelde kleurensymboliek. Dit heeft wederom spannende kleurencombinaties opgeleverd in de nieuwe collectie van Macarons! Superleuk!

Het nieuwe motto van Macarons is Pure Fashion for the Next Avantgarde met de nadruk op Pure, wat slaat op de puurheid en authenticiteit van de stoffen en materialen. Alle gebruikte materialen voldoen aan de  GOTS label eco- en sociale standaarden en de kleding wordt vervaardigd in Duitsland zelf. Ook gebruiken ze een, speciaal door en voor hun vervaardigde stof, IQ-Fabric.

Macarons, AW15
Macarons, AW15
Macarons, AW15
Macarons, AW15

Chapter 2

Waar ik dus helemaal weg van ben deze collectie zijn de schoenen! Macarons is de samenwerking aangegaan met Chapter 2. Wat mij betreft een succesnummer, ze mogen die schoenenlijn wel uitbreiden!

Macarons, AW15
Macarons, AW15

En…we blijven het zeggen maar helaas, hier weer een merk dat slechts tot 10 jaar oud doorloopt… Doe het nou toch niet lieve ontwerpers! Denk toch eens aan Dochterlief en al die andere lieve grote kinderen! 🙂

Meer Macarons ontwerpen zie je hier!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Wat een bijzondere kleding. Vooral die eerste foto vind ik leuk. Dat kindje lijkt net een doperwtje. Schattig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.