Ga naar de inhoud
Home » De dochter van en de zoon van

De dochter van en de zoon van

sterren kruiwagen

De dochter van. De zoon van. Je kent ze wel. Opeens staan ze in de spotlights. Ze herhalen keer op keer hoe moeilijk het is om kind van een beroemdheid te zijn. Hoe zwaar het is om jezelf constant (extra) te moeten bewijzen. En het kind van heeft vaak een ingebouwde voorrang, een kruiwagen. Zelf vind ik het hebben van een kruiwagen, en die ook daadwerkelijk gebruiken, niet heel erg stuitend.

jaden smith lily-rose depp
Van links naar rechts: Jaden Smith, Lily-Rose Depp, Kaia Gerber

Ik vind alleen wel dat het eerlijk gezegd mag worden want nee, je hebt het niet zwaarder omdat je het kind van bent. Ook wij, doodgewone burgers, moeten onszelf bewijzen – en ja, ook wij moeten hard werken. En eerlijk: als jij via jouw ouders of familieleden jouw droombaan zou kunnen krijgen, zou jij die dan weigeren? Is niet elk lid van LinkedIn in wezen op zoek naar een kruiwagen?

Brooklyn en de Beckhams

Recentelijk, vorige week of twee weken terug, kwam Brooklyn Beckham negatief in het nieuws. Hij zou een fotografie klusje bij Burberry hebben gekregen puur en alleen omdat papa en mama Beckham de man in charge bij Burberry lief hebben aangekeken. Ja, dat lijkt mij wel – dat joch is nog maar 16 maar het is wel een 16 jarige die de showbizz wereld door en door kent. Hij is er in geboren en getogen. Hoe groot is de kans dat Brooklyn ‘later’ landschapsarchitect of sommelier wordt? Hij is dit leven gewend en wordt omringd door fotografen, modellen, ontwerpers dus sja…de kans was al groot, toch?

Beckham for Burberry
Een van de foto’s die Brooklyn heeft geschoten voor Burberry

2 + 2 = 4

Ik bedoel, natuurlijk is het niet zo dat het pad van elk kind al vanaf de geboorte is uitgestippeld en dat alle Beckham telgen in de showbizz terecht zullen komen maar de kans is nou eenmaal groter bij die familie dan bij mijn buren. Als ik bijvoorbeeld kijk naar mijn eigen kinderen: twee van de drie dromen van een creatief beroep en veel gereis. Logisch lijkt mij want ze groeien in zo’n soort familie op.

NorthWest

Dat betekent dus niet automatisch dat ze dat alle drie willen want een van de drie wilt bankier worden en al dat gereis hoeft van hem niet. In 1 woord? Compleet tegenovergesteld van het voorbeeld dat hij heeft (ok het zijn 8 woorden geworden) dus ja, ik denk wel dat elk kind een eigen pad kiest ‘later’ en dus niet perse in de voetsporen van de ouders zullen treden maar eerlijk is eerlijk: ik denk niet dat North West vliegtuigingenieur wordt wanneer ze opgroeit.

Dylan en Hopper Penn

Dylan en Hopper Penn voor Fay (S/S16)
Dylan en Hopper Penn voor Fay (S/S16)

Op het moment zijn Dylan en Hopper Penn te zien in de campagne (zomer 2016) van het merk Fay. Dit zijn twee namen die niet erg in de spotlight staan al heeft de mooie Dylan wel al vaker model gestaan. Dylan Frances Penn (24 jaar oud) en Hopper Jack Penn (22 jaar oud) zijn de kinderen van Sean Penn en zijn ex-vrouw Robin Wright. Hopper heeft wel het ruige uiterlijk van zijn vader en Dylan is net zo lang, slank en mooi als haar moeder vroeger was (en nog steeds is, overigens). Ze misstaan dus zeker niet in een modeshoot.

Hopper is een beginnende acteur. Ook Dylan begint te acteren. Haar zien we vanaf april in de film Elvis & Nixon. De looks en de kruiwagen hebben ze dus, nu nog kijken of ze kunnen acteren.

En jij? Zou jij de kruiwagen afslaan?

10 reacties op “De dochter van en de zoon van”

 1. Nee, dat zou ik niet.
  Het is zoals je zegt: Je moet jezelf nog steeds bewijzen.

  Ikzelf heb ook een kruiwagen gehad en ik ben daar pas jaren later achter gekomen.
  Ik heb het de man op de man af gevraagd, hij ontweek het antwoord.
  Maar doordat hij soms tegen mijn ouders zei: “Dat weet ik al!” als ze iets ‘nieuws’ in mijn loopbaan vertelden tegen hem, ben ik er nu vrij zeker van.

  Ik heb de kans die ik kreeg met beiden handen gegrepen en heb mezelf echt moeten bewijzen en dat doe ik nog steeds.

  1. Nee precies. Hoe goed je het uiteindelijk ook doet, er zullen altijd mensen zeggen: die is er alleen maar omdat papa of mama die en die is. Heb je ook vaak bij de kinderen van rijke mensen. Dat men ervan uit gaat dat ze toch verwend zijn en toch niets kunnen omdat hun ouders zo rijk zijn.

 2. Nee, natuurlijk niet. Ik ben zelfs regelmatig heel boos geworden op mijn ouders omdat ze niet zo’n kruiwagen waren, maar gewoon ‘normaal’. Hey, als puber moet je wat…
  Maar ik vind het wel leuker om mensen te zien die het helemaal zelf gedaan hebben. Vaak zijn die wat nuchterder en hebben meer respect voor de weg er naartoe.

 3. Ik word moe van die opmerkingen dat ze zich moeten bewijzen en geen gebruik hebben gemaakt van het kruiwagen effect. Daar geloof ik dus niets van. Want, laten we heel eerlijk zijn, meer dan de helft was daar echt niet gekomen, zonder de naam van de ouders. Dan kan je het wel over talent hebben, maar zonder die achternaam hadden ze eerst onderaan moeten beginnen. En dat is in heel veel gevallen nu niet gebeurd. That’s life en dat is prima. Het gebeurt ook in de ‘normale’ wereld. Als je zoon op zoek is naar een baan, ga je ook netwerken. En als je iemand kent, die iemand kent, die iemand kent… maak je daar dankbaar gebruik van. Alleen om dán te zeggen dat je er van baalt dat iedereen je ziet als zoon/dochter van… dat vind ik hypocriet. Dat stoort me.

  Als je het echt allemaal zelf wil doen, kan je het ook anders aanpakken. Zo zijn er mensen die hun achternaam bijvoorbeeld hebben aangepast en het ook hebben gemaakt. Kijk.. dan kan je je statement kracht bij zetten.

  Maar een Willow Smith? Please…

  1. Haha nou noem je er een 🙂 En daar komt inderdaad het’bewijzen’ bij kijken: wie heeft er wel talent en wie niet. Dat wijst zich vanzelf uiteindelijk. Er is een groot verschil tussen een Willow Smith en een Kate Hudson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »