spotify tips
|

Dochterlief’s Spotify top 10

Ik ben een beetje tegen bepaalde apps, omdat ik vind dat kinderen van mijn leeftijd hun tijd verspillen door de hele tijd op hun mobieltjes te zitten. Maar zelf kan ik niet zonder Spotify! Het is de eerste app die ik ‘s morgens open wanneer ik wakker word, want opstaan zonder een goeie beat is voor mij onmogelijk. Ik luister naar muziek tijdens het ontbijt, op school, en ja…altijd eigenlijk. Daarom zal ik een lijst maken van waar ik op dit moment het meest naar luister: mijn Spotify top 10!

Spotify

Oldies

David Bowie

David Bowie is mijn muzikale held! Ik was zo verdrietig toen hij doodging, en eerlijk gezegd vind ik het nog steeds een beetje moeilijk om naar z’n muziek te luisteren soms. Ik luister dan ook niet naar z’n laatste album, er zit een nare sfeer in die liedjes. Verder luister ik naar nummers van al zijn albums! Mijn favoriete is The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.

Nirvana

Kurt Cobain was ook een echte legende. Nirvana is één van m’n favoriete bands. M’n kleinste broertje vind het trouwens ook heel leuk. We headbangen vaak samen op hun bekendste nummer ‘Smells Like Teen Spirit’, maar ik vind dat niet per se hen beste nummer. Ik heb ooit weleens geluisterd naar de muziek van Kurt Cobain zelf, dat heeft een beetje een creepy sfeer. Heel artistiek.

Jacques Brel

Dat is wel echt extreem oud, uit de jaren zestig, maar ik luister vaak naar muziek uit die tijd. Jacques Brel zingt met zoveel passie, en ja, daar krijg ik gewoon kippenvel van. Zijn muziek is bijna onbeschrijfelijk mooi.

Jacques <3
Jacques <3

The Beatles

Ik ben opgegroeid met de muziek van The Beatles in huis. Ik vind het nog steeds mooi om naar te luisteren. Hen muziek varieert heel erg van vrolijk naar triest naar compleet bizar, maar dat wist je misschien al aangezien The Beatles zo bekend waren. Sommige kinderen van mijn leeftijd zijn hen muziek gewoon al aan het vergeten, hoe erg is dat?

Beatles

Er zijn nog veel meer oldies waar ik graag naar luister. Echte oude muziek zoals dat van Édith Piaf, of Billie Holiday of Louis Armstrong (ik houd ook van oude jazz). En naar echte klassiekers zoals The Rolling Stones of Jimi Hendrix, maar laten we even op een ander soort muziek overgaan.

Beetje vaag

Mook

Er staat één album van deze band op Spotify, en elk nummer is geweldig. Als je het opzoekt op Spotify kun je ook terecht komen op een rapper, en die bedoel ik niet. Het is dat album met een koeienhoofd erop en de muziek is heel vaag en artistiek. De leadzanger is Paul Dano, m’n favoriete acteur!

Tame Impala

Ik ben deze band nog aan het ontdekken, maar de paar nummers die ik ken vind ik echt super. Ik was op een gegeven moment geobsedeerd door het nummer ‘Feels Like We Only Go Backwards’, ik heb dat dagen op repeat gehad!

Hele coole videoclip, by the way
Hele coole videoclip, by the way

Dat nummer is ook een beetje vaag en trippy. Ik houd heel erg van van die psychedelische muziek, en dat nummer is dat wel.

Jacco Gardner

Ik heb de muziek van de Nederlandse Jacco Gardner twee dagen geleden ontdekt, en het is ZO GAAF!! Cabinet Of Curiosities is op het moment m’n favoriete album, ik blijf er maar naar luisteren. De liedjes uit dat album zijn een beetje melancholisch, van die muziek waar je een beetje triest maar ook vrolijk van word. Is dat een ding, of ben ik de enige?

Cabinet of curiosities
Cabinet of curiosities

Als je van dit soort muziek houdt, dan raad ik je ook aan te luisteren naar Cherry Glazerr. Dat is een hele onbekende Amerikaanse band, en de nummers Cry Baby, Had Ten Dollaz, Teenage Girl en nog een paar andere vind ik wel fijne nummers om naar te luisteren.

Chille muziek

Patrick Watson

De muziek van Patrick Watson is heel mooi, ik luister deze vakantie continu naar het album Wooden Arms. De mooiste nummers vind ik Wooden Arms (de lyrics zijn zooo mooi), Beijing en Big Bird In A Small Cage, maar ze zijn allemaal mooi. Het zijn bijna slaapliedjes, vind ik.

Wooden Arms
Wooden Arms

Arctic Monkeys

Arctic Monkeys moet gewoon in mijn Spotify top 10. Niet al hun albums hebben hele rustige nummers erop staan, maar er zitten er wel een paar tussen. Mad Sounds bijvoorbeeld, dat nummer is heel mooi. Of Despair in the Departure Lounge. Oh, No. 1 Party Anthem is ook heel rustig.

Best op Spotify

Cage The Elephant

Ook niet alle nummers van Cage the Elephant zijn heel rustig, maar ik ken er wel een paar. Ik luister de laatste tijd heel veel naar deze band. Hun nummers beginnen soms rustig en worden dan meer, hoe zal ik het zeggen, dynamisch. Flow bijvoorbeeld, of Telescope. Trouble vind ik hun beste nummer. Ik houd heel erg van de soort Indie muziek die ze maken.

Cage The Elephant
Cage The Elephant

Dat was mijn Spotify top 10 op het moment. Misschien maak ik binnenkort wel een deel twee! Wie is volgens jou de beste artiest uit de lijst? En heb je me nog iets aan te raden?

Vergelijkbare berichten

20 reacties

 1. Wat leuk om te lezen dat je met jouw leeftijd naar zulke goede, oude muziek luistert. Tof hoor!

 2. Wat een leuk artikel! ik ga meteen wat van deze artiesten luisteren, leuk!

 3. Katrien Vm schreef:

  Heb spotify nooit gedownload, is het dan zoveel beter dan YouTube e.d.?

  1. Als je Premium hebt kun je je muziek overal luisteren en dat vind ik fijn, maar YouTube is ook goed!

 4. Wat een leuke en gevarieerde lijst! Een fijne mix van oude en nieuwe muziek.

  Ik was als tiener stiekem een beetje fan van Nirvana.

 5. Love oude muziek. Ik luister ook vaak naar oude muziek (ook muziek uit mijn eigen land Indonesia)

 6. Leuke post, wat een diverse muzieksmaak heb je? Ik luister zelf niet alles, maar Mook bijvoorbeeld wel. Ook Jacques Brel ??

 7. Mooie lijst hoor! Met heel veel verschillende muziek waarvan ik er veel leuk vind! Je ontdekt ook zo gemakkelijk van alles nieuws, dat vind ik echt te gek!

 8. Ik hou van deze lijst! Serieus alle artiesten/bands die er tussen staan zijn stuk voor stuk genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.