|

Ice age 5 Collision Course: Recensie

Hallo iedereen, Zoonlief hier! Ik ben afgelopen zondag naar de film geweest met Krumlov en mijn moeder. We gingen naar Ice age 5: Collision Course. Hij was erg leuk, maar er zaten ook dingen in die ik niet begreep. Genoeg redenen om er een recensie over te schrijven toch?

ice age 5

Het verhaal

De film begint met Scrat (zoals bij elke Ice Age film) die zijn nootje achterna zit en  een natuurramp veroorzaakt op aarde. Op aarde hebben de bewoners op dat moment nog niks door. Manny is gewoon wat ijshockey aan het spelen met zijn dochter, Sid heeft weer liefdesverdriet, Ellie was ‚de dinges’ aan het voorbereiden en Buck is dino eieren aan het terugwinnen van hongerige dino’s. Daarna gaat Peaches helpen met ‚de dinges’. Maar wat was ‚de dinges’? Daar komt Mannie op een erg pijnlijke manier achter.

Het blijkt de trouwdag van Ellie en Mannie te zijn! Ellie heeft een heel feest georganiseerd met heel wat mensen (dieren..), maar Mannie is het compleet vergeten. Een pijnlijke stilte is hier het gevolg van. Plotseling komt er mooi vuurwerk. Dat is Mannie zijn redding want hij kan doen alsof het vuurwerk zijn cadeau is. Dat is alleen niet zo slim want het vuurwerk blijkt eigenlijk een heftige meteoren regen te zijn. En eentje dáárvan is een gigantische meteoor die recht op de aarde afkomt. Wat gaat Mannie hier tegen doen? Ze vragen Buck de wezel om hulp.

Hij is in deel 3 ook de leider van ‚De squad’ geweest. Hij heeft toen hun leven gered. Dat is ook de enige reden dat ze hem in dit deel vertrouwen om ze te redden uit de penarie.Met zijn vrienden volgen zij Buck de wezel om te voorkomen dat de meteoor op de aarde stort en de hele wereld vernietigt.

ice age 5

De nieuwe personages

In deze film zit er (vind ik) niet echt een hoofdrol. Ik noem het liever…hele grote bijrollen?! Nou ja jullie snappen het principe. Sommigen van de hele grote bijrollen kennen jullie al want die zaten al in eerdere delen van Ice Age zoals bijvoorbeeld Mannie en Ellie, de mammoeten, hun dochter Peaches, Diego en Shira de sabeltandtijgers (Shira is heel mooi geanimeerd!) , en Sid…tja Sid de super domme luiaard. Een grondluiaard om precies te zijn 🙂 Hij heeft om het kwartier een nieuw vriendinnetje maar hij raakt ze ook om het kwartier weer kwijt.

En natuurlijk. Scrat! Als ik 1 hoofdrol zou moeten kiezen is het Scrat. Deze kleine eekhoorn is degene die alles veroorzaakt in simpelweg alle delen! Hij is geobsedeerd door zijn eikeltje. Ik vind het een wonder dat Scrat alles wat hij meemaakt overleeft maar ik ben er wel blij mee want Scrat is veruit mijn favoriet der favorieten.

Maar deze dieren kennen jullie nog niet:

Julian: Julian is een van mijn favorieten in deze film. Het is de vriend van Peaches en ze willen graag trouwen maar dat vinden de ouders van Peaches maar niks. Julian is 1 van de nieuwkomers in de serie Ice age films.

Gavin, Gertie en Roger: Deze 3 Dino-vogels proberen Buck de hele tijd te dwarsbomen. Waarom? Dat zie je in de film…

Shangri Llama: Een lama die yogalessen geeft en de eeuwige jeugd heeft (door….dat ga ik niet verklappen..kijk de film!!). Hij heeft heel veel humor.

Ice Age 5

Brooke: In de originele versie doet Jessie J. haar stem!! Zij is een hele ‘mooie’ grondluiaard-hippie. De eerste vriendin van Sid die het langer uithoudt dan een kwartier 🙂

Sorry dat jullie net een hele lap tekst over de personages hebben moeten lezen maar ik vind het gewoon een erg belangrijk onderwerp 😉

Wat ik vond

Ice Age 5 Collision Course is zowel in 2D als in 3D te zien. Sommige 3D effecten zijn wel cool maar ik houd eigenlijk niet zo van 3D.

De film is grappig en ook al is het alweer het VIJFDE deel het verveelt helemaal niet. Sterker nog, het is 1 van de enige filmreeksen die niet verveelt 😉 De eerste Ice Age was in 2002 dus echt lang geleden!

Ik vond dit echt een geweldige en grappige film, maar halverwege vond Buck een pompoen. Hij nam die mee en zei dat het zijn kind was. Verder is er niks mee gebeurt. Dat vind ik wel jammer, ik begreep er niets van. Ook kwam er erg veel romantiek in voor. Voor de rest echt heel leuk.

Ik geef deze film bij elkaar een dikke 8!

Algemene info

Regisseur: Mike Thurmeier en Galen T. Chu

Stemacteurs (OV): Adam Devine, Jennifer Lopez, Ray Romano, John Leguizamo

Kijkwijzer: 6

Speelduur: 95 min.

Te zien in 3D en 2D

Heb jij deze film al gezien? Zo ja, wat vond je ervan? Zo nee, wil je hem graag zien? Laat het me weten! Ik ben benieuwd!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.