Lourmarin: vakantie in de Provence

Wij hebben in Lourmarin gewoond maar nu gingen we er voor het eerst heen op vakantie sinds we er vertrokken zijn. Lourmarin was in de afgelopen 3,5 jaar eigenlijk totaal niet veranderd.

Dochterlief noemde Lourmarin een bonusdorp toen we hier woonden. Een dorp dat aan tijd en drukte ontglipt, een Asterix en Obelix dorp dat niet beïnvloed wordt door de ‘buitenwereld’. En dat klopt precies, Lourmarin is een bonusdorp.

Provencaals dorp

IMGP6662
Het kasteel

Lourmarin is het perfecte Provencaals dorp voor een vakantie in Frankrijk. Met krekels, zonnebloemen, wijn en lavendelvelden. Met schattige winkeltjes, kleine pittoreske straatjes, een gezellige markt , verse croissantjes bj de bakker en een heus kasteel. Wij hebben echt genoten van deze korte ongeplande vakantie. De kinderen vonden het geweldig om hun vriendjes weer te zien en haalden hun Frans binnen no time weer op. IMGP6629 IMGP6640

IMGP6646
Wijnkelder onder het kasteel

IMGP6631

Een auto is nodig

Ik miste een auto, deze heb je echt echt nodig als je naar Lourmarin op vakantie gaat want je moet voor alles rijden, voor dingen als de supermarkt of de slager maar ook om de geweldig mooie omgeving te bezichtigen. Lourmarin ligt in de Luberon. Het is gewoon zonde om naar Lourmarin te komen en de omgeving te missen. Bovendien was het enorm warm, tegen de 35 graden en ook al ligt Lourmarin niet aan zee, er zijn genoeg plekken op korte rij-afstand waar gezwommen kan worden. temple Lourmarin lourmarin provence

Ook de katten zijn chill
Ook de katten zijn chill

IMG_20150804_173850

Zwemmen in de omgeving

Een mooi plekje is bij de Etang de la Bonde of dichterbij in de Durance rivier bij Cadenet. Wij hadden deze keer dus geen auto bij ons dus weinig sightseing voor ons maar we hebben bij vrienden gezwommen, vrijwel iedereen heeft een zwembad hier en 1 dag zijn we in het zwembad van de camping geweest. Als je in de camping, Les Hautes Prairies, verblijft is het zwembad gratis maar anders kost het 10 euro per persoon (ook voor kinderen). Enorm prijzig vind ik. Tip: Als je er luncht kun je wel gratis zwemmen.

Slapen in Lourmarin

Wij zouden in de camping verblijven, ze verhuren er stacaravans (en je kunt ook gewoon met je eigen tentje staan) voor relatief goede prijzen in het hoogseizoen – maar we konden uiteindelijk toch bij vrienden blijven. De camping is op 10 minuten lopen van het dorp.

20150729_152528
Zwembad van de camping
20150804_172104
Bastide de Lourmarin

Lourmarin in Luberon 20150804_113652

Een andere goede maar ook stukken duurdere plek om te slapen in Lourmarin is hotel Bastide de Lourmarin. Ze hebben er ook een zwembad. Het hotel is aan de rand van het dorp, je loopt er in minder dan 2 minuten heen. Ook mooi is de B&B Villa Saint-Louis in het dorp. Geen zwembad o.d. maar wel een mooi authentiek adres. En je kunt natuurlijk altijd een Airbnb vinden of een huisje huren in het dorp of in de omgeving.

Gaby in Lourmarin
Leuke plek voor de lunch: Gaby

kasteel van Lourmarin

Mei is fijn

Als je even de keuze hebt en niet, zoals wij, gebonden bent aan schoolvakanties dan zou ik aanraden om in mei naar Lourmarin te gaan. Dan staat alles in bloei en zijn er nog maar weinig toeristen.

Nou ja als  dus een plekje zoekt om te onthaasten en te genieten van prachtige (en veelzijdige!) landschappen dan ben je in Lourmarin op de juiste plek!

2 thoughts on “Lourmarin: vakantie in de Provence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »