kerstmis swap
|

Mamaswap: Een soort van kerstpakket maar dan anders

Het was de eerste keer dat ik meedeed aan een Swap, een Mamablogger-swap in dit geval dus speciaal voor mama-bloggers. Met Dochterlief nog even besproken, Srsck zijn wij tenslotte met zijn tweeën, maar omdat dit een Mamaswap was heeft alleen mama meegedaan 😉

Wat is een Mamaswap?

Eigenlijk is het idee achter een Swap heel simpel. Je trekt een naam uit het poeltje namen en je stelt, binnen het aangegeven budget (10 euro in dit geval), een leuk cadeaupakket samen. Elke dame die zich had opgegeven had ook wat trefwoorden opgegeven zodat je toch, ook al ken je de moeder in kwestie niet, geschikte cadeaus kunt uitzoeken. Bovendien is het zo dat we in oktober al gingen loten terwijl het pakket tussen 5 en 10 december opgestuurd moest worden. Dus ook al ken je de moeder die je hebt niet, je kunt haar blog gaan volgen en op die manier een beetje inschatten wat zij leuk vindt.

Wat leuk is van zo’n cadeau-ruil is dat je, ondanks dat je als moeder en blogger vaak geen kerstpakket krijgt, toch een soort van kerstpakket krijgt. Leuk toch? Ik zat vroeger altijd te wachten op het kerstpakket van mijn stiefvader. Ik weet nog goed dat hij het kerstpakket best suf vond maar dat ik echt weken van tevoren me al kon verheugen erom. Ik mocht ook als eerste het pakket openen en eruit kiezen wat ik leuk vond. Kregen mijn ouders de restjes 😉

In het donker uitpakken: Krumlov met kerstdiadeem en spionnenbril op. Helemaal in zijn nopjes ;)
In het donker uitpakken: Krumlov met kerstdiadeem en spionnenbril op. Helemaal in zijn nopjes 😉

Post en toeval!

Toen we thuiskwamen was er een briefje in de bus dat er een pakket was bezorgd bij de buren. De buren waren alleen niet thuis 🙁 Zoonlief ging om de haverklap aanbellen bij de buren maar no such luck, ze waren er steeds niet. Uiteindelijk zag Krumlov dat om een uur of 20:00 het licht bij ze aanging dus hup, wij er meteen heen en ja hoor daar was ons mooi pakketje. Ik wilde wachten met uitpakken tot het weer dag werd want foto’s van ons pakketje zouden niet helemaal top uitpakken zo in het donker maar Krumlov kon echt niet wachten en … ja… ik ben gezwicht haha dus vergeef me voor de wat donkere foto’s 😉

Er zat een hele lieve kerstkaart in, die ging ik als eerste lezen en wat heel leuk was: degene die mij had getrokken was Marieska van Love4kidz. Zij had eerder een gastblog over Rotterdam voor Srsck geschreven en ik volg haar blog dus ik ‘kende’ haar. Marieska had ook een gidsje van Rotterdam in de cadeaudoos gedaan, als knipoog naar de blog, echt heel leuk 🙂

swap3
Heel veel pakketjes!

Net een echt Kerstpakket (maar dan leuker!)

Ik had niet veel tijd om de kerstkaart te lezen want Krumlov stond te trappelen om alle cadeaus uit te pakken. Het waren er echt veel! En elk cadeau was supermooi ingepakt en bestempeld. Dus eerst de stempel-berichtjes lezen en ja hoor op de een stond ‘ voor zoontje 1’ dus Krumlov vol enthousiasme. En dat deed ie ook bij ‘ voor zoontje 2’ haha. Ik kon op het nippertje het pakketje met ‘ voor dochter’ redden 🙂

Stuk voor stuk leuke cadeaus
Stuk voor stuk leuke cadeaus

Er zaten in ieder geval echt superleuke dingen in. Voor de jongens een spionnen-bril en een soort van kikkerslijmerig-spul. Voor Dochterlief heel leuk zwart papier waarop je met allerlei kleurtjes kunt schrijven. Dat pakje heeft nog een hele dag ingepakt hier gewacht omdat zij bij haar vader was logeren maar ze was er superblij mee.

Voor mij echt alleen maar dingen die ik leuk vind dus Marieska had duidelijk goed gekeken naar mijn trefwoorden en naar mijn blog want er zat bijvoorbeeld een superleuk kunstboek in maar ook knoflookspul en hele gave folklore-achtige engeltjes hangers voor in de boom, die vond ik echt te cool. Er zaten ook een grappige kerstdiadeem in, schattige ananas kaarsjes, een precies-mijn-smaak-schaaltje uit Portugal en Christmas crackers in. Heel leuk, ik heb altijd Christmas crackers in huis voor kerst, dat doet me denken aan mijn kinderjaren.

De kat zat niet in het pakje :)
De kat zat niet in het pakje 🙂

Een ruil is geen ruil zonder ruil

Eh ja ik weet, de titel klopt van geen kant maar waar het om gaat, is dat ik zelf ook voor een andere mama een pakket mocht maken. Ik moest een pakket maken voor Judith van Pink Press. Ik volgde haar blog toen nog niet (nu wel natuurlijk ;)) maar ik werd al blij van haar trefwoorden: Turquoise, roze, happy, boho, nerd. Nou dat moest lukken dacht ik zo! Ik vond het super om samen te stellen en ik hoop dat ze het leuk vond!

Wat nou van ruilen komt huilen? Het was heel leuk, ik ga zeker vaker meedoen met Swaps! Marieska, bedankt voor de enorm leuke swap – alle spulletjes waren erg leuk en zo mooi ingepakt, het was een feestje om het allemaal uit te pakken! Dank dank dank! 🙂

 

Vergelijkbare berichten

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.