Ga naar de inhoud
Home » Mijn werkstuk over de Kennedy vloek (groep 8)

Mijn werkstuk over de Kennedy vloek (groep 8)

Familie Kennedy

Ik heb de laatste tijd best weinig geschreven voor SRSCK omdat ik het heel druk heb met school. Wel leuk hoor! Ik zit in groep 8. We hebben veel huiswerk, volgende maand is de Cito eindtoets en we moeten bijna ons werkstuk inleveren. Ik vind werkstukken altijd super leuk om te schrijven! Ik ben een werkstuk over Evita Perón aan het schrijven maar vandaag laat ik jullie mijn werkstuk zien van vorig jaar. Het ging over de vloek die op de Amerikaanse familie Kennedy lijkt te rusten!

Werkstuk: De Kennedy vloek 

Voorwoord 

Ik schrijf een werkstuk over de Kennedy vloek omdat ik dit een heel interessant onderwerp vind. Ik raakte pas echt geïnteresseerd toen ik een film zag die zich afspeelde in de tijd dat JFK werd vermoord. De moord op JFK is één van de meest tragische en historische momenten in de geschiedenis van de wereld.

Ik vind het interessant omdat John F. Kennedy een hele geliefde president was en dat er veel mysterie is rondom zijn dood. Het mysterie is nog niet opgelost en misschien zal dat wel voor altijd zo blijven. Veel leden van de Kennedy familie zijn op mysterieuze wijze gestorven. Daarom wordt er gesproken over een vloek over de familie.

Het is heel boeiend en ik hoop dat u ervan zal genieten!

De Kennedy familie

Alle ongelukken van de Kennedy’s worden bij elkaar de Kennedy curse genoemd. Curse betekent vloek in het Engels. Dit komt doordat veel leden van de familie op mysterieuze wijze zijn overleden. Zelfs Marilyn Monroe, waar John F. Kennedy waarschijnlijk mee vreemdging, is op een mysterieuze manier gestorven. Niemand weet of het zelfmoord was of dat het dezelfde moordenaar als die van John F. Kennedy is geweest.

Rosemary Kennedy, de zus van John F. Kennedy, liep mentaal een beetje achter maar door een lobotomie die niet goed ging werd haar toestand verergerd en kwam ze terecht in een gekkenhuis.

Haar ouders, die dus ook de ouders van John F. Kennedy waren, hadden negen kinderen. Rosemary ging als vijfde dood van de negen maar was wel de eerste die een natuurlijke dood stierf.

Joseph P Kennedy was de oudere broer van John F Kennedy en hij was piloot in het leger. Tijdens een missie in de Tweede Wereld Oorlog explodeerde het vliegtuig waar hij in zat.

Dat komt doordat hij zichzelf vrijwillig had aangeboden voor operatie Aphrodite; Een opdracht waarbij je moest opstijgen in een vliegtuig met explosieve middelen erin en op een bepaald moment uit het vliegtuig springen met een parachute maar zijn vliegtuig explodeerde voordat hij met zijn parachute uit het vliegtuig moest springen.

Kathleen Agnes Kennedy werd ook ‘Kick’ genoemd. Ze  was de zus van JFK en dus een van de negen kinderen van Joseph P. Kennedy Sr en Rose Kennedy. Ze heeft gewerkt bij een krant: Cissy Patterson, en ze heeft een half jaar in Londen gewoond. Ze is daarna getrouwd met William Cavendish maar die ging 4 maanden na de trouwdag dood in de oorlog. Ze werd daarna verliefd op Peter Wentworth-Fitzwilliam, ze zijn samen doodgegaan in een vliegtuig ongeluk, hij was (natuurlijk) neergestort.

Patricia Kennedy (ook Pat genoemd) was het zesde kind van Rose en Joseph. Nadat ze afstudeerde aan Rosemont College, is ze naar Hollywood gegaan om filmregisseur te worden en werd productie assistent. Later kreeg ze verslaving aan alchohol en kreeg kanker, maar daar van is ze genezen en ze stierf op 82e leeftijd aan een longontsteking.

De zoon van JFK werd John John genoemd en is doodgegaan met zijn vrouw Carolyn Besette-Kennedy doordat hun vliegtuig was neergestort. Zijn zus en de dochter van JFK heette ook Caroline en zij leeft nog!

Dat zijn wel genoeg Kennedy leden…Op naar het volgende hoofdstuk!

JFK

JFK, John Fitzgerald Kennedy, was een hele geliefde president en het was voor iedereen verschrikkelijk toen hij doodging. Hij was vermoord maar niemand weet zeker door wie.

Toen hij neergeschoten werd probeerde zijn vrouw Jackie uit paniek uit de auto te klimmen. Iemand van de beveiliging sprong op de auto en duwde Jackie terug in de auto. Ze reden namelijk in een auto zonder dak door Texas. Jackie had haar beroemde roze mantelpakje aan. Er is maar één filmpje van de moord gemaakt door een man die daar toevallig stond. Hij heette meneer Zapruder. Daarom heet het ook het Zapruder filmpje.

Jackie O. word Jackie O. genoemd omdat ze een paar jaar na de dood van JFK met iemand anders is getrouwd, de hele rijke Griekse Aristoteles Onassis, en ze heeft zijn achternaam aangenomen. Ze heette eigenlijk Jaqueline Bouvier.

Jackie Kennedy
Foto: Abbie Rowe, National Park Service, Public domain, via Wikimedia Commons

Na de dood van J.F.K. was ze heel erg veranderd qua uiterlijk.

Harvey Lee Oswald

De man die werd gearesteerd voor de moord op JFK heette Harvey Lee Oswald. Toen Oswald werd gearresteerd werd zei hij “I did not shoot anybody, I am just the patsy”. Een patsy betekent een zondebok.

Oswald is twee dagen na de moord op Kennedy zelf vermoord door ene meneer Ruby. Dit was een nachtclub eigenaar. Doordat Oswald vermoord werd is er nooit een rechtzaak tegen hem geweest. Ook kon niemand hem meer ondervragen. Oswald zei voor de rechtszzak nog wel dat hij gewoon aan het lunchen was. Maar de 2e keer dat de politie hem vragen stelde had hij gezegd dat hij aan het werk was…

Jack Ruby heeft wel een rechtszaak gehad en is naar de gevangenis gestuurd. Jack Ruby had vaak een revolver bij zich. En de moord op Oswald was live te zien op televisie. Sommige zeiden dat hij boos was op Oswald, sommige zeiden dat hij gewoon een terrorist was. Hij is in de gevangenis doodgegaan aan longkanker.

Er bestaat een film over JFK uit 1991 waarin ze zeggen dat Oswald niet de moordenaar is. De film heet: JFK (de logica!).

Robert “Bobby” Kennedy

Het was heel erg tragisch dat een paar jaar na de dood van JFK ook zijn broer, terwijl hij campagne aan het voeren was om president te worden, doodgeschoten werd. Anders had Robert Francis Kennedy “Bobby”, bijna zeker gewonnen en was hij president geworden.

De man die schoot heette Shiran Shiran. Shiran Shiran schreef voor de moord in zijn dagboek: Robert F. Kennedy moet uiterlijk 5 juni 1968 neergeschoten worden. Op 5 juni toen Robert de hand schudde van het personeel van het Ambassador hotel in Los Angeles werd hij eenmaal in zijn achterhoofd en tweemaal in zijn oksel geschoten door Shiran Shiran.

Shiran Shiran zei na de schoten dat hij zich er niks van herinnerde en dat hij onder hypnose was geweest. Robert F Kennedy overlijdt in het ziekenhuis. Shiran Shiran werd ter dood verordeeld maar zijn straf veranderde in levenslang in de gevangenis.

Wat raar was was dat later bleek dat de dodelijke kogel in zijn rug was geweest, dus dat er waarschijnlijk meerdere schutters waren geweest dan alleen Shiran Shiran. Weer een mysterie dus!

Verder was Robert een activist, jurist, advocaat en auteur van beroep.Hij was de zevende van de negen kinderen van Rose en Joseph. Hij was 42 toen hij werd vermoord maar hij had wel elf kinderen. Die heeft hij gekregen met zijn vrouw Ethel Kennedy ,geboren als Ethel Skakel.

Ze hebben hun kinderen zo genoemd:

Kathleen Hartington, Joseph Patrick II, Robert Francis jr., David Anthony, Mary Courtney, Michael LeMoyne, Mary Kerry, Christopher George, Matthew Maxwell Taylor, Douglas Harriman en Rory Elizabeth Katherine.

De Kennedy’s nu

Caroline Bouvier Kennedy is vernoemd naar haar tante: Caroline Lee Bouvier Radziwill Ross. Ze is nu 55 jaar oud. Ze is de dochter van John F. Kennedy en heeft zelf drie kinderen, een jongen en twee meisjes. Ze heten: Rose, Tatiana, en (de 10000000e) John. Caroline Kennedy is nu eigenares van de bibliotheek: John F. Kennedy Library Foundation.

Jean Kennedy Smith, geboren als Jean Ann Kennedy, is de meest verlegen, meest beschermde en de laatste van de 9 Kennedy’s, kinderen van Joseph en Rose. Op 19 mei 1956 trouwde ze met Stephan Edward Smith. Zowel Jean als Stephan logeerde in het Ambassador Hotel in Los Angeles op de dag dat haar broer Robert F. Kennedy werd vermoord. Het was kort na middennacht dat hij werd doodgeschoten in dat hotel.

De beroemde Taylor Swift is net weer vrijgezel. Ze was het vriendinnetje van…Conor Kennedy. Conor is een van de 35 kleinkinderen van Bobby Kennedy. Ze zijn niet meer bij elkaar vanwege Taylors propvolle agenda. Door haar album ‘Red’ hadden ze elkaar al een maand niet meer gezien en toen het album uit was, was haar agenda wéér propvol. Het gerucht gaat ook dat de maand voordat ze weer single was ze is vreemdgegaan met de neef van Conor.

Joseph III Kennedy,‘ Joe’, zit nu in de politiek. Het is ook een van de kleinkinderen van Bobby Kennedy.

Er is nu een tv-serie over de familie Kennedy gemaakt. De serie gaat erover dat de vader van JFK gefaald heeft in de politiek en dat hij daarom graag wilt dat de oudere broer van JFK, Jo, president wordt. JFK wilt net als zijn broer naar de oorlog en strijden. Zijn bemanning gaat dood en hij overleeft het, dus krijgt hij een medaille. De oudere broer is best jaloers en gaat dood in operatie Aphrodite. Dus dan moet JFK van zijn vader president worden.

De tv serie
De tv serie

De vader denkt niet dat het hem gaat lukken maar het lukt hem. En alsof het niet verwarrend genoeg is… al die John’s, noemen ze John (JFK) ook nog eens Jack omdat zowat iedereen John heet!!!!!

De serie heeft 4 Emmies gewonnen. Barry Pepper speelt Bobby Kennedy. Hij heeft gespeeld in heel veel films, waaronder Saving Private Ryan. Deze film is bekroond met 5 oscars waaronder beste geluid en beste regisseur. Ik heb de film zelf niet gezien maar wel de serie over de Kennedy’s. Katie Holmes speelt Jackie O in de serie. En ze lijkt heel veel op haar!

Quiz

Bent u na dit werkstuk een echte Kennedy kenner?

Dat kunt u hier testen met een leuke quiz!!

1.Hoe heette de man die Oswald vermoorde?

H. Shiran Shiran B. Robert F. Kennedy J. Jack Ruby

2. Was de moord van Oswald op TV?

A. Ja, live zelfs! S. Ja, maar niemand heeft het gezien O. Nope!

3. Hoe heet het filmpje van Kennedy die wordt doodgeschoten?

P. Het Oswald filmpje C. Het Zapruder filmpje J. Het Fitzgerald filmpje

4. Hoe werd de zoon van JFK genoemd?

K. John John L. JFK Jr. X. Johnny Sr.

5. Wat was de achternaam van Jackie nadat ze trouwde met…?

I. Onassis U. Ogogo F. Orassis

6. Hoe heetten bijna alle mannen van de Kennedy familie?

E. John Y. Jack G. Joe

Nawoord

Nou, dat was dus mijn werkstuk. Ik hoop dat u het leuk vond! Ik vond het heel leuk om dit werkstuk te maken en ben blij dat ik dit onderwerp gekozen heb. Ik heb heel veel geleerd over de Kennedy’s. Het was tragisch, maar ook interessant! Ik denk dat de kans groot is dat er ooit weer een Kennedy president komt. Bedankt voor het lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »