arctic monkeys muziektip
|

Arctic Monkeys

Mijn leven draait vooral om muziek en films :). Er zijn dan ook heel veel bands die ik geweldig vind: The Beatles, Madness, The Filthy Youth en nog veel meer maar de beste band van allemaal vind ik toch Arctic Monkeys.

Alex Turner, de leadzanger, toen hij nog lang haar had :)
Alex Turner, de leadzanger, toen hij nog lang haar had 🙂

Arctic Monkeys is een Britse indierockband. Ze bestaan sinds 2002 maar hun debuutalbum, Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not, kwam uit in januari 2006. Hun eerste album verkocht meteen supergoed en is nog steeds het snelst verkopend debuutalbum van een band in Engeland. De Arctic Monkeys zijn sinds augustus 2014 even gestopt met muziek maken (de leadzanger, Alex Turner, heeft wel ondertussen muziek gemaakt met Miles Kane onder de naam The Last Shadow Puppets) maar er hoort binnenkort een zesde album te komen. Ik kan echt niet wachten op dat album!

De leden

Arctic Monkeys heeft vier leden. Ik vind alle leden natuurlijk awesome, maar Alex Turner vind ik gewoon..één van de meest geweldige mensen ooit :). Hij heet voluit Alexander David Turner en is geboren op 6 januari 1986 in Sheffield (er komen veel belangrijke bands en zangers uit Sheffield zoals bijvoorbeeld The Crookes, Joe Cocker en Def Leppard). De teksten die Alex Turner schrijft zijn gewoon prachtig en hij zingt ook zooo goed. De soundtrack van de film Submarine (suuuper vette film, echt een aanrader) is ook van hem.

arctic monkeys
Van links naar rechts: Alex Turner, Nick O’Malley, Jamie Cook en Matt Helders

Matt Helders speelt de drums net als ik, dus dat vind ik ook heel gaaf. Jamie Cook is de gitarist en Nick O’Malley de bassist. Jamie Cook heeft de naam Arctic Monkeys bedacht. Toen ze net begonnen was er een andere bassist, Andy Nicholson, maar die stopte in 2006 nadat hun debuutalbums uitkwam en toen kwam O’Malley. Ze kennen elkaar allemaal al sinds jongs af aan. Wat wel leuk is, is dat Alex Turner aan het begin helemaal niet de leadzanger wilde zijn. Er hebben dus eerst wat andere jongens het geprobeerd maar het werd toch Turner.

De nummers

Arctic Monkeys hebben dus vijf albums uitgebracht, en ze zijn allemaal super. Ik vind ‘Who The Fuck Are Arctic Monkeys’ heel tof, (dat is de tweede ep van Arctic Monkeys), want daarop staan de nummers ‘Despair in the departure lounge’ en ‘No buses’ en dat vind ik hun beste nummers.

Samen met de nummers: Mad Sounds, Only ones who know, The bakery, Cornerstone, Fluorescent Adolescent, No. 1 Party Anthem, Piledriver Waltz, When the sun goes down, Riot Van en meer maar ik had niet verwacht dat ik zoveel nummers op zou schrijven :). R U Mine is ook één van m’n favoriete nummers net als Why’d you only call me when you’re high, want dat waren de eerste nummers die ik van ze hoorden. De videoclip van Cornerstone is trouwens mijn favoriete videoclip ooit!

De albums

Maar goed tot nu toe hebben de Arctic Monkeys dus vijf albums uitgebracht:

In 2006 brachten ze ‘Whatever people say i am, that’s what i’m not’ uit. In 2007 brachten ze ‘Favourite worst nightmare’ uit. In 2009 brachten ze ‘Humbug’ uit, in 2011 ‘Suck it and See’, in 2013 ‘AM’ en hopelijk brengen ze in 2017 een zesde album uit 🙂

Ze hebben ook een live album van hun concert in Manchester in 2007, het heet At the Apollo. Ik vind Who the fuck are Arctic Monkeys zo goed omdat het iets..kwetsbaarder is zeg maar. AM is gewoon heel anders, maar ook heel vet, hoor.

arctic

Kenden jullie Arctic Monkeys al? En wat vinden jullie van ze?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.