waylon muziektip

Waylon

Op zaterdag vertellen andere bloggers over hun favoriete muziek in deze rubriek. Waylon is de favoriete zanger van Joyce. Zij is 24 jaar en woont in Groningen. Ze houdt een persoonlijke blog bij over gelukkig zijn en over het leven met een chronische ziekte (Lupus).

waylon concert
(c) EnJOYce life

Willem Bijkerk, beter bekend als Waylon, is niet alleen een zanger in hart en nieren, ook zijn looks zijn goed. Door zowel zijn stem als uiterlijk heeft hij vele vrouwelijke fans voor zich gewonnen. Er zijn ook een heleboel mensen die niets van hem moeten weten, maar ik ben een echte fan. In 2009 brak hij door met zijn album Wicked Ways en inmiddels geeft hij dit jaar voor de tweede keer 2 concerten in Ahoy Rotterdam.

Hoe het begon

In 2008 deed Waylon mee aan Holland’s Got Talent. Hij stond in de finale samen met acrobate Daniëlle Bubberman. Helaas won hij de talentenjacht niet, maar hij kreeg een jaar later wel een plantencontract aangeboden door Universal Music onder het Motown label. Zelf zei hij destijds in het programma Life 4 You over Holland’s Got Talent: ‘Ik wilde tweede worden. Ik wilde sowieso niet winnen. Als je wint zit je vast aan de contracten die bij dat programma horen. Dat wilde ik absoluut niet.’

Daarna ging het snel. In september 2009 kwam zijn eerste album uit en in 2010 kreeg hij de 3FM award voor beste nieuwkomer. In 2011 kwam het volgende album: After All met de bekende hit The Escapist.

Eurovisiesongfestival, 3e & 4e  album en The voice of Holland

Met Ilse de Lange vormde Waylon The Common Linnets. In 2014 stonden zij samen op het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen en werden ze tweede met het nummer Calm after the Storm. Vlak daarna hield de samenwerking op. Naar eigen zeggen wilde Waylon meer creatieve inbreng hebben, anders zou het geen houdbare samenwerking zijn.

In september van hetzelfde jaar kwam zijn derde album Heaven After Midnight uit. In samenwerking met RTL late night ontstond het album Seeds. Deze kwam in 2016 uit. Een cd met een grote diversiteit aan muziek stijlen.

https://www.youtube.com/watch?v=zAIvxjPR8XA

Het afgelopen seizoen zat Waylon bij The Voice of Holland als coach in de stoel van zangeres Anouk. Het bleek een succes, want hij won met zijn kandidaat Pleun Bierbooms.

Waarom Waylon?

Ik noemde het in het begin natuurlijk al even, maar er zijn weinig mensen die ontkennen dat Waylon er wel erg goed uit ziet. Het eerste album wat ik van hem heb gekocht is Heaven After Midnight. Waylon heeft een stem die tot op je bot binnenkomt en die werkelijk alle muziekgenres aankan. Ja, hij heeft zijn eigen maniertjes en hij is over de top, maar dat alles bij elkaar vormt hem wel tot de zanger die hij is.

Dit is het nummer die ik het mooist vind:

In mijn ogen is Waylon een heel puur en mooi mens, met een unieke stem. In 2014 zag ik hem voor het eerst live in de Oosterpoort te Groningen. Op dat moment sprak ik met mezelf af dat ik altijd naar zijn concerten in Groningen zou gaan. Daarom zat ik er op 2 maart dit jaar weer. Daar lees je meer over op mijn eigen blog.

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Ik ken hem van gezicht maar ken zijn muziek niet. Misschien bij een volgend nummer dat ik het wat ga vinden, want zingen kan die.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.