Paris Jackson op dreef

De dochter van Michael Jackson, Paris (Michael Katherine) Jackson, is op 3 april 1998 geboren en dus nog maar 19 jaar oud.  Ja, we hebben er een nieuwe bij in de categorie dochters-van! Paris heeft een behoorlijk bewogen jeugd gehad maar 2017 lijkt haar jaar te worden. De psychische klachten en zelfmoordpogingen lijken voorgoed achter de rug en Paris verschijnt steeds vaker en public met een stralende glimlach.

Harpers Bazaar Paris Jackson
Madonna look-a-like op de Bazaar cover

Paris Jackson, de actrice

Deze week werd aangekondigd dat Paris haar eerste filmrol binnen heeft. De titel van de film is nog niet bekend gemaakt maar we weten wel al dat het om een Amazon Studios productie gaat en dat de zwarte komedie/thriller geregisseerd zal worden door Nash Edgerton. Ze deelt het scherm niet met de minste namen, zo zullen o.a Charlize Theron en Amanda Seyfried in de film spelen.

Paris Jackson
Rolling Stone cover

Paris Jackson, het model

Sinds april is Paris Jackson bovendien model bij IMG Models, het bureau van modellen als Gisele Bundchen, Gigi Hadid en Kate Moss. IMG Models heeft verschillende afdelingen. Ze hebben een afdeling development waar sinds kort een andere dochter-van, Kaia Gerber, deel van uitmaakt. En daarnaast hebben ze een afdeling ‘talent’ met dames en heren die eigenlijk geen model zijn maar wel ingezet kunnen worden in campagnes. In die categorie vinden we bijvoorbeeld Chrissy Teigen, Julianne Moore, Winona Ryder en nu dus ook Paris Jackson. Al snel stond Paris op de cover van zowel de Harper’s Bazaar’s als de Rolling Stone en de Vanity Fair.

met gala paris jackson
Insta Calvin Klein: Paris op het Met Gala

Met Gala 2017

Ook woonde ze enkele dagen geleden haar eerste Met Gala bij en dat is best een symbolisch dingetje daar in celeb-land. Dat deed ze overigens in een vrij ingetogen zwarte jurk van Calvin Klein. Je ziet hierboven op het Insta-account van Calvin Klein dat Jackson wordt beschreven als ‘Model, actress, singer and newly-minted It girl’. Volgens mij heeft ze zich tot nu toe vooral bewezen als newly-minted It girl maar ok wat niet is kan nog komen. 😉

Paris Jackson, de dochter van

Paris heeft zoals gezegd behoorlijk veel ups en downs achter de rug. Vader Michael Jackson overleed toen ze nog maar 11 jaar oud was. Er volgden allerlei schandalen en familievetes om de erfenis en de voogdij van de 3 kinderen. Paris is de middelste, ze heeft een oudere broer Michael Joseph Jackson Jr. en een kleiner halfbroertje Prince Michael Jackson II, beter bekend als Blanket. Wie de biologische moeder van Blanket is, is niet bekend al denkt men dat het een Mexicaanse verpleegster is.

De biologische moeder

Haar moeder is Debbie Rowe maar Michael Jackson had de volledige voogdij over de kids. Dat is altijd wel een beetje een vaag verhaal geweest overigens. Rowe was een verpleegster en ontmoette Jackson die toen net gescheiden was van Lisa Marie Presley. Opeens waren ze getrouwd en kregen ze 2 kids en verdween Rowe weer. Ze hadden een soort van afspraak dat zij zijn kinderen zou krijgen en zich vervolgens niet meer met hun leven zou bemoeien, zoiets. Hoe dan ook, er deden allerlei roddels en verhalen de rondte dat Rowe helemaal niet de biologische moeder van de kinderen was. Volgens mij is de moeder van Paris gewoon Madonna hoor 😉

Paris groeide op op Neverland Ranch, het landgoed van Michael met dierentuinen en attractieparken e.d in het park. Wanneer de kids buitenkwamen werden ze door Michael heel erg afgeschermd. Zo liepen ze vaak met maskers op.

Zelfmoordpoging en borstkanker

Na het overlijden van Michael en veel gedoe rondom de voogdij kreeg de moeder van Michael Katherine de voogdij over de drie kids en mocht Debbie Rowe wel haar twee kinderen opzoeken. Paris Jackson bouwde (weer) een relatie met haar moeder op. In die tijd ging het totaal niet goed met Paris en ze deed in 2013 een zelfmoordpoging. In 2016 bleek Debbie Rowe borstkanker te hebben.

Het lijkt inmiddels wel echt veel beter met Paris Jackson te gaan. Wat denken jullie: staat Paris een grote toekomst te wachten of wordt het de zoveelste eendagsvlieg?

Vergelijkbare berichten

9 reacties

  1. Ik vind dat ze wel een speciale uitstraling heeft. Ze is zeker een mooi plaatje om naar te kijken. Benieuwd of we er nog van zullen horen de volgende jaren…

  2. Als ze maar gelukkig is en blijft. Het is nog maar een jong grietje met een hoop op haar bord. Knap meisje, dat zeker!

  3. Pfff…. wat een leven heeft het kind al achter de rug, zeg. En dan lees je er alleen maar over. Nu ik zelf moeder ben, zal het me een worst interesseren of iemand wel of niet carrière maakt in de film/mode/muziek industrie. Ik hoop alleen dat ze veilig opgroeit en echte liefde zal ontvangen. Want in dat wereldje wordt natuurlijk veel voorgelogen, want iedereen wil wat van je. En met zo’n verleden als basis, kan het heel snel verkeerd gaan. Zonde. Want dat gun je niemand.

  4. wauw heftig. Meisje heeft al zoveel meegemaakt, dat ik me afvraag of het niet verstandiger is om een leven uit de schijnwerpers te leven. Ik hoop dat ze gelukkig wordt en doet wat zij wilt doen. En ze zou best ver kunnen komen maar mensen zullen altijd het verleden er bij halen in de showbizz wat het gok ik allemaal moeilijker zal maken voor haar.

  5. Wat leuk om te lezen. Hoop dat ze t redt, dat ze zich staande weet te houden. Lijkt me heftig lm altijd de dochter van te zijn.

  6. Ik hoop voor Paris dat het echt beter met haar gaat en dat het allemaal goed komt! Ze heeft zeker niet de makkelijkste start in het leven gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.