Boekentip: De Heks van Eb en Vloed van Thea Stilton

kaft

De Heks van Eb en Vloed is eigenlijk het vervolg van de reeks van de Prinsessen van Fantasia, waar ik laatst een recensie over had geschreven. Het is een boek uit de Thea Stilton serie, geschreven door de Italiaanse Elisabetta Dami. Er is nu dus een nieuwe reeks: de Heksen van Fantasia. Omdat er zeven heksen zijn, zullen er waarschijnlijk ook zeven delen zijn! Sowieso komen na de Heks van Eb en Vloed nog de Heks van Vuur en Vlam en deel drie is de Heks van Klank en Toon. Die ga ik allebei snel lezen en dan vertel ik jullie hoe die waren, vast ook heel spannend. De eerste zes delen uit de Prinsessen reeks gingen over: de Ijsprinses, de Koraalprinses, de Woestijnprinses, de Woudprinses, de Schaduwprinses en de Koningin van de Slaap.

Het verhaal 

In de vorige delen hadden de prinsessen de Prins Zonder Naam overwonnen en alles ging weer helemaal goed in de vijf delen van het Grote Rijk. Maar nu dreigt er nieuw gevaar en dat betekent nieuwe avonturen! Het verhaal in dit boek gaat over de vijf prinsessen die de grauwe heks Diluvia, de heks van eb en vloed, moeten tegenhouden omdat zij gemene plannen heeft. De prinsessen moeten het heksenboek en  het kasteel waar de heksen wonen, kasteel Obscuur, zien te vinden. Maar zowel de prinsessen als de koning en de koningin weten niet waar het kasteel is! Daarom splitsen de prinsessen zich op en tijdens hun zoektocht beleven ze allemaal spannende avonturen! Zal het ze lukken om de gevaarlijke Heks van Eb en Vloed te verslaan?

Wat ik vond

Ik kon echt niet stoppen met lezen in dit boek! Ik wilde alsmaar weten wat er zou gebeuren! Ik vond De Heks van Eb en Vloed echt een heel spannend en leuk boek.

heks

Ik vond de illustraties, net zoals in de andere delen, ook weer prachtig mooi. Echt een super gaaf boek en ik kan niet wachten om de volgende delen te lezen!

3 gedachten over “Boekentip: De Heks van Eb en Vloed van Thea Stilton

  1. Ik vind de boeken van prinsessen van fantasia en de heksen van fantasia super en superleuk!! Maar wanneer komt er een nieuwe boek van de heksen van fantasia wanneer zal Tempestia (De Heks van Weer en Wind) aanvallen en wie zal dan aan de beurt zijn welk prinses zal het moeten opnemen tegen de heks van weer en wind? ja sorry vindt t allemaal zo spannend ik hou van die boeken

    1. Hoi Herleen! Ik vind het ook echt superleuke boeken! Er zijn al 2 nieuwe boeken uitgekomen! De heks van vuur en vlam en de heks van klank en toon. Ik ga ze zo snel mogelijk lezen! Ik weet helaas niet wanneer de heks van weer en wind aanvallen zal, ik ben heel benieuwd!
      Liefs, Dochterlief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »