River Phoenix
|

River Phoenix | te jong gestorven

Vandaag is de verjaardag van River Phoenix. River Phoenix is één van mijn helden. Ik heb helaas nog maar twee films met hem gezien, want ik weet niet waar ik de andere films kan vinden maar ik kan nu al zien dat hij een geweldige acteur was. En hij was ook nog eens een goede muzikant!

Zijn familie

River werd geboren op 23 augustus 1970 in Oregon. Voluit heette hij River Jude Bottom (later veranderde zijn familie hun achternaam officieel naar Phoenix). River kwam uit een grote familie met 1 broer en 3 zussen. Zijn broer Joaquin Phoenix is nu nog steeds een beroemde acteur. Zijn zus Rain heeft ook geacteerd maar is daarna vooral doorgegaan in de muziek. Ze zit in een band die Papercranes heet. Zijn zusjes Summer en Liberty hebben ook een tijdje geacteerd en gezongen maar zijn uiteindelijk hele andere dingen gaan doen.

River en zijn broers en zussen groeiden op in hele erge armoede, soms zongen ze samen op straat voor wat geld. River werd al jong acteur.

River Phoenix

Reclames en tv

Eerst speelde River in reclames maar zijn eerste rol kreeg hij in 1982 voor een tv serie. In 1986 kreeg hij zijn beroemde rol in Stand by Me. Dat is, vind ik, één van de beste films ooit gemaakt <3. In Stand by Me speelt hij m’n favoriete personage: Chris Chambers. Hij speelt het echt zo mooi!

Acting is like a Halloween mask that you put on’ (c) River Phoenix

River Phoenix

Zijn muziek

Behalve dat hij hele mooie muziek maakte, kon hij ook nog eens heel goed zingen. Hij had wel minder succes in de muziek dan in het acteren, maar hij hield er heel erg van. Ik vind het heel jammer dat hij niet net zoveel succes had in de muziek als met zijn acteren.

River overleed veel te jong, toen hij 23 was al… Het kwam door drugs. Ik vind het echt verschrikkelijk en ik word er heel erg verdrietig van, ik wou dat hij nog leefde. Ik ga zeker nog meer films met hem kijken, oh en als ik ooit een zoon krijg dan noem ik hem River want ik vind het echt een mooie jongensnaam :).

Geschreven door Dochterlief (14)

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Stand By Me is een geweldige film. En omg, wat lijkt Joaquin op zijn vader. Bijna eng veel.
    Hoewel ik River een veelbelovend talent vond, kan ik niet inschatten of hij dat ook had kunnen overdragen op volwassen niveau. Waarschijnlijk wel, hoor. Joaquin is tenslotte ook een giga-talent. Maar goed, kijk wat er met Johnny Depp is gebeurd. Da’s toch ook een beetje vergane glorie aan het worden. Je weet het gewoon niet.
    Toch maar weer eens Stand By Me kijken. Ook vanwege de andere jongens, want ieder van hen is mij dierbaar: Wesley Crusher, Quinn, en mad, mad Corey, die ik achteraf ook meer gegund had.

    1. Ik denk van wel, hij was zo goed <3 En tja, met Johnny gaat het hopelijk binnenkort inderdaad wat beter! Groetjes, Dochterlief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.