Ga naar de inhoud
Home » Shop: Bakaccessoires bij MeinCupcake + Winactie

Shop: Bakaccessoires bij MeinCupcake + Winactie

Of ik bakaccessoires wilde testen. Dat was de vraag. Ik twijfelde. Ex-manlief zei een keer tijdens een ruzie tegen me: “ja maar je bent veranderd, je bent nu echt zo’n zo’n zo’n VROUW geworden!”. Ok, en bedankt voor de 14 jaar dat we samen waren en dat ik geen vrouw was ofzo? Ex-manlief ging het wel even uitleggen, ik deed vroeger blijkbaar geen vrouwendingen: ik droeg geen make-up, roddelde niet, stond nooit op de weegschaal en ik bakte niet. Ok, wat een onzin, weten we ook weer waarom ik gescheiden ben.

Via SimplyLoveCreations op Etsy
Via SimplyLoveCreations op Etsy

Niet Heel Holland Bakt

Anyway, volgens zijn definitie ben ik eigenlijk nog steeds geen vrouw want ik draag nog steeds geen make-up, doe niet aan wegen of diëten, (wel aan roddels – hee wat, ik word ook oud) en nee…ik bak nog steeds niet. Koken ja, graag zelfs, maar bakken….nee…dat werkt bij mij net als tuinieren. Niet.

Ik kijk naar een plantje en het sterft. Je snapt. Maar de kinderen wilden. “Ja ja bakken bakken koekjes taart bak bak taart”. Zoiets, dus ik liet me overhalen. Ik heb denk ik wel een uur met de kids op MeinCupcake rondgestruind zoveel keuze was er. Ik kan ook nog eens geen woord Duits (ok, MeinCupcake lukt nog net) dus ik heb gespiekt op hun Engelse webshop, Cakemart. Het is gewoon dezelfde winkel met hetzelfde assortiment maar de een dus in Duitsland en de ander in het Verenigd Koninkrijk. Alle bakspullen zagen er echt allemaal supertof uit moet ik bekennen dus ik kreeg ook wel echt zin in onze bakexperimenten maar ja of het zou werken?

Wij kozen een soort van supermooi vintage geïnspireerde dame koekjesvorm (heel stijlvol!), Paaseieren-vormpjes en een mooie verrassing voor een winactie voor jullie (ik zeg nog niets maar lees vooral even verder ;)).

Een greep uit het assortiment van MeinCupcake

Assortiment en levering

Zoals ik al zei, het assortiment is enorm bij MeinCupcake. Er zijn bakaccessoires, taartvormen, uitstekers, kleurstoffen, taartdecoratie, cupcake doosjes, smeltsnoep, mallen, spuitzakken, fondant, nou ja…echt alles wat je nodig hebt om te bakken.

Wat de uitsteekvormen betreft kun je je geluk niet op, er zijn er zoveel: van de Eiffeltoren tot aan de zeemeermin in Copenhagen, van palmbomen tot aan luchtballonnen, van sterrenbeelden tot aan internet symbolen. You name it, ze hebben het!

Ondanks het feit dat de webshop Duits (ze zijn bezig met een Nederlandse is me verteld) is kreeg ik de producten die wij hadden uitgekozen twee dagen later al binnen. Alles was netjes, goed ingepakt en dus snel geleverd. Geen klachten 🙂 De verzendkosten voor pakketten zijn 8,90. Boven een bepaald bedrag is de verzending gratis.

koekjesbakken

Onze stijlvolle dameskoek

De koekjes die we maakten met de elegante dame waren erg lekker maar ze zagen er niet zo uit als op de foto ;(

Zo horen de koekjes eruit te zien (c)
Zo horen de koekjes eruit te zien

Die van ons waren chaotisch en er viel geen dame in te herkennen. Volgens Dochterlief waren ze niet chaotisch maar artistiek. Hoe dan ook, het deeg bleef in die vorm steken en het werd één grote kliederboel. Ik denk wel dat je met wat meer baktalent en een grote dosis geduld (hebben we niet in huize Srsck) je er absoluut mooie koekjes mee kunt krijgen maar bij ons ging het dus niet. Met andere woorden: een aanrader voor ervaren bakliefhebbers 😉

Het leek even veelbelovend..
Het leek even veelbelovend..

Onze Paaseieren-koekjes vorm

Ik had niet verwacht dat ik heel enthousiast zou worden van bakspul maar man, wat ben ik blij met deze vorm! Ik ben er zo blij mee dat ik denk dat ik het hele jaar door eieren ga bakken! Hoezo geen Kersteieren?

Wilton eitjes-pan
Wilton eitjes-vorm

Nee, serieus, wat een geweldig ding is dit! Je hoeft er totaal geen moeite voor te doen en je krijgt perfect uitziende koekjes. Het is heel simpel, je maakt je deeg klaar, je vult de vorm tot 2/3, in de oven ermee en klaar is Kees. Met andere woorden: een aanrader voor onervaren bakkers bij wie koekjes altijd mislukken!

20150322_161907

cakejes

Elk ei heeft overigens een ander patroon dus je kunt je glazuur of andere versiering heel makkelijk in het patroon verwerken zonder enige moeite. Ik ben serieus groot fan van dit bakblik-ding!

20150322_170041

Winactie

Helaas deze actie is verlopen

Gefeliciteerd Bianca!

S_icon_200pxl

14 reacties op “Shop: Bakaccessoires bij MeinCupcake + Winactie”

 1. ooooh… die site echt echt een soort walhalla voor mij!
  Ik ben echt gek op bakken!
  En hoe leuker de vormen hoe leuker het bakken en het versieren!
  Ik kan alleen echt niet vertellen welk product ik het leukst vind!
  Ik zie zoveel leuke dingen!
  Ik ben vooral gek op die bakvormen in allerlei leuke vormen!

  Het belangrijkste is dat je plezier hebt van het bakken, dat het misschien niet helemaal wordt als op het plaatje, dat is jammer, maar als het goed is kan je het toch niet heel op eten! 🙂 Die paaseieren vind ik ook echt heel leuk gedaan!!

  1. Gefeliciteerd Bianca, de kleine man heeft jouw naam getrokken! Mail je ons je adresgegevens dan kan de bakvorm naar je toe. Veel plezier ermee. Stuur je ons een foto van jullie koek-huis? 🙂

 2. Woah! Wat een hilarisch leuke spulletjes, ik kende de site helemaal niet!!!
  Wat leuk dat je het allemaal mocht proberen.

  * Ik vind die ‘deftige’ dame kadootjes echt fantastisch. Ik heb dat soort oorbellen hahahaha!!

  * Op FB volg ik je ( Birdy Bird)

  En ik doe dus graag mee 😉
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »