|

Spellen: Pou op je telefoon

Little Man M. (10 jaar oud) lijkt soms wel vastgeplakt aan de Wii/tablet/allesmeteenscherm. Nu is het zo dat Little Man M. niet zoveel schermen in zijn bezit heeft, dat beperkt dan weer de schade. “Ja maar mamaaaaa iédereeeeeeeen in mijn klas heeft een iPad én een smartphoooooooooone”. Ja schat, verschil moet er wezen :). Laatst had Little Man M. zijn Super Mario kennis met ons gedeeld, vandaag schrijft hij over een van zijn lievelingsapps Pou!

“Ik vind Pou een super leuk spel. Het is een gratis app voor de Android maar voor de iPad en iPhone moet je er wel voor betalen.  Ik speel het vaak op mijn tablet en ik ga jullie er iets over vertellen.

Je kunt heel veel dingen met Pou doen zoals : eten en drinken geven, wassen, aankleden en nog veel meer. Pou is een buitenaards wezen, eerst dacht ik dat het een drol was maar dat was wel een beetje raar en toen bleek het een buitenaards wezen te zijn! Ik vind het een superleuk spel. Zoals ik al zei kun je Pou ook aankleden. Niet met een broek. Je kunt hem geen broek aan doen maar wel andere dingen zoals: T-shirts, smokings, jurkjes, legervesten en nog veel meer. Je kunt hem ook sieraden geven of make-uppen (dat doe ik alleen nooit).

Pou aankleden
Pou aankleden

Je moet er alleen wel wat voor doen! Eerst moet je sparen door spelletjes te spelen met je Pou of goed voor hem te zorgen.  Alle spellen leveren “Pou muntjes”, elk spel is een ander bedrag waard.  Elk kledingstuk heeft weer een eigen prijs. Je moet ook in bepaalde levels komen om bepaalde kledingstukken vrij te spelen. Je moet bijvoorbeeld in level 35 komen om een Ascot hoed vrij te spelen . Je kunt ook haar kopen of snorren. Maar zonder eten hongert Pou uit. Dat moet je daarom ook kopen. Eten is niet duur, maar 5 Pou cent ongeveer. Alleen sushi is wel wat duurder…eigenlijk veel duurder maar dat is in het echte leven ook! Je kunt kijken of je Pou het leuk vind in jouw huis. Dat kun je zien aan deze tekens:

Tekens bij Pou
Tekens bij Pou

Je kunt hieraan ook zien of je Pou gezond is, veel energie heeft of honger heeft. Dat zie je door middel van kleurtjes en hoe vol het flesje of het vierkantje is. Je hebt heel veel verschillende thema’s eten zoals : junkfood, snoep, toetjes, groenten en nog veel meer.

Ik vind het een heel leuk spel omdat het een beetje net zo is als dat je een eigen huisdier hebt waar je voor moet zorgen! Heel leuk! Je ziet Pou ook echt groeien! Eigenlijk is het net een beetje of het een echt diertje is.”

Hier lees je meer over Pou!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.