Stuck Together: Netflix komedie over corona slaat de plank mis

Sinds kort is de Franse film Stuck Together (originele titel: Huit Rue de l’Humanité) op Netflix te zien. Regisseur en acteur Dany Boon heeft een mooi verhaal te pakken maar helaas blijft Stuck Together hangen in inconsequenties, clichés en flauwe humor. Desondanks is de komedie voor een keertje wel leuk doordat veel situaties herkenbaar zullen zijn voor de kijkers.

Buren in tijden van corona

Stuck Together speelt zich af in Parijs tijdens de eerste corona-lockdown. Veel Parijzenaren zijn naar het platteland vertrokken, de straten zijn leeg, men mag alleen met een speciale verklaring en een goede reden naar buiten (medische redenen bijvoorbeeld of om de hond uit te laten). Kortom, de Franse hoofdstad lijkt tijdelijk wel een spookstad.

Midden Parijs, aan de rue de l’Humanité, komen buren van een gebouw nader tot elkaar. Al jaren lopen de bewoners van het gebouwtje langs elkaar heen, ze kennen elkaars namen of verhalen niet en dat willen ze ook niet per se. Iedereen leeft zijn eigen anonieme leven. Door de pandemie verandert dit en dat gaat niet zonder slag of stoot. Emoties lopen hoog op en gevoelens van angst en irritaties maken langzaam plaats voor begrip, vriendschap en solidariteit.

Ongeloofwaardige stereotypes

Waar het in eerste instantie misgaat bij Stuck Together is bij de karikaturale personages. Ze zijn ook nog eens niet sympathiek, behalve het jongetje. De stereotypering is storend en het overdreven over acteren soms ronduit vervelend om naar te kijken. De ‘gekke’ wetenschapper bijvoorbeeld, gespeeld door de – over het algemeen – goede acteur Yvan Attal, lijkt op zo’n groteske schurk in een kinderfilm. Je vraagt je werkelijk af waarom een acteur van die kwaliteit zo’n rol aanneemt. Ook de hypochondrische Martin, gespeeld door Dany Boon zelf, die met een snorkel de hond uitlaat om zichzelf te beschermen tegen corona zou beter in Tom & Jerry passen dan in een film ‘voor volwassenen’.

Verder hebben we een fitness influencer die met de dag dikker wordt, zijn zwangere vriendin die een bekende zangeres wil worden, een oudere café eigenares die graag weer aan de slag wil, een patserige Belg die verlaten is door zijn vrouw, zijn twee kinderen, een advocaat met haar hypochondrische man en dochtertje, een gekke wetenschapper, een conciërge die Frans spreekt met een sterk Spaans accent (what were you thinking, Dany Boon!?) en een mysterieuze vrouw die ‘s nachts stiekem naar buiten gaat. Mijn kinderen zouden Stuck Together ‘cringe’ noemen en ik kan er eigenlijk ook geen betere benaming voor vinden.

Kijken of niet kijken

Als je corona nog niet beu bent en je een keer ‘s avonds op zoek bent naar een makkelijke film met een (glim)lach en een traan, en wanneer je écht niets anders kunt vinden, dan kun je Stuck Together wel overwegen. De paar scènes die buiten gefilmd zijn, in de straten van Parijs, zijn wel genieten overigens maar het zijn er niet bijster veel. De film is voor een keertje best te doen maar verwacht er vooral niet teveel van.

Srsck score

Frankrijk, 2021. Comedy van Dany Boon met Dany Boon, Yvan Attal, François Damien, Liliane Rovère.

Stuck Together is te zien op Netflix

5 thoughts on “Stuck Together: Netflix komedie over corona slaat de plank mis

  1. Ik houd er niet van als karakters in een film geen diepgang hebben of ontwikkeling doormaken. Duidelijke review. Deze film sla ik met een gerust hart over.

  2. Wat een onzin. Juist een hilarische film, echte aanrader. Met mijn twee puberzonen gekeken en hebben zich ook rot gelachen. Vanuit verschillende inzichten en manieren van omgaan met de start van covid, wordt het op een grappige manier gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »