Ga naar de inhoud
Home » Tag: 5 reasons why I smile

Tag: 5 reasons why I smile

Srsck is getaged door Anita van Mindjoy om de 5 reasons why i smile TAG te doen. De TAG is bedacht door Liza Dekker omdat ze vond dat mensen vaak niet stilstaan bij waarom ze blij zijn of waarom ze lachen. Ik denk zelf eigenlijk ook dat het echt belangrijk is om stil te staan bij wat je lief is en wat je hebt, even te stoppen met rennen en gewoon genieten en het waarderen.

Nu is het natuurlijk zo dat wij met zijn 2tjes zijn hier bij Srsck dus……Dochterlief ook maar aan het TAG-werk gezet voordat ze aan d’r huiswerk moet 🙂 Wij doen namelijk nooit TAGs dus het is een mooie gelegenheid om ons beide wat beter te leren kennen!

De 5 reasons why Dochterlief smiles

1. Mijn familie 🙂

Ik word blij van mijn familie omdat alles gezelliger is als zij om me heen zijn en ik word altijd gelukkig van ze. Ik doe leuke dingen met mijn familie! Ze zijn heel belangrijk voor me :). Mijn Ragdoll katten horen ook een beetje bij de familie en ik word ook heel erg blij van hun omdat ze heel erg lui zijn en grappig 🙂

happy

2. Dansen, acteren en zingen 🙂

Dat zijn mijn grootste hobby’s en als ik dans, acteer of zing word ik er gewoon blij van omdat ik dan doe wat ik het leukst vind 🙂

3. Zon 🙂

Ik word altijd blij van de zon omdat dagen altijd mooi worden als de zon schijnt, het geeft je een vakantie gevoel, je kunt naar het strand, je kunt zonnen, je kunt ijsjes halen, lekker chillen, dat hoort allemaal bij de zon! Daarom word ik blij van de zon :).

4. Vakantie 🙂

Vakantie is voor mij heel belangrijk! Ik word blij van vakantie omdat je dan kunt chillen van al dat huiswerk maken, vroeg opstaan enz. In de vakantie ben ik dan ook heel lui ;).

Zwemmen in de zee
Zwemmen in de zee

5. Lekker eten 🙂

Dat is natuurlijk ook heel belangrijk ;). Ik word ook erg blij van lekker eten. En ook van nieuwe dingen proeven. Mijn moeder kookt heel lekker 🙂

De 5 reasons why Moederlief smiles

1. Mijn kinderen

Ik word er blij van wanneer mijn dochter zingt of wanneer wij samen film kijken, wanneer we samen op vakantie zijn en mooie dingen zien en delen. Ik word er blij van wanneer ik met mijn zoontje knutsel of wanneer hij gek doet, het is een echte clown! Ik word er blij van wanneer ik hem hoor lachen met zijn broer en zus. Ik word er blij van wanneer mijn andere zoon gelukkig thuiskomt van school en zich lekker in zijn vel voelt. Ik word er blij van wanneer hij het deuntje van The Godfather op de keyboard speelt. Ik krijg altijd zo’n gelukkig gevoel wanneer ze ‘s avonds slapen en ik nog even bij ze ga kijken en ze zo lief liggen.

2. Mimosa en klaprozen

Ik houd van de zon, ik ben dan wel in de winter geboren maar ik ben een zomerkind. Of in ieder geval een zonnekind. Ik ben aan de Middellandse zee geboren en voor mij is de zon een eerste levensbehoefte. En weet je wat het is met Mimosa, ik vind het net zonnestralen. Als ik op een grijze dag ergens Mimosa zie dan is het voor mij net alsof de zon er toch is.

En klaprozen, die hebben dan wel niet direct met de zon te maken maar ze zijn voor mij wel gekoppeld aan mijn kindertijd en dus ook aan de zon en ik vind ze prachtig. In de omgeving van Lourmarin, waar we heen geëmigreerd waren, had je velden vol klaprozen. Zo ontzettend mooi!!

Klaprozen (c)
Klaprozen (c) Katariina Jarvinen via Flickr.com

3. Bepaalde geuren, bepaalde liedjes

Ken je dat? Je loopt gewoon ergens en opeens ruik je iets of hoor je iets en dan bekruipt jou zo’n warm gelukkig gevoel. Er zijn bepaalde geuren waar ik gelukkig van word zoals gebakken knoflook, verse munt, L’ eau d’ Issey, havens, wierook in een kerk. En liedjes, sja, zoveel maar ik houd ook echt van muziek. Er zijn liedjes waar ik blij van word omdat er een herinnering aan vast hangt maar ook liedjes waar ik blij van word omdat ze zo vrolijk en meeslepend zijn zoals Happy (de versie hieronder opgenomen in mijn favoriete stad van de hele wereld).

4. Een man’ouche

Ach weet je, 5 dingen is natuurlijk te weinig want ik word gelukkig van zoveel dingen. Ik word gelukkig wanneer mijn migraine aanval voorbij is, ik word gelukkig wanneer ik een bijzonder iemand ontmoet, ik word gelukkig van een mooie vriendschap, ik word gelukkig van onze twee katten, ik word gelukkig van reizen, ik word gelukkig van kunstwerken maar goed…ik mocht er maar 5 en ik zat te denken, wat zou ik nu nu nu willen. Nou ja ik zou nu dus een manouche willen. Een man’ouche is een soort van pizza, tenminste denk pizzadeeg, met za’atar. Dat is een kruidenmengsel met o.a sesam. Goed dat dus, in de oven ermee, en dan eten … vers, warm en druipend van de olijfolie. Oh wat zou ik er nu gelukkig van worden!!

5. Een blauwe zee en het geluid van de golven

Ik kan de aller-aller-rotste dag van mijn leven hebben maar als ik me dan omdraai en ik zie daar een heldere blauwe zee en ik hoor de golven dan zal ik me toch gelukkig voelen. Wij woonden op een gegeven moment in Kroatië en het eerste wat ik elke ochtend deed, ongeacht wat er verder allemaal moest gebeuren die dag, was een kleine Espresso drinken bij zee. Het liefst om 7 uur ‘s ochtends, dan komt de stad langzaam op gang, mensen zetten de terrassen op, vissersboten meren aan, het is een geheel eigen sfeertje en dan die zee……oooooh…ik word er alleen al bij het denken eraan gelukkig van 🙂

In Griekenland, hoe mooi is die zeekleur?! (c) Srsck
In Griekenland, hoe mooi is die zeekleur?! (c) Srsck

De regels van de TAG

– Noem 5 redenen waarom jij lacht of blij bent

– Kopieer deze regels en zet ze in jouw artikel

– Maak in je post de naam en website bekend van degene die jou genomineerd heeft

– Kopieer de TAG afbeelding en plaats die in je artikel

– Nomineer 10 andere bloggers om de TAG te doen

21 reacties op “Tag: 5 reasons why I smile”

  1. Wat snel en ontzettende leuk dat jullie hem beide hebben ingevuld. Ik kwam je tegen in de lijst met 30+ bloggers bij Noraly en vond het zo’n leuk concept moeder en dochter samen een blog.

    1. Het is natuurlijk ook helemaal vrij om mee te doen of niet! Wij doen het ook nooit maar we vonden dit een mooie gelegenheid om ons ‘voor te stellen’ 🙂

    1. Het is natuurlijk ook helemaal vrij om mee te doen of niet! Wij doen het ook nooit maar we vonden dit een mooie gelegenheid om ons ‘voor te stellen’ 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »