Ga naar de inhoud
Home » Throwbackthursday op zondag: De geboorte van de kleine man

Throwbackthursday op zondag: De geboorte van de kleine man

De kleine man
De kleine man

Voor deze eerste throwbackthursday op zondag was ik van plan om een jaar of 32 terug te gaan in de tijd. Ik was dus foto’s van vroeger aan het bekijken en toen kwam ik toevallig foto’s tegen van de geboorte van de kleine man. Die foto’s brachten zoveel herinneringen terug – er is zoveel veranderd in ons leven sinds die foto’s – dat ik van mening veranderde (oh ja joh, dat doe ik nou anders nooit?!!?) en in plaats van 32 jaar terug te gaan breng ik jullie naar april 2007.

DSC_0127 kopie
Feestje!

Voor de geboortekaart hadden we bedacht dat het leuk was om een foto te gebruiken van de toekomstige grote broer en grote zus die helemaal vrolijk en blij waren omdat ze een broertje zouden krijgen en dan met de tekst erbij: “Het feest kan beginnen want S is binnen!”. Een paar dagen voor de geboorte van de kleine man maakte een vriend van ons deze foto’s op ons balkon. De kids vonden het heel grappig om te doen.

DSC_0072 kopie
We krijgen een broertje!

Je ziet Zoonlief ook helemaal losgaan :D. Op de onderste foto zie je een bezem met serpentine op de achtergrond haha, dat ben ik die ervoor probeerde te zorgen dat de achtergrond van de foto er feestelijk uitzag 😉

DSC02545 kopie
Mini voetjes

Flitsbevallingen

Dochterlief is in het ziekenhuis geboren. Omdat deze bevalling niet vlekkeloos verliep had ik een medische indicatie voor Zoonlief maar meneertje werd binnen 45 minuten geboren. Er was dus geen tijd om naar het ziekenhuis te gaan en Zoonlief werd zonder problemen in huis geboren. Voor de kleine man was het dus spannend. We zouden het thuis proberen maar hij was uitgerekend op Koninginnedag en we woonden op het drukste stukje Amsterdam dus de vroedvrouw was bezorgd dat als ik naar het ziekenhuis zou moeten dat de ambulance of taxi of wat dan ook er niet bij zou kunnen.

De kleine man voelde dat aan denk ik want hij kwam de dag voor Koninginnedag. Een bevalling van 1,5 uur alles bij elkaar. Helemaal ok. Het was midden in de nacht, een vriendin van ons werd uit bed gebeld en was er binnen een kwartiertje. Ze ging boven met Dochterlief en Zoonlief tv kijken en zodoende zagen zij hun broertje nog geen tien minuten na de geboorte. Dat vond ik wel heel leuk, ze voelden zich namelijk vanaf het begin erg betrokken bij hun klein broertje.

Meteen al heel betrokken
een paar uur oud met broer en zus

Twee enorme boxen voor de deur

Gevolg is wel dat de kleine man een erg drukke eerste dag op deze wereld heeft meegemaakt. We woonden toen tegenover een discotheek boven een restaurant en met K-dag werden er twee grote boxen pal voor onze deur geplaatst en daar begon het gedreun. De kleine man leek nergens last van te hebben. Hij werd geboren met enorme wallen en die heeft hij nu nog best een beetje haha.

De wallen van kleine man :)
De wallen van kleine man 🙂
K-dag? Ik ga wel slapen!
K-dag? Ik ga wel slapen!

Alles op zijn kop

Het is best gek om terug te kijken naar die foto’s. Wij wonen inmiddels niet meer in Amsterdam, zijn gescheiden, ik heb heel ander werk en we hebben dit huis verkocht waar beide jongens geboren zijn. Als ik dan kijk naar deze foto’s, dan weet ik nog zo goed hoe gelukkig we toen waren, alle vijf. We hadden toen nooit kunnen vermoeden dat ons leven er zo anders uit zou komen te zien!

Dan maar scheef
Dan maar scheef

Ons huis was gezellig chaotisch altijd. Het was best klein en raar ingedeeld en we hadden een stomme keuken maar we hadden ook een groot dakterras waar menig Amsterdammer jaloers op zou zijn geweest en we woonden op een super locatie. We hebben veel schilderijen en we werden er toen helemaal gek van dat er altijd wel een schilderij niet helemaal recht hing dus toen besloten we alle schilderijen maar scheef te hangen.

Uitzicht vanuit het dakterras
Uitzicht vanuit het dakterras
Bloemen voor de geboorte van de kleine man
Bloemen voor de geboorte van de kleine man

Een wijze blik

Wat mij zo opviel van de kleine man tijdens zijn eerste week op de wereld was de rust die hij uitstraalde. Hij had ook echt een wijze blik!

4 dagen oud
4 dagen oud
2 dagen oud
2 dagen oud

Trotse broer en zus

Ik was een beetje bezorgd dat broer en zus misschien jaloers zouden zijn op de kleine man maar niets was minder waar. Ze waren heel trots en blij. Ik zag deze foto van Dochterlief, helemaal zelf aangekleed en een of andere zelfgemaakt eng masker op. Wat zal de kleine man gedacht hebben haha?!

Kijk hoe mooi ik ben!
Kijk hoe mooi ik ben!

Voor het eerste ‘uitje’ van kleine man gingen we naar de speeltuin, dan konden broer en zus ook lekker genieten.

DSC02228 kopie
Grote broer in de speeltuin
1 uur oud!
1 uur oud!

Het was leuk om weer herinneringen op te halen met deze foto’s. De kleine man stond met grote ogen naar zijn eigen foto’s te kijken. Hoe klein hij was!

In slaap gevallen met mijn mannen
In slaap gevallen met mijn mannen

 

10 reacties op “Throwbackthursday op zondag: De geboorte van de kleine man”

  1. Mooie foto’s! Toch wel gek hoe anders het leven dus kan lopen dan je verwacht had. Maar gelukkig weten we dat niet allemaal van tevoren! Mooi om zo toch fijne herinneringen op te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »