oranje kleding
|

Moederlief shopt Oranje voor Koninginnedag

Nog een paar dagen en alles wordt omgegooid! Terwijl er vrolijk gefeest wordt en de mensen gehuld gaan in oranje hoedjes, kroontjes en vlaggetjes gebeurt er van alles in de Nieuwe kerk. En dan? Dan hebben we geen koningin meer en nog vele malen erger: geen koninginnedag meer maar een koningsdag. Willem Alexander wordt niet gekroond, maar ingehuldigd. Romantische sprookjes zijn daarmee ver te zoeken. Een monarchie hoort sprookjesachtig te zijn. Het ideale beeld van een prinses in een toren, à la Doornroosje.

Grace Kelly was zo’n wegdroom prinses. En haar kleinzoon, de knappe prins uit Monaco met lang blond haar toen hij nog boven op zijn rots vertoefde. Hij heeft niet lang geleden een baby gekregen. Dat vierde hij met zijn vrienden, waggelend met een fles champagne, door de straten van Londen. Behalve zijn uiterlijk is hij dus ook niet geweldig royaal meer. Tegenwoordig moet de monarchie modern. Schaf het dan af.

Waar zijn koninklijke leden anders voor dan om bij weg te dromen met beelden uit lang vervlogen tijden, glitters en torentjes,  gouden koetsen en speelgoedkroontjes? Ik bedoel maar een lintje kunnen we allemaal wel knippen maar mensen laten dromen, dat is een stuk moeilijker, dat doen wij de echte prinsen en prinsessen niet na.

© ANP via de volkskrant inhuldiging Beatrix op 30 april 1980
© ANP via de volkskrant inhuldiging Beatrix op 30 april 1980

Ingehuldigd. Openbare Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal. Kritiek over het Koningslied. Staatsrechtelijke betekenis. Daar droom ik dus niet bij weg. Dan maar shoppen. Moeder steunt de monarchie door Oranje te shoppen.

Shirt van de Hema, rok van Topshop
Rok van Topshop, shirt van de Hema
Met de klok mee: Jurk Alexander McQueen, hartvormig paraplu via parapluwinkel.nl, prins pils legging van Black Milk, korte broek P.A.R.O.S.H
Met de klok mee: Jurk van Alexander McQueen, hartvormig paraplu via parapluwinkel.nl, prins pils legging van Black Milk, korte broek P.A.R.O.S.H via Farfetch
Tas van Paul's Boutique via Zalando, top van Michael Kors via de Bijenkorf
Tas van Paul’s Boutique via Zalando, top van Michael Kors via de Bijenkorf
Sandaal van Chie Mihara via de Bijenkorf, telefoonhoes van Marc by Marc Jacobs via Net-a-porter
Sandaal van Chie Mihara via de Bijenkorf, telefoonhoes van Marc by Marc Jacobs via Net-a-porter

Geniet allemaal van de laatste Koninginnedag en….Bea bedankt!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.