Top 5 leuke tijdschriften voor kinderen

door Little Miss

Ik ben gek op lezen en dus niet alleen boeken maar ook op tijdschriften! Ik ga opschrijven welke vijf tijdschriften ik het leukste vind!

Girlz!

In de Girlz! kun je lezen over: kleding, verhalen en beroemdheden! Er is ook een rubriek  ‘de hunk van de maand’ maar die vind ik niet zo leuk.

Er zijn ook tests! Die vind ik leuk. De Girlz! is voor meisjes vooral en dan vanaf 11 of 12 jaar ongeveer. Er zijn ook tips, voor bijvoorbeeld feestjes, wat voor hapjes je klaar kunt maken enzo! Als je een probleem hebt, of iets leuks hebt meegemaakt, kun je een brief naar de Girlz! sturen. Mischien komt hij dan in de volgende Girlz! te staan!

Animal Planet

In de Animal Planet magazine kom je heel veel te weten over dieren en ik ben gek op dieren! Je kunt echt grappige dingen ontdekken en tests doen en soms prijsvragen of wedstrijden winnen!

Er zijn supermooie posters van hele vette dieren en die kun je eruit schreuren en ophangen!

Hoe Overleef Ik

De Hoe Overleef Ik is een heel interessant blad. Het begon met een boekenreeks van Francine Oomen ervan en nu is er ook de magazine. Er staan recepten, interviews, brieven en veel meer in! Er zijn ook chatbladzijdes, dan kun je een leerzame chatafspraak lezen tussen Rosa en Esther of Rosa en Neuz of Rosa en Jonas etc…

De Hoe Overleef Ik heeft thema’s, zoiets als reizen, winter, koken, en dan staat er ‘hoe overleef ik knutselen?’, of, ‘hoe overleef ik de zomer?’. Het is heel leuk!

Donald Duck

De Donald Duck is eigenlijk voor iedereen leuk, voor kleine kinderen en grote kinderen en zelfs de ouders. In de DD heb je op de 1e pagina soms een ‘speurneus’. Dan zie je een plaatje die je terug moet vinden in een van de stripjes. Dat vind ik heel cool!

Er is ook een ‘brief aan’ en een ‘brief van de week’. En op de laatste bladzijde van de DD heb je altijd iets leuks zoals ‘knappe koppen’ of ‘het woudlopers handboek’. Tussenin heb je natuurlijk de verhalen van DD en de andere figuren.

Zo Zit Dat

Zo Zit Dat zit vol met weetjes over van alles en nog wat in de wereld en het is super boeiend! Zo heb ik ontdekt dat er ergens op de wereld een jongen rondloopt die metaal aantrekt net als een magneet! En ook dat er een stadje bestaat dat ‘Reet’ heet!

Het is echt educatief en ik vind het een heel gaaf blad!

Groetjes, Little Miss

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.