Win| Vlechten en andere hairdo’s

Pippi_L

Het is lente. Dat zou je niet denken als je naar buiten kijkt maar echt – het is de tijd van speelse lammetjes, krokussen en narcissen alom én het regent vlechten. Is je dat niet opgevallen? Wanneer zomerkleding en zonnebrillen na een paar maanden weer uit kasten en lades verschijnen, zie je ook weer veel vrouwen en meisjes met vlechten. Volgens Vogue is Pippi Langkous de haarinspiratie deze lente. Dat kan ook 🙂

Backstage bij Giles SS2016 via Vogue.co.uk
Backstage bij Giles SS2016 via Vogue.co.uk

Knoop & Knot: in een handomdraai

Hoe dan ook, ik ben geen vlechten mens. Ik vind vlechten heel mooi, don’t get me wrong. Ik heb een dochter met prachtig lang haar maar ik heb nooit echt ingewikkelde vlechten of kapsels bij haar gemaakt omdat ik daar gewoon echt 0,0 talent voor heb. En bij mezelf een vlecht maken of iets ingewikkelds is al helemaal drama. Wel jammer soms want bij sommige gelegenheden is zo’n mooie vlecht wel echt mooi. Toen Tamara Vogels mij mailde dat zij, moeder en kapster, een boek had geschreven met eenvoudige mooie kapsels die je in een handomdraai kon maken was ik wel benieuwd. Zou haar boek ‘Knoop & Knot’ dienst doen als een boek ‘vlechten voor dummies’ voor mij?

vlecht1

Knoop & Knot is heel overzichtelijk. Een klein boekje met een harde kaft en duidelijke stap-voor-stap tutorials voor 17 kapsels voor (half-)lang haar. Voornamelijk vlechten. Aan het einde van het boek staan ook wat algemene tips zoals wat je moet doen bij vet of statisch haar. Op het boek staat ‘hairstyling 2-12 jaar’ maar wat mij betreft zit er niet echt een leeftijd aan gebonden. De meeste kapsels kunnen voor alle leeftijden gebruikt worden. Nou ja, goed, ik zou misschien zelf niet zo snel met een haarstrik op mijn hoofd rondlopen maar 90% van de kapsels in het boek zijn voor alle leeftijden geschikt.

Dochterlief aan de vlecht!
Dochterlief aan de vlecht!

Dochterlief heeft enkele van de vlechten getest met haar vriendin. De dames zijn dan wel 14 en redelijk ongeduldig dus ze vonden de meeste kapsels er ‘te ingewikkeld’ uitzien maar ze kwamen er prima mee uit. Hoe boek bevat dan ook wel echt hele heldere instructies en is praktisch opgesteld. Maar niet geschikt voor ongeduldige 14-jarige pubermeisjes dus 😉

Instagram account: Pretty Little Braids

Kennen jullie het Instagram account van de Australische Shelley Gifford? Ze laat op haar Instagram account Pretty Little Braids (135 K volgers, just sayin’) zien welke vlecht-creaties ze allemaal maakt bij haar dochter. Respect! De hartvormige vlechten die ze maakt zijn heel populair maar hee, zo’n hartenvlecht staat ook in Knoop & Knot 😉 Ik moet er niet aan denken om ‘s ochtends tussen alle ochtendrituelen (lees: ochtendchaos) door nog zulke vlechten te moeten maken!! Maar wel echt leuk om te zien, toch?

(c) Pretty Little Braids
(c) Pretty Little Braids
(c) Pretty Little Braids
(c) Pretty Little Braids

Winactie: Win het boek Knoop & Knot

Deze winactie is helaas verlopen! Gefeliciteerd Sofie!Knoop

 

 

15 gedachten over “Win| Vlechten en andere hairdo’s

 1. Ben gek op vlechten! Sinds mijn dochter haar pony zelf geknipt heeft, vlecht ik haar haar altijd in. Hoe gekker de vlecht, hoe leuker. Dit is echt een boek voor ons

 2. Dit lijkt me een erg leuk boekje! Ik heb zelf graag gekke of ingewikkelde creaties in mijn haren en mijn buurmeisjes van 7 en 10 willen regelmatig ook zo’n kapsels. Bij mezelf heb ik de tijd om rustig aan te prutsen, maar de buurmeisjes hebben minder geduld, dus ik zou het leuk vinden om het eens goed te leren, dat scheelt tijd en ongeduld van de dametjes. En ik haal er vast nog wel extra inspiratie voor mezelf uit.

  Ik heb volg overal en heb gedeeld en getweet. (FB Tamara Mara Großmaul, Pinterest Tamara TS en Twitter @paramara1982)

 3. OMG!

  Zo een leuke vlechtwerkjes! Maar ik denk ook niet echt voor mij weggelegd.
  Ik heb zelf sinds een paar maand kort haar, dan ik vlechten ook niet echt een optie denk ik 😉

  En mijn oudste is wel gek van vlechtjes (Anna en Elsa zitten daar voor iets tussen!) maar dan hou ik het bij de simpele versies, want zoals hierboven, dat lukt me nooit denk ik!

 4. Prachtig al die vlecht creaties.
  Ik heb het altijd erg mooi & leuk gevonden.
  Weet nog dat ik als meisje van 8 zo blij was met mijn vlechtdoos die ik voor Sinterklaas had gekregen.
  Ik doe dus graag mee en volg/like je op Facebook,Twitter & Pinterest.

 5. Vanwege veel pijn heb ik het haar van dochterlief nooit echt iets moois kunnen maken…voor mijn doen heb ik wel steeds mijn best gedaan. Jammer, het zijn toch prachtige creaties!!

 6. Aan SRSCK

  Graag doe ik mee voor het boek Knoop & Knot.
  Heb twee dochters met lang haar. Maar ben er zelf niet handig mee.
  Ook al een vlechtcursus gehad. Maar eenmaal thuis dacht ik, hoe zit het nu ook alweer…..
  Daarom lijkt mij dit boek heel geschikt voor mij en hopelijk hebben mijn dochters het geduld……hahha

  Mvg Alyt

 7. Dat boek lijkt me superleuk ! Ik kijk vaak hairtutorials op youtube maar dat is nog wel lastig als ik ‘s ochtends een kapsel wil namaken voor de spiegel, dan moet ik het filmpje altijd opnieuw opzoeken 🙂 Een boek lijkt me wel handig, ik doe graag mee !

 8. Mijn dochter van 4 vraagt elke ochtend een andere soort vlecht, ik weet me geen raad. En kom niet verder dan een simpele invlecht en geef het elke keer een andere naam. Het zal niet lang meer duren voor ik daar niet meer weg mee kom 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »