Ga naar de inhoud
Home » Wat is een Ragamuffin

Wat is een Ragamuffin

Volgens mij hadden jullie het al in de gaten maar ik wil dus echt heel erg super graag een kat hebben, of eigenlijk twee. Ik had laatst een top tien schattigste katten gemaakt en mijn mama heeft al gezegd dat we er wel een mogen maar we moeten het echt helemaal zeker weten zei ze want als je eenmaal een kat neemt dan heb je hem voor de volgende twintig jaar ofzo dus dat moet je niet zomaar even snel doen maar er eerst goed over nadenken. Nou mama, ik heb goed nagedacht, al meer dan twee jaar nu dus wat vind je ervan? 😉

Eerst wilde ik een Sphynx maar ik vind Ragamuffins eigenlijk ook helemaal geweldig en vorige week zag ik zo’n ontzettende lieve kat bij het asiel en eigenlijk wil ik het liefst een kat uit het asiel maar die RagaMuffins zijn zooooo leuk, echt! Ik kende ze eigenlijk eerst niet maar zag ze een keer op een van mijn lievelingsprogramma’s op Animal Planet en ik was meteen verkocht!!

Wat zijn Ragamuffins? 

Ragamuffins zijn schattige katjes die oorspronkelijk uit Amerika komen. Ze zijn een variant van de Ragdoll. Er zijn nog maar heel weinig Ragamuffins in Nederland. Je vindt ze bij sommige cattery’s .

Het karakter

Het karakter van een Ragamuffin is rustig en vriendelijk. Daar staan Ragamuffins ook echt om bekend dat ze zo lief en sociaal zijn! Ze houden wel veel van klimmen en krabben aan krabpalen. Ragamuffins houden van mensen en vinden het fijn om geknuffeld en geaaid te worden door mensen. Omdat ze zo rustig zijn en zo knuffelig zijn het eigenlijk perfecte katten voor in een gezin met kinderen. Het is het beste om een Ragamuffin binnen te houden omdat ze zo lief en zacht zijn dat als ze bijvoorbeeld worden aangevallen ze zichzelf niet zo goed kunnen verdedigen! Verder kunnen Ragamuffins in kleine én grote ruimtes leven en met mensen van verschillende leeftijden leven, ze passen zich makkelijk aan! Een Ragamuffin moet je ook niet alleen laten en ze blijven lang speels.

Het uiterlijk

Ragamuffins hebben lange haren en hun vacht kan in heel veel verschillende kleuren voorkomen! Hun ogen kunnen ook in veel verschillende kleuren voorkomen. Ook al is de vacht van de Ragamuffin lang, het is wel makkelijk te verzorgen. Het zijn grote katten met een pluizige staart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »