Win | Boeddhisme voor Moeders

In het boek Boeddhisme voor Moeders beschrijft Sarah Napthali hoe je op een relaxed manier moeder kunt zijn. Moeders, dat is toch een apart volk he? We willen zoveel doen in zo weinig tijd, al die balletjes hoog houden. We willen een moeder zijn, een vrouw, een vriendin. Sommigen van ons hebben er nog een baan bij (of twee of drie :)), sommigen van ons doen het alleen, anderen delen de taken met een partner en/of met familie. Maar hoe anders onze situaties ook zijn, wij zijn moeders die zo goed mogelijk voor onze kind(eren) willen zorgen en…daar komt de valkuil: we moeten er voor waken dat we ook ik-tijd blijven houden, dat we onszelf niet vergeten want je kunt pas een goede moeder zijn als je goed in je vel zit en een gelukkige vrouw bent. Toch?

boeddhisme voor moeders

De strijd tegen tijdsgebrek

Wat Sarah Napthali eigenlijk doet is boeddhistische principes toepassen in het dagelijks leven. Zij is zelf moeder van twee jongens en aan de hand van die principes probeert ze een evenwichtig huishouden te voeren met blije kindjes. Sleutelwoorden in het boek zijn geluk, positiviteit en rust. Verwacht geen boeddhistisch hoogstandje maar dat is ook niet het doel van de schrijfster.

Zie het als een toegankelijke praktische handleiding om op positieve gezonde wijze de strijd aan te gaan met het chronisch tijdsgebrek dat synoniem is met ouderschap. In een haastige tijd waar burn-outs meer regel dan uitzondering zijn, zijn de tips in dit boek geen overbodige luxe.

Geen Boeddhist pur sang

Boeddhisme voor Moeders kwam in 2003 uit. Sarah Napthali heeft daarna nog meerdere boeken geschreven zoals Buddhism for Couples maar niet alle boeken zijn naar het Nederlands vertaald. In het boek Boeddhisme met schoolgaande kinderen spitst ze de boeddhistische basisprincipes meer toe op de situaties die een huishouden met schoolgaande kinderen (op de basisschool..ik wacht nog op het boek Boeddhisme met pubers haha) met zich meebrengt.

Wat ik persoonlijk erg fijn vond van Boeddhisme voor Moeders is dat het heel erg down-to-earth is, geen zweverig gebabbel maar een duidelijk helder verhaal. Lijkt het je ook wat? Je kunt het boek o.a bij IJSBEERTJE kopen of je kunt een gokje wagen met onze winactie 🙂

De schrijfster beweert geen Boeddhist pur sang te zijn maar ze heeft wel bepaalde boeddhistische elementen weten te vertalen naar het moederschap en dat werkt wel goed. Een mooie match!

Winactie – Helaas deze actie is verlopen

Gefeliciteerd Marijke Mulder-de Leur!!

3 gedachten over “Win | Boeddhisme voor Moeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »