Aladdin: Als ik de casting director was

naomi scott jasmine

Regisseur Guy Ritchie heeft het er maar moeilijk mee, na honderden audities heeft hij schijnbaar nog geen geschikte acteur kunnen vinden voor de live action van Aladdin. Disney en Ritchie zijn op zoek naar een man uit India of uit het Midden-Oosten, of in ieder geval met roots aldaar, die goed kan zingen en dansen.

Aladdin

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat ze al Dev Patel en Riz Ahmed hebben overwogen. Ik vind ze er allebei sowieso al te volwassen/oud uitzien voor de rol van Aladdin. Maar laat ik nou de beroerdste niet zijn, ik zet wel mijn geweldige casting skills voor Guy Ritchie in 😉

Tweemaal Valsspelen

Ok, ik geef toe, het is een beetje valsspelen want deze twee heren komen niet uit India of uit het Midden-Oosten maar …Ed Westwick en Ezra Miller zouden het zo goed doen als Aladdin!

Ezra Miller

Ezra Miller as Aladdin

Voor mij staat Ezra Miller met stip op 1 voor de rol van Aladdin! Hij heeft een exotische uitstraling, is een geweldig acteur en qua leeftijd klopt het ook allemaal prima. Hij heeft een mooie en aparte stem vind ik. Guy Ritchie, don’t look any further: Ezra Miller is your man. Zo, dat is er ook weer uit 😉

 Ed Westwick

Ed Westwick

Ed Westwick is vooral bekend uit zijn Gossip Girl tijd. Hij speelde Chuck en ik had toen al een enorme crush op hem 😉 Hij heeft een buitenlandse uitstraling en hij kan geweldig zingen! Benieuwd naar zijn zangtalenten? Westwick was de zanger van Filthy Youth.

aladdin uit het midden-oosten

Mika

mika als aladdin

Mika zie ik ook wel in de rol van Aladdin. Geboren in Libanon en zanger van beroep dus zingen en dansen kan hij. Hij is iets aan de oude kant maar hij heeft nog een jonge uitstraling. Bovendien is hij hartstikke grappig 🙂

Mohammad Al Sharnouby

Mohammad al Sharnouby

Ik weet niet zoveel over deze 21-jarige Egyptische acteur die in Egypte wel bekend is. Ik hoorde hem wel zingen op zijn Instagram en hij heeft een mooie stem maar of hij kan dansen? Wie weet maar met zulke ogen maakt het eigenlijk ook niet uit ;p

Aladdin uit India

Shahid Kapoor

shahid kapoor as aladdin

Shahid is al behoorlijk bekend in India. Hij is de zoon van de acteurs Pankaj Kapur en Neelima Azeem. Hij debuteerde met Ishk Vishk en kreeg al meteen hele goede kritieken. Bovendien loopt Aladdin tijdens de halve film met blote bast rond dus… Shahid Kapoor is niet alleen acteur maar ook een danser dus hoe goed komt dat uit?!

Eventueel ook te overwegen is een andere Bollywood acteur, Sidhart Malhotra. Die heeft in ieder geval Aladdin-wenkbrauwen 🙂 Of Suraj Sharma de acteur uit Life of Pi.

Jasmine en de geest

De geest staat al vast, dat wordt Will Smith. Eerlijk gezegd heb ik daar wel een beetje moeite mee omdat de geest voor mij onlosmakelijk verbonden is met Robin Williams die in de tekenfilm de stem voor zijn rekening nam. En wie kan nou Robin Williams evenaren?!

Lourdes 'Lola' Leon

Voor Jasmine hoeft Guy Ritchie wat mij betreft niet heel ver te zoeken. Zijn ex-stiefdochter, Lourdes Leon, lijkt me qua uitstraling en leeftijd geknipt voor de rol! Of ze kan zingen en dansen, weet ik eigenlijk niet, maar met de genen van haar ouders (dochter van Madonna en Carlos Leon) lijkt de kans me wel groot. En hoe mooi passen die twee bij elkaar: Ezra Miller en Lola? Mooi koppel toch?

Ik bedenk net ook Nadine Labaki, de filmmaker en actrice uit Libanon. Zij is ook een prachtige Jasmine maar veel te oud voor de rol. Ze is mijn leeftijd… Dus Guy Ritchie, mocht je een een vervolg filmen ‘Aladdin 20 jaar later’ dan adviseer ik Nadine Labaki!

Nadine Labaki

Ik blijf uiteindelijk bij mijn power-koppel: Lola en Ezra Miller! Wie zou jij casten voor de rol van Aladdin? En nu we toch bezig zijn, wie is jouw Jasmine?

Update! Volgens de Hindustan Times heeft Guy Ritchie nou toch zijn Aladdin gevonden. En als het klopt dan heeft hij niet naar mij geluisterd want hij zou hebben gekozen voor Canadees-Egyptisch acteur Mena Massoud!

Update 2. Jasmine wordt gespeeld door Naomi Scott. Oh Guy, oh Guy, wat heb je toch gedaan..Had naar me geluisterd 😉

The following two tabs change content below.
Frederique
Frédérique is moeder van drie tieners en werkzaam als tekstschrijver en communicatiestrateeg in de culturele sector. Ze houdt van Frankrijk, van mimosa, van de geur van gebakken knoflook, van de Middellandse Zee (‘haar’ zee want aan die zee is ze geboren), fotografie, musea, haute couture, films en hotels (daar heeft ze een speciale liefde voor, ze zou het liefst in een hotel wonen.)

17 thoughts on “Aladdin: Als ik de casting director was

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *