Kindermodel Kristina Pimenova

kindmodel Kristina Pimenova

Een paar dagen geleden haalde Kristina Pimenova internationaal de krantenkoppen: Het prachtig mooi negenjarig modelletje werd gebombardeerd tot mooiste meisje van de wereld en deed daarmee de oude discussie over kindermodellen weer oplaaien.

In tegenstelling tot foto’s in de trant van de befaamde Vogue beelden waarbij kindermodel Thylane Blondeau in opspraak raakte, poseert Kristina Pimenova voornamelijk met weinig make up en met een pure kinderlijke uitstraling voor bekende kindermerken.

Pimenova voor Monnalisa
Pimenova voor Monnalisa

Het Russisch modelletje is op 27 december 2005 in Moskou geboren. Ze poseert al sinds haar derde als model! Pimenova poseert niet voor de minste namen, ze heeft onder andere voor Armani, D&G en Cavalli gewerkt. Kristina is de dochter van voormalig model Glikeriya Shirokova en voetballer Ruslan Pimenova. Ze heeft bijna 400 duizend volgers op haar Instagram account en meer dan 2 miljoen likes op haar officiële Facebook pagina. Beide accounts worden beheerd door de moeder van het piepjong modelletje.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooral bij de Insta account soms denk: moedertje wat doe je nou toch? want dan post ze privé foto’s van Kristina die beter in de familie album bewaard zouden kunnen worden. Met zulke aantallen kun je niet verwachten dat alle volgers dezelfde eervolle bedoelingen hebben en zullen er gerust veel reacties zijn die out of line zijn. Maar dat ligt natuurlijk bij die mensen, niet bij Kristina. Anderzijds, het modelletje is pas 9 dus ik mag hopen dat haar ouders en de mensen met wie ze samenwerkt voor een buffer zorgen en alles goed in de gaten houden.

Roberto Cavalli Junior aw 2013
Roberto Cavalli Junior aw 2013

“Don’t forget to be a child”

Onderstaande reactie van een Belgische dame op een foto van Pimenova op haar Facebook account illustreert eigenlijk perfect waar het artikel in de Daily Mail over gaat: “Meisjes zoals jij moeten nog met speelgoed spelen en zich niet bezig zijn met photoshoots..” of nog wat reacties uit dezelfde post op Facebook: “Don’t forget to be a child”,  “poor girl she needs to look like a child , very sad…..!!!!!!!!!!!!!”, “Don’t forget to be a kid”, “Just some food for her , wouldnt be a bad idea..”, “She’s beautiful but also a child leave her her childhood” en “When i was at your age i was playing with balloons”.

Dit is zo’n discussie die zo nu en dan de kop weer opsteekt. Ik denk dat sommige kinderen het poseren voor foto’s of acteren in films net zo leuk vinden als met speelgoed spelen. Niet alle kinderen maar sommige wel – en het is aan de ouders om te weten waar jouw kind zich gelukkig bij voelt. Er wordt door bepaalde mensen aangenomen dat een kind dat zo jong poseert per definitie liever met speelgoed zou spelen en dat is natuurlijk niet zo. Je kunt heus wel kind zijn én als model werken. En wij kunnen dat niet oordelen van achter een scherm of een tijdschrift, dat weten die ouders uiteindelijk het beste.

Pimenova voor Armani junior aw 2014/15
Pimenova voor Armani junior aw 2014/15

Pusherige ouders

Ik heb enkele keren, bij het zappen, een of ander programma gezien over van die Amerikaanse miss verkiezingen voor kinderen. Dat vond ik afschuwelijk om te zien omdat je meerdere van die pusherige moeders ertussen zag en van die mini mini meisjes (met mega mega haar) die er echt niet van lijken te genieten maar alleen maar mee doen omdat het de droom van mama is. Dat is natuurlijk verschrikkelijk.

Anderzijds heb ik ook, o.a tijdens mijn werk, kinderen gezien die het geweldig vinden om castings te lopen, om te acteren en/of om te poseren voor fotoshoots. Kinderen die graag toneelspelen, zingen of dansen en die dat veel leuker vinden dan met poppen of auto’s of weet ik het wat te spelen. Dat kan ook.

Pimenova voor Melijoe
Pimenova voor Melijoe
Kristina tijdens een turn wedstrijd
Kristina tijdens een turn wedstrijd

Positieve en negatieve kanten

Daarnaast maken de kinderen die hier veel geld aan overhouden bepaalde dingen mee die een gewoon kind nooit zou meemaken, denk aan bepaalde mensen ontmoeten of naar bepaalde plekken gaan. Dit opent wel deuren voor bepaalde kinderen en mits goed gebruikt, kan het kinderen een bepaalde toekomst bieden. Misschien heeft een kindermodel nu bijvoorbeeld geld voor een studie die ze anders niet had gehad.

Helemaal hypothetisch hoor, ik denk niet dat dit geldt voor Kristina aangezien d’r vader voetballer is (geweest) en d’r oudere zus studeert maar ik probeer alleen maar te zeggen dat het makkelijk is om te veroordelen als je de persoonlijke situatie van mensen niet kent.

Moeder en dochter (c) Bron onbekend
Moeder en dochter

Je hebt ook van die jonge modellen die uit zo’n nest komen. Dan denk ik aan de Beckham zoontjes, de dochter van Cindy Crawford of aan (ok ze is wat ouder ;)) Kendall Jenner. Deze kinderen zijn anders opgegroeid dan het gemiddeld kind, ze groeien op in een bepaalde wereld en zullen zich sneller thuis voelen in die wereld en ja..die contacten zijn er nou eenmaal dankzij de ouders of wat ook dus dan rollen ze er makkelijker in.

Alles heeft twee kanten, niets is zwart wit, niets heeft alleen een negatieve of een positieve kant. Ja, Kristina Pimenova (en met haar meer kindermodellen) zal bepaalde dingen missen en ja ze zal ook wel profijt hebben van andere dingen. Net als ieder kind en net als iedere volwassene.

Op de catwalk voor Miss Blumarine (Pitti Bimbo)
Op de catwalk voor Miss Blumarine (Pitti Bimbo)

Voorzichtige keuzes maken

Kinderen die in de modellen wereld zitten (en hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de muziekindustrie en voor kindacteurs/-sterren) moeten extra goed begeleid worden door zowel hun ouders als de opdrachtgevers en ja, ze zullen ook meer beschermd moeten worden voor de buitenwereld aangezien ze meer gezien worden, meer in de schijnwerpers staan. Je moet als begeleiders van een kind in dit soort werk ook voorzichtiger keuzes maken denk ik. Zowel wat betreft de opdrachtgevers als wat betreft de uitvoering.

Pimenova voor Minifix s/s 2015
Pimenova voor Minifix s/s 2015
Pimenova voor Minifix s/s 2015
Pimenova voor Minifix s/s 2015

De twee foto’s hierboven komen uit de Minifix S/S 2015 campagne. Die ene met de spijkerbroek vind ik zelf helemaal prima, die andere zou ik zelf niet goedgekeurd hebben voor een kindermodel. De lijn tussen wat wel en wat niet kan is dun en je kunt beter op voorzichtig spelen. Geen dubbelzinnig gedoe op die leeftijd. Wat vinden jullie?

The following two tabs change content below.
Frederique
Frédérique houdt van mimosa, van films, van Frankrijk, van de geur van gebakken knoflook, van de Middellandse Zee (‘haar’ zee want aan die zee is ze geboren), fotografie, musea, nachttreinen, haute couture en van hotels. Ze zou het liefst voor altijd in een hotel wonen.
Frederique

Laatste berichten van Frederique (toon alles)

5 thoughts on “Kindermodel Kristina Pimenova

  1. Echt een prachtig meisje. Ik ben het wel met je eens. Het is niet zo zwart wit. Ik ken ook iemand die als kind graag in musicals speelde en nu redelijk bekend is en daar echt van geniet. Hij is echt niet gepusht.

  2. Ingewikkeld vind ik dit. Met name omdat ik niet wil oordelen. En ik ook geen idee heb hoe het meisje in kwestie er zelf in staat. Als ik naar mijzelf kijk. Ik heb altijd gedacht dat ik het heel leuk zou vinden als mijn kind model zou worden. Toch heb ik nu (nu ik daadwerkelijk een kind heb gekregen) het gevoel dat ik als moeder ervoor wil zorgen dat mijn kind een (onbezorgde) jeugd kan krijgen. Is ze oud genoeg om zelf aan te geven dat ze dit heel graag zou willen. Dan is het vroeg genoeg om erover na te denken, erover te praten en samen te bekijken wat de voordelen en nadelen zijn.

    1. Ja het is ook echt ingewikkeld – ik vind (ver)oordelen nooit ok als je de situatie niet kent. Ik heb na het schrijven hiervan ook verder zitten denken. In wezen zijn er veel overeenkomsten met kinderen die vanaf jongs af aan op hoog niveau een sport beoefenen. Toch hoor je in dat soort gevallen minder ‘laat ze kind zijn’ reacties. Ik ben het voor mezelf persoonlijk en mijn eigen kids wel met je eens 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »