SRSCK

Leukste Kerstfilms op Netflix 2017

Na onze lijst leukste kinderfilms voor kerst, hebben we deze keer de leukste ‘grote mensen’ kerstfilms die nu op Netflix te zien zijn. Toch had ik de post beter “De minst stomme kerstfilms op Netflix’ kunnen noemen want het aanbod is dit jaar echt bagger.

Het zijn dus niet de leukste kerstfilms in het algemeen maar….hier moeten we het dit jaar gewoon mee doen 😉

A Christmas Prince

christmas prince

A Christmas Prince mag van mij wel op nummer 1 op dit lijstje. Dit is je typische cliché romantische komedie inclusief koninklijk tintje maar wel eentje die prima wegkijkt. Niet verrassend of superspannend maar een sprookje om in kerststemming te komen en lekker bij weg te dromen.

Het is een Netflix Original uit 2017 dus helemaal vers van de pers voor deze kerst. De Nieuw-Zeelandse actrice Rose McIver komt heel lief en schattig over (voor de OUAT-kijkers: Tinker Bell!). Ben Lamb (Divergent, Now You See Me 2) komt wat stijfjes over maar dat hoort ook wel een beetje bij zijn rol. Al met al, een prima kerstfilm 🙂

Little Women

kerstfilms little women

Liever huilen met kerst? Dan heb je een goed aan Little Women. Haal de zakdoeken maar tevoorschijn want dit is zoetsappig drama ten top. Het is niet echt een kerstfilm maar ergens juist ook weer wel.

In de verfilming van het gelijknamige roman van Louisa May Alcott volgen we het leven van de vier zussen Jo, Meg, Amy en Beth March. Liefde, ziekte, leven, dood en alles daar tussenin komen aan bod. Met steengoede cast, o.a Susan Sarandon, Claire Danes en Winona Ryder.

The night before

kerstfilm voor volwassenen

Deze kerstfilm kijk je nadat je de kids naar bed hebt gebracht 😉 Drank, drugs en kerstballen in een platte comedy die stiekem toch wel leuk is. Ik vind zelf Seth Rogen geen leuk acteur maar Joseph Gordon-Levitt maakte veeeeeeeel goed. Deze film is denk ik het beste te vergelijken met Bad Moms maar dan met een kerstvibe en zonder moeder 😉 The Night Before gaat over drie vrienden die sinds de dood van de ouders van Ethan elk jaar samen kerst vieren op een niet traditionele manier. Ze komen op een gegeven moment terecht op hét kerstfeest der kerstfeesten, het Notenkrakersbal, en dan begint het pas echt.

Deck the Halls

kerstfilm deck the halls

Danny de Vito en Matthew Broderick staan lijnrecht tegenover elkaar in deze comedy uit 2006. De twee buren proberen elkaar te overtreffen in hun kerstvoorbereidingen met rampzalige gevolgen. Flauwe humor maar perfect voor kerst 😉

En deze kerstfilms op Netflix kun je skippen:

Every Christmas has a story

Zo, wat een zeilfilm was dat, ik kwam er amper doorheen! Een journaliste/tv presentatrice, Kate Harper, heeft een hekel aan kerst. Haar baas stuurt haar daarom naar Hollyvale, een stadje waar het altijd kerst is, om een reportage te maken over de ‘Christmas Spirit’.

slechte kerstfilm

Met een onsympathieke actrice in de hoofdrol is het al wat lastig maar het verhaal was ook nog eens echt suf en ongeloofwaardig. Ik zeg: skippen!

Christmas with the Kranks

Een ietwat histerische en overdreven film uit 2004 met Tim Allen en Jamie Lee Curtis. Een stel wilt een jaartje kerst skippen en op een cruise vertrekken tijdens de feestdagen. Dit wordt ze niet in dank afgenomen door alle buren.

kerstfilm op Netflix

Gelukkig vinden ze hun ‘Christmas spirit’ terug en komt alles goed. Ik zeg: niet kerst skippen maar deze film skippen!

Christmas Inheritance

Een goede dosis voorspelbaarheid en een snufje cliché horen bij een kerstfilm maar deze sloeg alles. Vanaf de eerste seconde weet je al precies wat er allemaal gaat gebeuren en hoe.

kerstfilms op netflix

Het verhaal van rijk verwend meisje moet tijdelijk credit cards inleveren en het gewone leven leven en komt daardoor tot inzicht en wordt aardig, gul en wijs kennen we inmiddels wel. Ik zeg: skippen!

Een goede kerstfilm die geen kerstfilm is

Rain Man

rain man

Ok stiekem geen kerstfilm maar wel de beste film van deze lijst met humor en ontroering, een lach met een traan, nou ja – de goede kerstsfeer. Serieus, het is een steengoede film uit 1988 en ik ben gewoon hartstikke blij dat het op Netflix is 😉 En als kerstcadeau 2 uur en 13 minuten lang naar een jonge Tom Cruise kijken: wat wil je nog meer?

13 thoughts on “Leukste Kerstfilms op Netflix 2017

  1. Danny de Vito…altijd goed toch? En Rain man staat al jaaaaaren op het lijstje, toch maar eens doen, denk ik.
    Louisa Alcott: wel weer eens leuk, ik heb inmiddels ik weet niet hoeveel verfilmingen van Onder Moeders vleugels gezien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.