kerstfilms 2019

Staat de kerstboom al bij jullie? Wij hebben een kunstkerstboom met vier plastic pootjes maar 1 pootje is kwijt dus onze boom blijft niet staan. Ik heb een soort van kartonnen constructie gemaakt waar je u tegen zegt maar het lijkt alsnog de toren van Pisa wel. Iemand hier een geniale oplossing? Ondertussen is het alsnog wel een en al kerstsfeer in huis met veel gekleurde lampjes. Ik houd echt van deze tijd, kerstballen, kerstshoppen, lichtjes, gezelligheid, lekker eten….. En wat hoort er nog meer bij kerst? Lekker kerstfilmpjes kijken natuurlijk.

Een wereld zonder internet

Wij zaten alleen even met een bagger internetconnectie op een gegeven moment (niet handig in deze tijd waarbij je echt voor alles internet nodig hebt zo’n beetje!). Denk je daar wel eens aan, een wereld zonder internet? Ik ben opgegroeid in een wereld zonder internet. Niet dat ik er altijd bij stilsta of dat ik alles nog omreken naar guldens haha, zo erg is het nog niet, maar ik zie mijn kinderen toch echt heel anders opgroeien en o wee als de internetconnectie er eens uit ligt bijvoorbeeld, net of hun wereld instort 😉 Inmiddels is alles weer goed met onze verbinding, we hebben internet & TV via KPN lopen.

We hadden al onze abonnementen een beetje versnipperd want we zijn met zijn viertjes in huis, dat zijn dus 4 mobieltjes + Netflix + Spotify + internet en televisie. Het is behoorlijk wat hè als je er zo bij stilstaat. Ik heb een paar jaar terug, na wat omzwervingen, mijn mobiel abonnement laten afsluiten bij KPN. Na een tijdje kwamen daar nog de abonnementen van mijn kids bij, toen nog de familie Spotify en nu dus internet en televisie. Dus yeah, kerstfilms all over! Wij hebben ze alvast bekeken en stelden weer een lijstje leuke (en nieuwe) kerstfilms op Netflix samen.

A Christmas Prince | The Royal Baby

Onze leukste kerstfilms op Netflix 2017 begon met de film A Christmas Prince. In 2018 kwam The Royal Wedding en nu, twee jaar later, verwacht Amber een baby in The Royal Baby. In dit deel is een magisch document verdwenen en het is zaak om die zo snel mogelijk terug te vinden, anders zal het ongeboren kindje vervloekt worden. Een whodunnit in een vergezocht jasje, zeg maar.

Eerlijk is eerlijk, een derde deel was écht overbodig want de grappen waren inmiddels op en het koninkrijk van Aldovia kennen we inmiddels ook al goed genoeg maar hee, Christmas spirit en all, als je op zoek bent naar makkelijk vermaak waarbij je niet hoeft na te denken en een happy end – dan kan The Royal Baby er nog wel mee door. Onze kerstwens is dit jaar wel dat er geen vierde deel meer komt want het concept uitmelken kan niet meer. Elk druppeltje is er nu wel uit.

Klaus

Ik ben verliefd op deze Netflix original, mag dat? Visueel zo mooi en schilderachtig. Er zijn al zoveel kerstfilms dus het is nog best lastig om een verrassende film te maken maar met Klaus hebben ze een originele draai weten te geven aan een verhaal dat al vaak verteld is. Deze animatie is net zo leuk voor volwassenen als voor kids!

Een verwende rijkeluiskind wordt door zijn vader als postbode gestationeerd op een koud geïsoleerd eilandje in de buurt van de poolcirkel. Papa hoopt dat zoon Jesper op die manier een lesje zal leren en wat aangenamer zal worden in de omgang. De bewoners van het eilandje blijken rare snuiters die constant ruzie maken maar Jesper weet er toch een paar kostbare vriendschappen te sluiten.

Hjem Til Jul (Home for Christmas)

netflix serie kerst

De 30-jarige Johanne is er helemaal klaar mee om single te zijn. Bij haar familie wordt ze steevast bij de kids geplaatst tijdens familiediners. Ze voelt dat ze er als alleenstaande niet bij hoort. Tijdens een etentje op 1 december beweert ze dat ze een vriendje heeft maar wat nu?! Johanne heeft 24 dagen om een vriendje te vinden vóór het kerstdiner om niet door de mand te vallen bij haar familie. Ze gaat er dan ook helemaal voor.

Een bijzondere insteek met verrassende wendingen in deze Noorse serie. Het zijn 6 afleveringen van ieder ongeveer een half uurtje. Het is niet je typische kerstfilm maar ik heb erg genoten.

Let it Snow

Een zoete film met een jonge cast waarbij onwaarschijnlijke relaties ontstaan wanneer een sneeuwstorm een klein stadje treft op kerstavond. Meerdere (flinterdunne) verhaallijnen maar wel echt de perfecte feelgood kerstfilm voor een avondje met het hele gezin. Mijn zoontje vond hem bijvoorbeeld ook leuk terwijl het een romcom is en geen kinderfilm.

Voorspelbaar maar vermakelijk dus, zo’n film dat lekker wegkijkt waarbij je constant met een glimlach zit te kijken.

El Camino Christmas

netflix kerstfilms

Eens even wat anders met kerst! El Camino Christmas is een, best een beetje flauwe, actie-komedie. Een stel vreemden zitten samen door allerlei misverstanden op kerstavond vast in een drankwinkel in een klein dorpje. Op zich best vermakelijk maar als je op zoek bent naar een kerstvibe, dan kun je beter een andere film kiezen. Dit is een iets oudere film dan de rest. Kijk hier voor meer inspiratie voor actie kerstfilms.

The Knight before Christmas

Een tovenares tovert de middeleeuwse ridder Sir Cole naar Ohio in onze tijd. Hij ontmoet er lerares Brooke (Vanessa Hudgens). Meer hoef ik denk niet te vertellen, je snapt hem.

Alle kerstfilm-elementen kun je afvinken in deze typische Amerikaanse romcom. Alle clichés zitten erin en logica ontbreekt volkomen in het moderne sprookje, kortom het is een heerlijke kerstfilm haha. Ik vond het ook wel een goede aanvulling op de kerstfilms op Netflix, zo’n soort sprookje hadden we nog niet echt.

Holiday Rush

leuke kerstfilms

Alleenstaande vader Rush verliest zijn baan als radio DJ en moet ondanks deze tegenvaller zijn behoorlijk verwende kids een fijne kerst zien te bezorgen. Geen verrassingen in deze film maar het is een sfeervolle en hartverwarmende film.

A Cinderella Story: Christmas Wish

kerstfilm netflix 2019

Het is alweer het vijfde deel van de filmserie A Cinderella Story en ze vallen constant in herhaling maar stiekem blijft het leuk (maar wel alleen in december hoor!). Kat’s grootste droom is om ooit singer-songwriter te worden, ondertussen werkt ze als zingende elf in Santaland. Langzaam maar zeker valt ze voor de nieuwe kerstman in Santaland, Nick. Gaat Kat haar happy end krijgen? Als het aan stiefma en de stiefzussen ligt, niet.

Holiday in the Wild

kerstfilms op netflix

Holiday in the Wild is eigenlijk geen echte kerstfilm al vindt het wel deels plaats tijdens de kerstdagen. Het is een romcom waarbij de nadruk meer ligt op het landschap en op het olifantenweeshuis in Zambia dan op het verhaal zelf. Het is gefilmd in een echt olifantenweeshuis met wilde olifanten en dat is ook wel te zien.

Het verhaal is dan ook wel erg voorspelbaar: man valt voor vrouw, vrouw vindt man niks, vrouw vindt man toch leuk, man en vrouw komen samen. Alsnog wel leuk, vooral dus door de mooie Afrikaanse omgeving. Aparte cast met een oude Rob Lowe en Kristin Davis. Oh en grappig weetje, de jongen die de zoon van Kristin Davis speelt is in het echt de zoon van Rob Lowe.

Heb jij nog een kijktip voor leuke/goede/grappige/ontroerende kerstfilms? Laat het ons dan weten in de comments!

Dit is een samenwerking

The following two tabs change content below.
Frederique
Frédérique is moeder van drie tieners en werkzaam als tekstschrijver en communicatiestrateeg in de culturele sector. Ze houdt van Frankrijk, van mimosa, van de geur van gebakken knoflook, van de Middellandse Zee (‘haar’ zee want aan die zee is ze geboren), fotografie, musea, haute couture, films en hotels (daar heeft ze een speciale liefde voor, ze zou het liefst in een hotel wonen.)

10 thoughts on “Leukste kerstfilms op Netflix 2019

  1. in 1998 was ik een jaar aan het backpacken in Australië en deden alles met de post, pas halve wegen het jaar maakte ik een mailadres aan en dat veranderde al heel wat, toen. En nu als de internet het niet doet, zijn we van slag. We hebben geen Netflix en als ik deze kerstfilms zie dan baal ik wel hoor, want deze lijken me heel erg leuk, ik hou hier van.

  2. Ik baal echt als een stekker, want ik heb het zo druk dat ik nog geen enkele kerstfilm gezien heb dit jaar. Daar moet snel verandering in komen. Klaus lijkt me heel gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *