Olivia DeJonge als Priscilla Presley

elvis biopic

Elvis Presley (1935 - 1977) trouwt met Priscilla

De Australische actrice Olivia DeJonge is gecast als Priscilla Presley in de film over Elvis. Met deze verrassende keuze zijn de drie hoofdrolspelers in het Elvis filmproject van regisseur Baz Luhrmann bekend. Austin Butler werd eerder al gekozen voor de rol van Elvis Presley, en Tom Hanks zal diens Nederlandse manager Colonel Tom Parker vertolken.

De film behandelt een twintigtal jaren uit het leven van Elvis, vanaf het prille begin van zijn carrière. In die periode is Priscilla heel belangrijk geweest. Ik verwacht dus ook een vrij grote rol van de jonge actrice (1998).

Austin en Elvis, Olivia en Priscilla

Jong talent

Baz Luhrmann (“The Great Gatsby,” “Moulin Rouge!”) zei hier zelf over: “Olivia is capable of manifesting the complex depth and presence that has made Priscilla Presley an icon in her own right. She’s an extremely talented young actor and the perfect counterpoint to Austin’s Elvis”.

Aangezien ik een groot Luhrmann fan ben én aangezien de regisseur er bekend om staat om veelbelovende nieuwe acteurs te ontdekken, zal ik er dan maar vanuit gaan dat dit goedkomt. Toch zal DeJonge heel wat te bewijzen hebben. DeJonge acteert sinds 2011. Ze begon met enkele shorts en heeft sindsdien o.a gespeeld in “The Visit” en in de series “The Society” en “Hiding”. Olivia DeJonge heeft veel ervaring als stemactrice. Daar begon ze op 8-jarige leeftijd al mee.

olivia dejonge priscilla presley

Start van de opnames

Oh ja wat ook tof is, is dat kostuums weer in handen van Luhrmann’s echtgenote Catherine Martin liggen. Zij was ook verantwoordelijk voor de kostuums in Moulin Rouge! en in The Great Gatsby dus dat belooft zeker weer wat moois te worden. Het filmen zal begin 2020 in Queensland, Australië starten.

Update: Door de corona uitbraak en de corona besmetting van Tom Hanks hebben de opnames vertraging opgenomen.

Houd jij van Elvis Presley? En kende jij Olivia DeJonge al?

The following two tabs change content below.
Frederique
Frédérique is moeder van drie tieners en werkzaam als tekstschrijver en communicatiestrateeg in de culturele sector. Ze houdt van Frankrijk, van mimosa, van de geur van gebakken knoflook, van de Middellandse Zee (‘haar’ zee want aan die zee is ze geboren), fotografie, musea, haute couture, films en hotels (daar heeft ze een speciale liefde voor, ze zou het liefst in een hotel wonen.)
Frederique

Laatste berichten van Frederique (toon alles)

15 thoughts on “Olivia DeJonge als Priscilla Presley

  1. Mijn tante is nogal gek van zijn muziek dus vandaar dat ik de muziek van Elvis zeker vroeger vaak genoeg heb gehoord. Zelf heb ik er niet zoveel mee en betwijfel ik dan ook dat ik deze film zal gaan bekijken.

  2. Wat een leuke informatie! Dat wist ik nog niet. En ik ken beide acteurs niet, maar dat is des te beter, denk ik, als je dit soort iconen gaat spelen. Van Rami Malek had ook nog nooit iemand gehoord, voordat hij Freddie Mercury ging spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *