SRSCK

Recensie: The Voice of Holland!

Geschreven door Little Miss

De juryleden van seizoen 4 (c) The Voice of Holland
De juryleden van seizoen 4 (c) The Voice of Holland

The Voice of Holland vind ik een heel erg leuk programma! De 1e aflevering van seizoen 4 is net geweest, op 31 augustus 2013. Ik heb toen gekeken en er waren hele goede audities! Maar wanneer is het 1e seizoen eigenlijk begonnen? En wie heeft het programma eigenlijk bedacht?

The Voice of Holland werd voor het eerst uitgezonden op 17 september 2010 door RTL4. Het is bedacht door Roel van Velzen en John de Mol. Roel van Velzen was ook jury in het eerste seizoen, samen met Angela Groothuizen, Nick en Simon en Jeroen van der Boom. Het eerste seizoen heeft Ben Saunders uit het team van Roel gewonnen. Iedereen draaide al bij de eerste zin! Behalve Jeroen en toen drukte Simon op zijn knop .

Na het optreden van Ben Saunders zei Jeroen dat ‘hij zo lang mogelijk wilde wachten met draaien om te genieten van zijn stem zonder dat hij wist wie er voor hem stond’. De broer van Ben, Jamie, die ook auditie deed is niet doorgegaan bij the blind auditions, niemand draaide.

Het idee van The Voice of Holland is dat er vier juryleden met hun rug naar het podium toe zitten en dus niet zien wie er zingt. Dan komt er een zanger of zangeres en die doet auditie, dat wilt zeggen dat ze 1 lied zingen. De juryleden die het mooi genoeg vinden kunnen dan op een knop drukken waardoor hun stoel draait, dan pas zien ze wie er staat te zingen. Als niemand draait dan is de zanger of zangeres niet door naar de volgende ronde. Als ze wel draaien dan mag de zanger of zangeres kiezen in welk team ze komen. Als er maar 1 iemand draait dan zitten ze gewoon in dat team en kunnen ze niet kiezen.

Podium van The Voice (c) The Voice of Holland
Podium van The Voice (c) The Voice of Holland

Bij het tweede seizoen ging Jeroen van der Boom weg als jury lid en hij werd vervangen door Marco Borsato. Dat seizoen heeft Iris Kroes uit het team van Marco gewonnen.  En het derde seizoen ging ook Angela Groothuizen weg en zij werd vervangen door Trijntje Oosterhuis. Dat seizoen heeft Leona Philippo uit het team van Trijntje gewonnen. Ik was wel voor haar maar ik dacht dat Sarah van Nieuwland door zou gaan omdat die al 5 nummer 1 hits had enzo. Ze was ook wel heel goed maar tijdens de halve finale ging ze dus niet door. Leona was eerst achtergrond zangeres bij allerlei bekende Nederlandse zangers dus Trijntje kende haar al.

Het vierde seizoen zijn Nick en Simon en Roel van Velzen ook weggegaan als jury leden en ze zijn vervangen door Ilse de Lange en Ali B. The Voice of Holland word gepresenteerd door Martijn Krabbé, Wendy van Dijk en Winston Gerschtanowitz. Winston presenteert eigenlijk het achter de schermen gedeelte, dus hij praat met de zangers tijdens de live shows en hij volgt twitter berichten over The Voice enzo. Als je the voice of Holland wint dan krijg je een platencontract en je mag je eigen cd uitbrengen! Cool hé !

CD van seizoen 3 (c) TVOH
CD van seizoen 3 (c) TVOH

Bij The Voice heb je eerst de audities, dan de battles en dan de liveshows. Omdat de juryleden niet zien wie er zingt, speelt het uiterlijk niet heel erg mee en gaat het echt vooral om de stem. Bij de auditie tenminste, want in de verdere rondes dan speelt het wel mee want iedereen kan dan stemmen en weet dan al hoe de zangers eruit zien. Daar werd bijvoorbeeld bij seizoen 3 heel erg erover gepraat want toen werd Johannes tweede terwijl de jury hem niet zo goed vond maar heel veel meisjes vonden hem leuk en gingen op hem stemmen. Ik vind de battles wel spannend en natuurlijk ook de finale! Na elk seizoen komt er een cd en een tijdschrift die zijn heel leuk om te luisteren en te lezen! Er is ook een leuk spel, dat heet Voice of Holland zing & coach spel. Dan kun je zingen maar ook coach zijn. Het is een heel leuk spel en ook genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2013, vanaf 12 jaar!

Er is ook een Voice Kids! Echt super leuk! Dat is dus The Voice of Holland maar dan met kinderen van 8 tot 14 jaar oud! Als je dan wint, krijg je een studiebeurs van 10.000 euro!!! The Voice Kids werd voor het eerst uitgezonden op 27 januari 2012. Het eerste seizoen won Fabiënne Bergmans en het tweede seizoen Laura van Kaam. De juryleden waren Nick & Simon, Angela en Marco.

The Voice is ook gekocht door andere landen dus je hebt nu in Amerika “The Voice”, in Frankrijk “The Voice: La plus belle voix”, en the Voice in nog veel meer landen zoals China, Ierland, Mexico, Portugal en nog veel meer!

UPDATE: Julia van den Toorn wint the Voice of Holland 4

Op 20 december was de finale van seizoen 4 alweer. Julia van den Toorn uit team Marco Borsato heeft gewonnen! Gerrie vond ik zelf super. In de finale zaten Gerrie Dantuma, Jill Helena en Mitchell Brunings. Mitchell uit het team van Ilse de Lange werd tweede.

Julia was eigenlijk al vanaf haar auditie favoriet. Ze deed toen auditie met een cover van “Oops..I did it again” van Britney Spears. Bij haar auditie was Julia van den Toorn nog maar 17 jaar oud, inmiddels is ze 18 jaar geworden. Ik ben benieuwd of we nog van haar gaan horen want van de andere winnaars zoals Leona Philippo horen we niet zo heel veel meer! Haar single Age kwam in ieder geval in de top 100 op nummer 11 binnen.

Aankomende vrijdag, 27 december, begint het nieuwe seizoen van The Voice Kids weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »