SRSCK

Top 10 mooiste actrices en modellen met bruine ogen

Toen ik 14 of 15 was wilde ik heel¬†graag blauwe ogen en blond haar. Veel modellen en actrices hadden lichte ogen en donkerblond haar en dat vond ik veel specialer dan mijn bruine ogen en bruine haar. Daar ben ik inmiddels van teruggekomen, het was gewoon soort van mijn onzekere-puberfase en nu weet ik dat alleen het innerlijk telt ūüėČ

Wel valt het op dat blauwe en groene ogen, al dan niet¬†in combinatie met blond haar, erg goed vertegenwoordigd zijn in modellen-land. De typische ‘modellen-features’ zijn: lang, slank, donkerblond of lichtbruin haar, lichte ogen, volle lippen. Kijk naar de Victoria’s Angels bijvoorbeeld,¬†als je deze link volgt¬†vind¬†je ze netjes op een rijtje en zie je dat 4 van de 14 bruine ogen hebben – dan is het percentage bruine ogen toch best laag ūüėČ Wat dat betreft ben ik nog steeds hartstikke¬†#teamLilyRoseDepp. Ze brengt lekker wat variatie in de fashion¬†wereld.

blauwe ogen

Lily Rose Depp is klein, met grote bruine Bambi ogen en¬†een aparte-een-beetje-buitenaards¬†uiterlijk. Ze doet me ergens denken aan Devon Aoki vroeger, vond dat zo’n prachtig model toen. Atypische schoonheden¬†spreken mij meer aan¬†dan een Romee Strijd, Candice Swanepoel of Gigi Hadid. Ik vind het mooi wanneer out of the box modellen een kans krijgen en groot worden.

Devon Aoki
Devon Aoki

Bij filmsterren¬†zijn bruine ogen gelukkig stukken beter vertegenwoordigd dan in modellen-land. Hier is mijn persoonlijke top 10 brown eyed girls – na Lily Rose en Devon dan ūüėČ

Meghan Markle

Meghan Markle
Meghan Markle

Weet je wat het is met Meghan Markle? Behalve bruine ogen heeft de Amerikaanse actrice twee van de beste dingen op aarde: sproetjes en¬†prins Harry. Sja, daar kan niemand tegenop he ūüėČ Markle¬†begon haar acteer carri√®re¬†toen ze 20 jaar oud was. Ze speelde kleine rollen in tv series zoals General Hospital en Cuts maar ze werd pas bekend bij het grote publiek door haar rol als Rachel Zane in Suits.

Ze is erg geliefd door roddelbladen sinds ze een relatie heeft met prins Harry en nu staat ze weer in al die bladen omdat haar 17 jaar oudere halfzus van vaderskant een negatief boek over haar aan het schrijven is. Dit heeft natuurlijk 0,0 te maken met de kleur ogen maar smeu√Įg is het wel. En die halfzus heeft lichte ogen ūüėČ

Imaan Hammam

Imaan Hammam
Imaan Hammam

De Amsterdamse Imaan Hammam werd ontdekt op het CS en maakte een enorm snelle opkomst en is nu een gevestigde naam in de modewereld. Hammam heeft een Marokkaanse moeder en een Egyptische vader. Zij staat deze maand op de cover van de tweede editie van de Arabische Vogue (Gigi Hadid stond op de eerste).

Maar het is dus bij lange na niet de eerste keer dat ze op een Vogue cover staat, ze heeft al de cover gesierd van de Italiaanse Amerikaanse, Nederlandse, Japanse, Chinese en Engelse Vogue. En dat binnen…pak hem beet 3/4 jaar. Dat is toch wel even een mooie prestatie!

Penélope Cruz

bruine ogen
Penélope Cruz

Ok, like wow. Hoe mooi is zij?! De Spaanse schoonheid is een soort van Salma Hayek maar dan beter geproportioneerd. En behalve sprekende bruine ogen heeft ze perfect haar. Het zit nooit slecht. Google eens op Penélope Cruz: never nooit a bad hair day gewoon.

De actrice heeft al een behoorlijke lange en succesvolle carrière achter de rug. Ze begon in 1992 met Spaanse films maar na enkele films van de hand van Pedro Almodóvar werd ze al vrij snel bekend in Hollywood. Haar verloving met Tom Cruise hielp ook een ietsiepietsie. Ze is nu getrouwd met Javier Bardem en ze hebben twee kids. Ik vind haar altijd wel sympathiek overkomen met haar toffe accent.

Lucy Liu

Lucy Liu
Lucy Liu

Lucy Liu is een Amerikaanse actrice van Chinese afkomst. Ze is vooral bekend als¬†stoere actie chick die iedereen in elkaar slaat in films. Ze speelde o.a in Charlie’s Angels en Kill Bill. Zelfs in animatiefilms is kan ze goed vechten – In¬†Kung Fu Panda is ze¬†de Master Viper.

Naast haar acteercarri√®re is ze actief als kunstenares. Ze fotografeert, schildert en maakt collages onder de pseudoniem¬†Yu Ling. Verder was mijn ex-man helemaal wild van haar. Ook interessante info toch? ūüėČ

Lara Stone

Lara Stone
Lara Stone

Het¬†Nederlandse (eigenlijk half Nederlands, half Engels – van vaderszijde) topmodel Lara Stone is een beetje een vreemde eend in de modellenbijt. Ze heeft behoorlijke ‘rondingen’ wat niet erg standaard is bij modellen, bruine ogen en een spleetje tussen haar tanden.

Op Popsugar staat een stukje over de Prada campagne een aantal jaren geleden waarbij Stone’s ogen groen werden geshopt. Ja…en dat snap ik dan niet. Haar ogen zijn toch prima zo?

Troian Bellisario

spencer hastings
Troian Bellisario

Troian Bellisario oftewel mijn favoriete liar.¬†Einde van de maand wordt het laatste deel van Pretty Little Liars uitgezonden op Netflix. Ben erg benieuwd. Aan het begin vond ik het een hele spannende¬†serie maar het werd me in de loop van de seizoenen te langdradig en ongeloofwaardig. Toch wil ik wel het einde zien ūüėČ

Troian vind ik erg mooi, een echte klassieke schoonheid. Ze komt uit een ‘filmgezin’: papa is producer, moeder is actrice en Troian liep zelf nog half in de luiers toen ze voor het eerst voor de camera stond. Ik kende haar zelf niet v√≥√≥r PLL. Voor de reislustigen onder ons: ze heeft een leuk Instagram account ūüėČ

Rose Byrne

Brown eyed Byrne
Rose Byrne

Nog zo’n klassieke-schoonheid-geval: Rose Byrne. Byrne is een Australische actrice. Ze heeft eigenlijk behoorlijk veel rollen gespeeld maar is toch niet erg bekend. Ze is meer zo’n bijrollen actrice ūüôā¬†¬†Ze is een jaar of 5 het gezicht geweest van Max Factor.

Cindy Crawford

brown eyes
Cindy Crawford in haar jonge jaren

De top van de top heeft bruine ogen. Kijk, dat dan weer wel haha. En een moedervlek. Dubbelgoed ūüėČ Weet je wat het met Crawford is? Zij is echt zo’n beauty met brains. Het Amerikaans model¬†studeerde ooit voor scheikundig ingenieur voordat ze doorbrak¬†als Supermodel in de jaren ’90. Zij is een echte zakenvrouw. Ze maakte al meteen allerlei hele slimme deals en ontwikkelde allerlei beauty lijnen en weet ik wat nog meer. Ze pakte¬†het in ieder geval slim aan aangezien haar vermogen op ongeveer 50 miljoen dollar wordt geschat.

Nu waagt dochter Kaia, ook met bruine ogen, zich ook aan het modellen bestaan. Ze staat inmiddels ingeschreven bij IMG Models Рniet de minste dus.

Zo√ę Kravitz

Zoe Kravitz
Zo√ę Kravitz

De dochter van Lenny Kravitz en Lisa Bonet acteert en zingt en lijkt als 2 druppels water op haar moeder!¬†Weten jullie Lisa Bonet nog? Denise Huxtable uit The Cosby Show? Ik vond The Cosby Show¬†altijd wel leuk – nu wel m√©t nare bijsmaak door alle Cosby verhalen –¬†en Lisa Bonet vond ik heel stoer. Helemaal toen ze ook nog met Kravitz trouwde ūüôā

Brigitte Bardot

Brown eyes BB
Brigitte Bardot

De Franse actrice is 82 jaar oud. In de jaren ’50 en ’60¬†was ze erg mooi en de muse van verschillende kunstenaars, acteurs en muzikanten. Ze heeft een heel bewogen leven gehad met veel liefdes, veel huwelijken, veel successen maar ook veel mislukkingen.

Sinds ze ouder is houdt ze zich vooral bezig met het welzijn van dieren. Op politiek gebied steunt ze al jaren de Front National en dat wordt haar door een deel van de bevolking niet in dank afgenomen. Daardoor is ze in de loop der jaren wel ‘fans’ kwijtgeraakt. Wist je trouwens dat Brigitte Bardot praktisch niets kon zien door haar linkeroog?

Het twijfelgeval

Brown or green
Audrey Hepburn

Er is nog heel wat van doen als het om de kleur ogen van Audrey Hepburn gaat. In haar paspoort stond bruine ogen maar toch lijken haar ogen op de meeste foto’s toch echt groen.

De zangeressen

met bruine ogen
Jennifer Lopez, Beyonce, Shakira en Selena Gomez

Allez, nog een kleine muzikaal toegift ūüėČ

1 thought on “Top 10 mooiste actrices en modellen met bruine ogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.