SRSCK

Top 15: Leukste kinderfilms voor Halloween

Je kinderen willen op Halloween avond nog wat nafeesten bij een griezelige film terwijl ze genieten van het opgehaalde snoep en van hun coolste Halloween kostuums maar om je kids nu keiharde horror te gaan voorschotelen gaat een beetje ver. Dochterlief en ik hebben samen een top 15 samengesteld van griezelige en spannende kinderfilms voor Halloween. De eerste tien zijn geschikt voor de wat grotere kinderen vanaf ongeveer 8 jaar oud, de laatste vijf voor de kleintjes.

Corpse Bride

halloween kinderfilms

Zowel moeder als dochter zijn Tim Burton fan dus het was een beetje te verwachten dat er enkele films van hem op de lijst zouden staan. Op nummer 1 met stip deze geweldige animatie met spanning, humor, muziek en eigenaardige personages. Aan de vooravond van zijn huwelijk trouwt Victor per ongeluk met Emily. Hoe je per ongeluk met iemand trouwt kun je in de film zien. Een van de grootste problemen van dit huwelijk is dat Victor levend is maar zijn bruid Emily is dood….

Coraline geheimedeurcoraline Coraline is een kinderfilm maar kan best heftig uit de hoek komen. Niet echt geschikt voor gevoelige kijkers. Het gaat over een meisje, Coraline, dat net verhuisd is en in de nieuwe woning een geheime deur vindt. Ze is niet altijd even blij met haar ouders. Zou deze deur de oplossing bieden?

De griezelbus griezelbus Deze film heb ik zelf niet gezien maar volgens Little Miss moest het wel op deze lijst. Zij zegt: “De griezelbus is wel leuk en spannend maar sommige stukjes zien er wel een beetje nep uit. Toch is het zeker wel gaaf voor Halloween. Het is gebaseerd op een boek van Paul van Loon.”

A Nightmare before Christmas

http://www.youtube.com/watch?v=xpvdAJYvofI

En daar komt weer een Tim Burton hoogstandje voorbij. Erg leuk thema om op Halloween te kijken ook. Jack, de pompoen koning, is de meest angstaanjagende bewoner van de stad. Elk jaar weer opnieuw. Maar dan heeft Jack er genoeg van, hij wilt eens iets vrolijks meemaken. Hij vat het plan om kerstman te worden. Of dat zo’n goed idee is….

Hocus Pokus

DPAA010 ZN471

Drie heksen proberen onsterfelijk te worden maar het zit ze niet mee. Nu ze een tweede kans krijgen zullen ze alles op alles zetten om hun plan te laten slagen. Er zitten echter een paar mensen en een kat ze behoorlijk dwars.

Frankenweenie frankenweenie Sssst, niet doorvertellen dat het weer een Tim Burton film is 😉 en wat voor één! Hier kun je de recensie van Little Miss van deze griezelige en rare film waarin een jongen zijn dode hond weer tot leven brengt lezen.

Paranorman normanenoma Het jongetje Norman kan met dode mensen praten. Zo ook met zijn oma die in zijn huis woont. Iedereen vindt hem raar en hij heeft maar één vriend. Op een dag zegt zijn oom tegen hem dat hij de vloek van de heks moet verbreken maar dat loopt een beetje uit de hand…

Harry Potter marathon harrypotter Deze films behoeven geen introductie en zijn zeer geschikt voor een Halloween slaapfeestje bijvoorbeeld!

Monster House hethuis Drie vrienden gaan op ontdekking in een spookhuis. Het huis lijkt namelijk te leven en wie is die griezelige oude man die er woont?

E.T.

Halloween films

Ok E.T. is misschien niet echt griezelig maar een scene uit de film speelt zich af tijdens Halloween en het is wel een spannende film. Bovendien kan ik geen filmlijst maken zonder film uit de jaren ’80. 🙂

En de top 5 voor de kleintjes

Spooky buddies puppieshalloween Schattige pratende puppies verkleed in Halloween kostuums die de wereld proberen te redden van een gemene tovenaar. Logisch toch? 🙂

Casper

Casper_1995

Lieve film uit 1995 gebaseerd op de tekenfilms van Casper het vriendelijke spookje met Christina Ricci in de hoofdrol.

Pooh’s Heffalump Halloween Movie pooh Voor de Pooh liefhebbers deze Halloween versie van de beroemde beer.

Monsters & co. en Monsters University

uhoh

De twee delen van deze bekende animatiefilm zijn erg geschikt voor kleine kinderen op Halloween. Al die grappige verschillende monsters houden ze wel in de goede sfeer terwijl je niet bang hoeft te zijn dat je er gillende bange kinderen aan overhoudt. Gewoon leuk.

Hotel Transylvania hoteldracula Een geinige film over Dracula die een hotel runt waar geen mensen mogen komen. Volg de link voor de volledige recensie van Dochterlief lezen. Het is vooral een grappige film, er komen geen enge stukjes in voor dus perfect voor kleine kindjes.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.