halloween film

Je kinderen willen op Halloween avond nog wat nafeesten bij een griezelige film terwijl ze genieten van het opgehaalde snoep en van hun coolste Halloween kostuums maar om je kids nu keiharde horror te gaan voorschotelen gaat een beetje ver. Dochterlief en ik hebben samen een top 15 samengesteld van griezelige en spannende kinderfilms voor Halloween. De eerste tien zijn geschikt voor de wat grotere kinderen vanaf ongeveer 8 jaar oud, de laatste vijf voor de kleintjes.

Corpse Bride

halloween kinderfilms

Zowel moeder als dochter zijn Tim Burton fan dus het was een beetje te verwachten dat er enkele films van hem op de lijst zouden staan. Op nummer 1 met stip deze geweldige animatie met spanning, humor, muziek en eigenaardige personages. Aan de vooravond van zijn huwelijk trouwt Victor per ongeluk met Emily. Hoe je per ongeluk met iemand trouwt kun je in de film zien. Een van de grootste problemen van dit huwelijk is dat Victor levend is maar zijn bruid Emily is dood….

Coraline 

halloween filmtip

Coraline is een kinderfilm maar kan best heftig uit de hoek komen. Niet echt geschikt voor gevoelige kijkers. Het gaat over een meisje, Coraline, dat net verhuisd is en in de nieuwe woning een geheime deur vindt. Ze is niet altijd even blij met haar ouders. Zou deze deur de oplossing bieden?

De griezelbus

griezelbus

Deze film heb ik zelf niet gezien maar volgens Dochterlief mocht het niet ontbreken op deze lijst. Zij zegt: “De griezelbus is wel leuk en spannend maar sommige stukjes zien er wel een beetje nep uit. Toch is het zeker wel gaaf voor Halloween. Het is gebaseerd op een boek van Paul van Loon.”

A Nightmare before Christmas

En daar komt weer een Tim Burton hoogstandje voorbij. Erg leuk thema om op Halloween te kijken ook. Jack, de pompoen koning, is de meest angstaanjagende bewoner van de stad. Elk jaar weer opnieuw. Maar dan heeft Jack er genoeg van, hij wilt eens iets vrolijks meemaken. Hij vat het plan om kerstman te worden. Of dat zo’n goed idee is….

Hocus Pokus

DPAA010 ZN471

Drie heksen proberen onsterfelijk te worden maar het zit ze niet mee. Nu ze een tweede kans krijgen zullen ze alles op alles zetten om hun plan te laten slagen. Er zitten echter een paar mensen én een kat ze behoorlijk dwars. Met Bette Midler, Kathy Najimy en Sarah Jessica Parker in de hoofdrollen.

Frankenweenie

Sssst, niet doorvertellen dat het weer een Tim Burton film is 😉 en wat voor één! Hier kun je de recensie van Little Miss van deze griezelige en rare film waarin een jongen zijn dode hond weer tot leven brengt lezen.

Paranorman

halloween kinderfilms

Het jongetje Norman kan met dode mensen praten. Zo ook met zijn oma die in zijn huis woont. Iedereen vindt hem raar en hij heeft maar één vriend. Op een dag zegt zijn oom tegen hem dat hij de vloek van de heks moet verbreken maar dat loopt een beetje uit de hand…

De Heksen

de heksen halloweenfilm

De verfilming van het beroemde boek van Roald Dahl met Anjelica Houston is wel heel tof en spannend maar misschien voor sommige kinderen ook wel iets te spannend. De heksen zien er behoorlijk uit met hun kale koppen en griezelige vingers.

Er komt binnenkort een remake van met Anne Hathaway maar dat was nergens voor nodig, de jaren 90 versie is precies goed zoals het is. Het verhaal in het kort? Een 9-jarig jongetje komt erachter dat er een heksenvergadering gaande is, waarop hij in een muis verandert wordt. Wat nu? Wie zal de heksen nu kunnen tegenhouden?

Harry Potter marathon

halloween films voor kids

Deze films behoeven geen introductie en zijn zeer geschikt voor een Halloween slaapfeestje bijvoorbeeld!

Monster House

kinderfilm halloween

Drie vrienden gaan op ontdekking in een spookhuis. Het huis lijkt namelijk te leven en wie is die griezelige oude man die er woont?

E.T.

Halloween films

Ok, E.T. is misschien niet echt griezelig maar een scène uit de film speelt zich af tijdens Halloween en het is wél een spannende film. Bovendien kan ik geen filmlijst maken zonder op zijn minst 1 film uit de jaren ’80. 🙂

En de top 5 voor de kleintjes

Spooky buddies

puppieshalloween

Schattige pratende puppies verkleed in Halloween kostuums die de wereld proberen te redden van een gemene tovenaar. Logisch toch? 🙂

Casper

Casper_1995

Lieve film uit 1995 gebaseerd op de tekenfilms van Casper het vriendelijke spookje met Christina Ricci in de hoofdrol.

Pooh’s Heffalump Halloween Movie

pooh

Voor de Pooh liefhebbers is deze Halloween versie van de beroemde beer.

Monsters & co. en Monsters University

uhoh

De twee delen van deze bekende animatiefilm zijn erg geschikt voor kleine kinderen op Halloween. Al die grappige verschillende monsters houden ze wel in de goede sfeer terwijl je niet bang hoeft te zijn dat je er gillende bange kinderen aan overhoudt. Gewoon leuk.

Hotel Transylvania

hoteldracula

Een geinige film over Dracula die een hotel runt waar geen mensen mogen komen. Volg de link voor de volledige recensie van Dochterlief lezen. Het is vooral een grappige film, er komen geen enge stukjes in voor dus perfect voor kleine kindjes.  Inmiddels zijn er al 3 delen van dus je kids zijn wel even zoet 🙂

Ook de moeite om te vermelden trouwens: The Addams Family, Goosebumps en Goosebumps 2 en The House With a Clock in Its Walls.

Welke film mag er volgens jou écht niet ontbreken op dit lijstje?

The following two tabs change content below.
Frederique
Frédérique is moeder van drie tieners en werkzaam als tekstschrijver en communicatiestrateeg in de culturele sector. Ze houdt van Frankrijk, van mimosa, van de geur van gebakken knoflook, van de Middellandse Zee (‘haar’ zee want aan die zee is ze geboren), fotografie, musea, haute couture, films en hotels (daar heeft ze een speciale liefde voor, ze zou het liefst in een hotel wonen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *