Bewuster eten met kinderen

kookboek kinderen

Wereldkaart uit Wereldeters

We geven gastbloggers de ruimte op srsck.com omdat wij graag leren van anderen. Hoezo curiosity killed the cat? Die nieuwsgierige kat is springlevend en zo slim als wat. Deze keer is het de beurt aan Maureen de Boer van Miss Conscious, een site over bewust in het leven staan. 

Steeds meer jonge kinderen lijden aan overgewicht. Daarom is het belangrijk dat kinderen, en hun ouders, bewuster bezig zijn met wat ze eten.

Een goede basis wordt van jongs af aan aangeleerd. Het is daarom belangrijk voor kinderen om te weten wat gezonde voeding precies is. Uit een onderzoek van City University London blijkt dat kinderen die kookles volgen beter weten wat gezonde voeding is, waardoor ze vervolgens hun eetgewoontes ook verbeteren. Samen met je kind koken heeft dus een positief effect op het bewuster eten.

Wereldeters
Wereld Eters: spelenderwijs ontdekken

Vind je het moeilijk om leuke of leerzame recepten te bedenken voor de kinderen? Een tip voor interessante recepten met een verhaal is het boek Wereldeters. In dit boek wordt er verteld over verschillende landen en de culturen en eetgewoontes, waarmee je de aandacht van de kinderen trekt. Het boek bevat een schrift met gezonde recepten uit deze landen, paspoorten en leuke weetjes en verhalen over de landen waar de recepten vandaan komen.

Dus betrek je kinderen meer bij het koken, het is leuk, leerzaam en gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *