Kinderkleding tip: Poudre de Perlimpinpin vanuit Frankrijk

Poudre de Perlimpinpin  (9)

Na Bobo Choses uit Spanje en Aarrekid uit Finland vervolgen we onze kinderkleding ontdekkingsreis en zo komen we bij een persoonlijke favoriet aan: Poudre de Perlimpinpin uit Frankrijk. Mijn dochter zette, een kleine tien jaar geleden, haar eerste stappen in het zonnige Nice in een grappig felrood pakje van dit speelse Franse merk.

Poudre de Perlimpinpin  (5)

Poudre de Perlimpinpin  (17)

Poudre de Perlimpinpin is opgericht door de modeontwerpster Hélène Seroin. De collectie is bedoeld voor kleintjes vanaf 3 maanden tot 12 jaar oud. De kleding is kleurrijk en heel creatief. Vaak zijn er speelelementen terug te vinden in de kleding zoals bijvoorbeeld uitstekende vormen. Er wordt veel gewerkt met dieren thema’s maar we zien ook sprookjes elementen, verre reizen en de natuur regelmatig terugkeren in de collecties.

Poudre de Perlimpinpin  (27)

Poudre de Perlimpinpin  (21)

Ook over de hoogwaardige kwaliteit van de kleding ben ik zeer te spreken, de stoffen en kleuren blijven lang goed. Daar kan mijn kleinste over meepraten want hij kreeg de kleding van de oudste twee door en dat zag er altijd als nieuw uit.

Poudre de Perlimpinpin  (19)

Poudre de Perlimpinpin  (13)

Helaas (of juist gelukkig misschien?) is het merk vrij onbekend in Nederland en niet heel makkelijk te verkrijgen. Je kunt kleding van Poudre de Perlimpinpin onder andere kopen via de webshop.  Voor de liefhebber is er ook een volwassen lijn beschikbaar onder de naam “Saya”. Ik ben al jaren groot fan en dat blijf ik voorlopig!

The following two tabs change content below.
Frédérique houdt van mimosa, van films, van Frankrijk, van de geur van gebakken knoflook, van de Middellandse Zee (‘haar’ zee want aan die zee is ze geboren), fotografie, musea, nachttreinen, haute couture en van hotels. Ze zou het liefst voor altijd in een hotel wonen.

Laatste berichten van Frederique (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »