Kinderfotografie: Achim Lippoth

(c) Achim Lippoth voor Amora

(c) Achim Lippoth
(c) Achim Lippoth

Nee, maak je geen zorgen, ik ga niet alweeeer mijn betoog houden over kleurrijke creatieve originele kinderfotografie. Ik laat jullie alleen even wat foto’s zien van een van mijn favoriete fotografen. Hij heet Achim Lippoth en hij woont in Keulen. Lippoth is een van de grote namen op het gebied van kinderfotografie.

kinderfotos
(c) Achim Lippoth

Zijn foto’s zijn vaak grappig, ze vertellen een verhaal en ze zijn meestal zwaar in scene gezet (waar ik persoonlijk erg van houd. Ik ben ook een groot fan van David Lachapelle bijvoorbeeld en van Erwin Olaf – oops I did it again, ik dwaal weer af dus terug naar Lippoth en kinderfotografie).

(c) Achim Lippoth
(c) Achim Lippoth
(c) Achim Lippoth voor Amora
(c) Achim Lippoth voor Amora

Hij fotografeert zowel commercieel als editorials. Hij heeft bijvoorbeeld reclames gefotografeerd voor de Mac, Fisher Price, Volkswagen, Axa, nou ja heel veel. Lippoth is ook al sinds begin jaren ’90 bezig dus….

(c) Achim Lippoth voor Diesel
(c) Achim Lippoth voor Diesel
harrods
(c) Achim Lippoth voor Harrods

Twee keer per jaar komt zijn magazine uit, Kids wear. Kids wear bestaat sinds 1995. Echt een heel mooi blad, een aanrader als je van kinderfotografie en kindermode houdt! Achim Lippoth is ook de fotograaf achter de campagnes van Anne Kurris waar ik het laatst over had. Je kunt veel meer van het werk van Lippoth zien op zijn site.

The following two tabs change content below.
Frédérique houdt van mimosa, van films, van Frankrijk, van de geur van gebakken knoflook, van de Middellandse Zee (‘haar’ zee want aan die zee is ze geboren), fotografie, musea, nachttreinen, haute couture en van hotels. Ze zou het liefst voor altijd in een hotel wonen.

Laatste berichten van Frederique (toon alles)

3 thoughts on “Kinderfotografie: Achim Lippoth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »