Hoe maak je géén Oreo kwarktaart

oreo kwarktaart

Mijn vriendin A en ik hebben het recept van de Oreo kwarktaart uit de top 10 recepten met Oreo van moederlief uitgeprobeerd toen A kwam logeren tijdens de meivakantie. Wij hebben het alleen een beetje op een..alternatieve manier gedaan. We hadden niet echt de juiste bak artikelen en dus hier is hoe wij het hebben gedaan. Zo moeten jullie het dus NIET doen! 🙂

Ingrediënten vergeten

Allereerst moesten we natuurlijk naar de supermarkt om de ingrediënten te kopen.
Doe dit niet: Thuiskomen en merken dat je toch een ingrediënt te weinig hebt! Uiteindelijk zijn we drie keer naar de supermarkt geweest .

Vork in plaats van deegroller

Eerst moesten we met behulp van een zakje en een deegroller de oreo koekjes verkruimelen. Maar we hadden geen deegroller!
Doe dit niet: Wij hebben in een bak de oreo’s verkruimeld met de hand en daarna met twee vorken fijngestampt. Het had vijf minuten moeten duren maar wij hebben er enorm lang over gedaan.

Boter smelten in de zon

Daarna moesten we de boter smelten in een pannetje. Maar we hadden niet de juiste pan.
Doe dit niet: Wij hebben de boter in stukjes gedaan en in de zon laten staan . Dat ging niet zo snel en toen hebben we het gewoon bij de oreo koekjes gedaan terwijl de boter nog behoorlijk hard was.

kruimelsboter

Een colafles als maatbeker

Je moest toen 400 ml water bij de bodem doen.
Doe dit niet: Omdat we geen maatbeker konden vinden, gingen we het vergelijken met een grote colafles. Na een moeilijke berekening hadden we een glas gevonden dat wel 400 ml kon zijn. Maar de bodem plakte niet goed aan elkaar..

Je bodem mix vergeten

Wij moesten daarna een soort kruimelbodemmix toevoegen en de bodem op een soort papier leggen.
Doe dit niet: Vergeten. Wij waren het vergeten en toen hebben we de mix er op het laatst nog bij gedaan, terwijl het bij de boter en het water moest. Daarom hadden we er ook nog wat boter en water bijgedaan 🙂

IMG-20150507-WA0009

Te klein bakje

Uiteindelijk moesten we de kwark, de slagroom en de mix bij elkaar voegen en op de bodem doen.
Doe dit niet: Neem geen te klein bakje. Het viel er bij ons helemaal uit! Ook moet je niet de slagroombus per ongeluk tegen de muur aan gooien waardoor hij vervolgens op de grond belandt.

Geen geduld

Nadat onze taart 2 en een half uur in de koelkast had gestaan, was hij klaar!
Doe dit niet: ETEN.

IMG-20150507-WA0017

IMG-20150507-WA0011

Nou, dit is dus hoe het niet moet! Veel plezier met maken en ik hoop dat de Oreo kwarktaart bij jullie wel lukt. Je kunt ook even spieken bij het no bake mini oreo cheesecake recept van Momambition 😉

Maak jij wel eens toetjes met Oreo?

The following two tabs change content below.
Tattoo

Tattoo

Tattoo houdt van films. Ze schrijft dan ook vooral over haar liefde voor films kijken en films maken. Binnenkort gaat ze aan de filmacademie studeren.

4 thoughts on “Hoe maak je géén Oreo kwarktaart

  1. Hahahaha, Ja… Ik heb nog wel een leuke hoe-je-wel-lekkere-whoopies-maakt online staan (moet je keertje komen kijken..) Easy en zoooooo lekker! Sta je tenminste niet voor niks 2,5 uur te prutsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *