Review: Instax mini 8 van Fujifilm

Halllo allemaal! Ik weet dat ik al een tijdje niks heb geschreven, maar dat komt door aaaaaal dat huiswerk! Ik moet binnenkort ook voor de klas staan met een presentatie.. in het Engels!! Daar moet ik me dus goed voor voorbereiden. Maar het was laatst Sinterklaas, en dus ook pakjesavond, en ik moet jullie gewoon vertellen over m’n super coole cadeaus!

Mijn Sinterklaas cadeaus (het shirt heb ik aan haha)
Mijn Sinterklaas cadeaus (het shirt heb ik aan haha)

Ik heb een T-shirt gehad, Katy Perry parfum, een fotoboek en een Instax mini 8 van Fujifilm!! Allemaal echt heel blij mee, en ook met m’n Instax! Ik heb hem in het geel gekregen. Hij is ook verkrijgbaar in het roze, blauw, zwart en in het wit. Een witte of zwarte Instax leek me ook wel leuk, maar geel vind ik ook mooi.

Heel makkelijk in het gebruik

Ik vind de Instax mini echt heel erg gaaf! Mijn moeder had vroeger een Polaroid en dat vond ik ook heel gaaf. Dit is eigenlijk een beetje hetzelfde alleen deze foto’s zijn rechthoekig niet vierkant. En Polaroid is een merk en de Instax is van Fuji. Het is allemaal wel duidelijk van hoe het werkt enzo, en dat vind ik belangrijk. Je drukt gewoon op de knop naast de lens, dan komt de lens eruit, je drukt op het knopje en je foto komt eruit. Zo simpel! Wanneer de foto eruit komt is het wit en dan zie je langzaam de foto verschijnen, dat vind ik echt supercool! Je kunt aan de achterkant van de camera precies zien hoeveel foto’s je nog kunt maken, dat is ook wel handig. De eerste foto die je maakt op een rolletje is een voorbeeld-ding, het is zwart, daarna ga je pas de echte foto’s maken.

Eerste drie foto's
Eerste drie foto’s

Dure rolletjes

Ik kreeg er twee rolletjes bij en die zijn heel makkelijk erin te doen. Het moet alleen niet ondersteboven maar dat kun je wel zien 🙂 Er zitten tien foto’s op 1 rolletje en de rolletjes zijn best duur. Ik ben al door m’n eerste rolletje heen en moet binnenkort een nieuwe kopen, maar dan ga ik minder fotograferen want anders moet ik heel veel filmpjes kopen, haha 🙂 Ik vind het nu alleen heel leuk om met alles te experimenteren en heel veel selfie’s te maken voor in m’n fotoboek 🙂 Hierboven zie je de eerste foto die ik had gemaakt, van onze twee katten en daarnaast een foto waarbij ik ging experimenteren met licht en donker enzo. Deze is dus heel donker haha en daaronder ben ik met mijn broertje!

But first let me take a selfie
But first let me take a selfie

Maar bij het volgend rolletje ga ik goed nadenken hoe ik mijn 10 foto’s besteed 😉 Ik vind het wel echt superleuk dat je meteen de foto hebt. Het is ook handig dat je een witte rand hebt onder je foto waarop je iets kunt schrijven.

Heel makkelijk in gebruik
De Instax mini 8 is heel makkelijk in gebruik

Ik heb bij de Sint even nagevraagd hoe duur de Instax is 😉 Hij had hem online bij de Hema gekocht. Normaal zijn ze rond de 75 euro maar ze waren in de aanbieding voor 59 en de rolletjes waren ook in de aanbieding, 12 euro voor 2 rolletjes dus voor 20 foto’s. Ik ben er dus echt heel blij mee, echt een aanrader!

The following two tabs change content below.
Tattoo

Tattoo

Tattoo houdt van films. Ze schrijft dan ook vooral over haar liefde voor films kijken en films maken. Binnenkort gaat ze aan de filmacademie studeren.

6 thoughts on “Review: Instax mini 8 van Fujifilm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »