SRSCK

Schattige kerstvormpjes van marsepein om te maken met je BFF!

Geschreven door Little Miss

Mijn vriendin M. en ik hebben allemaal leuke kerstvormpjes van marsepein gemaakt! Het is leuk en best makkelijk om te doen. Je maakt de vormpjes net als je dat zou doen met klei. Niet alle vormen zijn even goed gelukt maar het gaat om de kerst spirit, toch?

Een cadeau, kerstbal en Jingle Bell maken met je BFF
Een cadeau, kerstbal en Jingle Bell maken met je BFF (c) Srsck

We hebben de kerstvormpjes gemaakt met marsepein van de Albert Heijn. De kleuren groen, rood, wit en geel zaten bij elkaar in één pakje (AH Marsepein combi 4 kleuren, 600 gr kost 3 euro 99) en we hadden ook roze apart erbij. Een apart pakje met één kleur (150 gr) kost 1 euro 69. Die heb je bij de AH in het wit, rood, roze en in het blauw. Je kunt ook witte marsepein kopen en met kleurstof de kleur geven die je maar wilt maar gewoon voor een leuke middag met je BFF is dat niet echt nodig, toch? Dan kun je net zo goed kant-en-klare marsepein kopen.

Marsepein van de Albert Heijn
Marsepein van de Albert Heijn

Je kunt allemaal speciale gereedschap gebruiken voor het maken van de vormpjes, of eventueel koekvormen werken ook goed, maar dat hadden wij allebei niet dus hebben we Chinese stokjes van plastic gebruikt en een mesje maar het mesje was veel handiger om te gebruiken. Als je toch liever modelleer gereedschap wilt dan kun je kijken op de site van De Leukste Taarten Shop, daar hebben ze veel verschillende soorten. Ook goedkope en ook dure en ook veel andere leuke dingen om taarten en koekjes te maken en versieren!

Gereedschap van de Leukste Taarten Shop
Gereedschap van de Leukste Taarten Shop

Je kunt eigenlijk alles maken met marsepein. Dieren, fruit, bloemen, huisjes, wat je maar wilt! Stel je wilt een appel maken bijvoorbeeld, dan maak je gewoon een rood of groen balletje met marsepein, je maakt er een klein gaatje in aan de bovenkant en daar stop je dan een kruidnagel in als steeltje en klaar ben je! Simpel toch?

Onze kerstboom, kerstkrans en sneeuwman (c) Srsck
Onze kerstboom, kerstkrans en sneeuwman (c) Srsck

Vergeet niet je handen goed te wassen voordat je begint! Het makkelijkste is om de vormen om een plank te maken of op tafel maar dan moet je wel eerst bakpapier erop doen zodat het schoon is en oo zodat het niet plakt aan de tafel! Wij hebben een kerstman, een sneeuwpop, een zuurstok, een kerstkrans, een engel, een kerstbal, een jingle bell, een cadeau, een kerstboom en de letters ‘Merry Christmas’ gemaakt!

Zuurstokje, cadeau en kerstkrans (c) Srsck
Zuurstokje, cadeau en kerstkrans (c) Srsck

Hier nog een paar leuke vormen die ik vond op internet:

Kerstmuts Cakepops:

Hele gave kerstmutsjes (c)
Hele gave kerstmutsjes (c) Laura’s Bakery

Deze mutsjes kun je dus op een stokje doen, maar ook gewoon los of op een taartje of op cupcakes is het ook leuk! Op Laura’s Bakery vindt je heel duidelijk uitgelegd hoe je deze grappige mutsjes kan maken.

Kerstboom met chocolade:

Mooie kerstboom (c) Odense
Mooie kerstboom (c) Odense

En een super schattige kerstboom met marsepein en chocolade, jammie! Het recept van de kerstbomen staat op de site van Odense. Ook dit kerstboompje kan op taarten, cake of wat anders!

Zoete Rendieren:

Zo schattig (c)
Zo schattig (c) Cake decorating store

Deze rendieren vind ik er echt heel lief uitzien. Vast heel leuk om te maken en om te geven als cadeau of natuurlijk om zelf op te eten ;). Hoe je deze rendiertjes kunt maken? Dat staat op de Cake decorating store. Ze hebben de rendieren gemaakt met fondant maar met marsepein doe je het precies hetzelfde!

Lollige Kerstman:

Makkelijke kerstman (c)
Makkelijke kerstman (c) Baking Frenzy Cooking Supplies

En dan nog deze kerstman! Makkelijk en zeker ook leuk om te maken. Die had ik hier gevonden.

Een engeltje (c) Srsck
Ons engeltje (c) Srsck
Onze kerstman (c) Srsck
Onze kerstman (c) Srsck

Als je liever zelf marsepein wilt maken in plaats van het kant en klaar te kopen dan kan dat ook. Op de site van Gingerbread House Heaven vind je er een recept van. Leuk hé?

Fijne feestdagen!!! (c) Srsck
Prettige kerstdagen!!! (c) Srsck

Veel plezier met marsepein maken, eten en geven en natuurlijk een fijne kerst gewenst!

1 thought on “Schattige kerstvormpjes van marsepein om te maken met je BFF!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.