SRSCK

Spellen: The Voice of Holland – Zing & Coach spel

Recensie The Voice of Holland - Zing & Coach Spel
Recensie The Voice of Holland – Zing & Coach Spel

Geschreven door Little Miss

Zoals ik jullie al eerder had verteld vind ik The Voice of Holland op televisie heel leuk. Daarom was ik dus nieuwsgierig naar het spel van The Voice of Holland! Ik heb het spel nu en ik speel het vaak met mijn broertje want we houden allebei van zingen.

Op de iPhone

Om te spelen moet je allereerst de app downloaden. Je kunt het downloaden op de iPhone en iPad en er is ook net een versie voor de Android maar je moet wel echt opletten want je kunt het niet overal op spelen. Mijn broertje heeft een tablet waar het spel niet op kon en ook onze iPad was te oud (het spel kan vanaf de iPhone, iPod Touch en iPad met iOS 6.0 of erboven) dus het Voice of Holland spel hebben we toen op de i-Phone van mama geïnstalleerd maar nu kan het ook op bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S3 en S4, de HTC One en meer dus het is echt heel belangrijk om eerst te checken of jouw apparaat wel de app ondersteunt!!

The Voice of Holland - Zing & Coach Spel
The Voice of Holland – Zing & Coach Spel

De spelregels

Je kunt het spelen alleen spelen of met meer mensen, tot en met 4 mensen. Eerst sluit je de speaker aan en klik je op start. Bespreek met elkaar wie er het eerst gaat zingen en de andere spelers zijn de jury. Elk jurylid krijgt 13 coachkaarten en 5 stoelkaarten. Op tafel liggen alle fiches op tafel. De andere speler gaat zingen en de juryleden mogen het scherm en elkaars kaarten niet zien. Alle spelers krijgen te horen welk lied de zanger of zangeres gaat zingen. Wanneer je zingt kun je “nep”geld verdienen en daar kun je weer nieuwe liedjes mee kopen. Er is heel veel keuze aan liedjes! De coaches gokken hoeveel stoelen in de app omgedraaid zullen worden en leggen een stoelkaart met dat cijfer dicht op tafel.

De zanger of zangeres zingt het nummer in de microfoon en tijdens het optreden leggen de coaches een of meerdere omgekeerde kaart op tafel met: volume, toonhoogte, bereik en timing en hoe ze dat vonden. De coaches mogen tijdens het optreden kaarten weghalen en neerleggen maar er moet van elke categorie minimaal één kaart liggen. Als de zanger of zangeres het echt heel erg goed doet, kun je de “Ik wil jou” kaart op tafel leggen. Na het optreden geeft elke coach zijn mening en laten hun kaarten zien behalve hun stoelkaart. Pas daarna laat iedereen zijn stoelkaart zien.

The Voice of Holland - Zing & Coach Spel
The Voice of Holland – Zing & Coach Spel

Daarna kijken de coaches op hun kaarten en tellen de punten op de kaarten bij elkaar op. Dan laat de zanger of zangeres zijn score en de omgedraaide stoelen zien en elke coach die het aantal omgedraaide stoelen ook op hun stoelkaart hadden krijgen één fiche. De coach die met zijn punten het meest dichtbij was met het aantal punten van de app krijgt 3 fiches en de zanger of zangeres krijgt 1 fiche voor elke stoel die is omgedraaid. Als iedereen gezongen heeft telt iedereen zijn fiches en degene met de meeste fiches wint!

Wat ik vind

Ik speel zelf niet met de fiches en de kaarten want dat vind ik heel onduidelijk. Want dan staat er in de spelregels dat je rechtsboven op de mobiele telefoon of de iPad kunt zien wat de coaches op het spel ervan vonden maar dat zien wij nergens! Dat vind ik heel jammer maar ik zing of battle dus vaak gewoon want dat vind ik ook heel leuk.

The Voice of Holland - Zing & Coach Spel
The Voice of Holland – Zing & Coach Spel

Als je houdt van zingen zou ik het The Voice of Holland spel zeker aanraden want je kunt er wel gewoon op zingen en er zijn leuke liedjes. Maar ik zou het aan de andere kant ook weer niet aanraden omdat het eigenlijk best wel een onduidelijk spel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.